Sari la conținut
Forum Roportal
ironic

Ganduri fugare...

Postări Recomandate

Sigur că da. Fiecare cu părerea lui. Azi suntem cu colegii de la serviciu și cu copiii. Mâine nu vom mai fi nici cu colegii de la serviciu și nici cu copiii care vor fi cu nevestele la casa lor. Adicătelea, pe românește, dacă nu ne vom însoți cu cineva, se numește că vom fi singuri. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

În engleză există doi termeni pt singur, alone și lonely.  N-am zis că am făcut jurământ să rămân singură (alone) toată viața. Și chiar să rămân singură, există modalități să nu mă las copleșită de singurătate (să nu mă simt "lonely"), nu e o opțiune. Aș călători mult, cu alți moși și babe ca și mine. Și oamenii fără partener au o viață și nu trebuie să fie mizerabilă doar pt că-s singuri. Și oricum e ceva temporar, nu e o condamnare pe viață singurătatea.

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda, bine...Nuș cum ajunserăm să discutăm despre singurătate, tocmai acum, când îmi plecară musafirii. :laugh: În fine, dincolo de termenii  alone și lonely, singurătatea e o chestie nașpa - oricât am încerca să escamotăm problema. 

Bine, sărbători fericite și tote cele bune îți doresc! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 8 ore, Rodica` a spus:

Fără amor viata e pustiu. :resent:

Asa canta si marele vocalist francez, insa nu-mi place ca niste nulitati ataseaza cuvinte cum intr-o alta limba se intelege ceva din text.

Am observat asta in ultima vreme si n-am idee de ce se permite, precis sint islamici si contra a tot ce place altora, ca alte neamuri de oameni n-ar face asa ceva. 

Nici ei NU vor stapani Planeta, daca asta doresc sa ne transmita ca in traduceri apare si cuvinte religioase al lor, nu vreau sa mentionez nimic.

 

 

 

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 15 ore, Amarena a spus:

Mă refeream la un partener și ba da, se poate, pentru că a-ți dori ceva și a avea nevoie de ceva sunt două lucruri diferite.

Nevoia mea socială (aia din piramida lui Maslow) este satisfăcută de interacțiunea cu familia și colegii. Sunt destul de rezervată, nu sunt genul petrecăreț, nu mă simt singură, nu mă deprimă singurătatea (în sensul de lipsa unui partener). Starea mea de bine nu este condiționată de existența unui bărbat în viața mea, nu am nevoie de altă persoană ca să fiu fericită. De asemenea, consider că a pune pe umerii vreunui amărât sau vreunei amărâte responsabilitatea fericirii proprii e cât se poate de nesănătos pt ambele persoane implicate - "am nevoie de un bărbat/o femeie care să mă facă fericit/ă". 

 

Eu nu cred in piramida lui Maslow, dar îți dau dreptate, mulți oameni nu se simt bine în pielea lor pentru ca își construiesc viața încercând din rasputeri să se incadreze în anumite tipare si dau o importanță exagerată unor clisee. Si fac asta sperând că astfel vor apuca de picior fericirea și vor fi liniști și împliniți până vor pune mâinile împreunate pe piept. O fac și de teama excluderii din anumite grupuri, cercuri, a evitării stigmatizarii. Dar când nu-ți mai pasă de toate prostiile astea, atunci dobândești liniștea. Da, oamenii sunt ființe sociale, dar nu au nevoie permanentă de compania altor oameni. Și in niciun caz dacă pretul platit pentru o asemenea companie nu compensează cu satisfacții pe măsură.

P.S.: Imi place de tine de mor! (Mă refer la felul în care gandesti, nu am avut niciodată  "bucurii" la femei, chiar daca le admir pe cele frumoase si/sau inteligente, sper că nu intelege nimeni greșit declarația mea, pentru ca știu că tu înțelegi fix la ce mă refer.)

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 12/26/2021 at 2:49 PM, Fiero said:

Eu nu cred in piramida lui Maslow, dar îți dau dreptate,  

Dar în piramida lui Khufu, crezi? :laugh:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×