Sari la conținut
Forum Roportal
Aedrius R.J

Hunedoara

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Nu stiu daca sa ma bucur pentru ca ti-ar placea sa fiu acolo sau sa ma oftic pentru ca imi faci in ciuda :doctor:

 

dar lasa ca eu ma distrez in bucuresti... cu... gasesc eu cu ce

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

da in Bucuresti ai ce vedea si unde sa mergi in fiecare seara, aici in Hunedoara in schimb vin artisti sau actori o data pe an.... si aia daca vin :huh: Parca e uitat de lume orasul asta, zici ca nu ar aparea pe harta :doctor:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
O poveste de iubire care a străbătut veacurile: Iancu de Hunedoara și Elisabeta Szilagyi au fost împreună chiar și pe câmpul de luptă

 

 

Soția ultimului conducător de cruciadă îl urma pe Iancu de Hunedoara pe câmpul de luptă, iar după bătălii, împreună cu doamnele sale de onoare, îi îngrijea pe răniți.

http://www.romanialibera.ro/aldine/history/o-poveste-de-iubire-care-a-strabatut-veacurile--iancu-de-hunedoara-si-elisabeta-szilagyi-au-fost-impreuna-chiar-si-pe-campul-de-lupta--443075


Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

646x404.jpg

Drumul asta pare ca a fost facut la ordinul lui Imparatul Traian si bine batatorit de atunci.   Ma asteptam sa vad ceva mai neted drum daca se lauda cu ceva  pe pagina turistica.  Nu vad rostul de mers pan-acolo, ca nu-i nici un loc de cazare pentru vizitori sau loc de odihnit pe o banca macar, ca de cumparat ceva ... par deja pretentioasa???   Pentru o biserica eu nu prea merg departe si n-as consuma energie doar sa ajung acolo si nu exista desigur nici un WC public ... asa de curioasa inca n-am fost nici in copilarie sa pierd timp si energie plus bani degeaba ca nu gasesc unde sa rad in gluma asta.   Interesant este ca in comunism n-am auzit de aceste locuri speciale.

Cu un pic de transpiratie si multi bani s-ar putea crea ceva odihnitor pentru turistii stresati din orase, dar mai dureaza.  Cred ca nici COVID nu ajunge acolo pe acele pietre de marmura.

https://adevarul.ro/locale/hunedoara/alun-satul-drum-marmura-unic-lume-s-a-trezit-viata-oamenii-revin-locul-ramas-pustiu-video-1_62ded8a45163ec4271fa4f14/index.html?utm_source=evz&utm_medium=https://adevarul.ro/locale/hunedoara/alun-satul-drum-marmura-unic-lume-s-a-trezit-viata-oamenii-revin-locul-ramas-pustiu-video-1_62ded8a45163ec4271fa4f14/index.html&utm_campaign=CrossPromo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Locul unic din Romania in care te simti ca in tarile exotice Este o adevarata incantare

"Pădurea cu arbori gigantici de la Simeria, în Hunedoara, este unicat în România.  Aceasta a fost înființată de conții maghiari și, trei secole mai târziu, românii se pot bucura de priveliști inedite chiar la noi în țară. În acest parc inedit sunt zeci de copaci seculari.   Parcul dendrologic are exemplare ce sunt vechi de aproape două secole, mai precis unii plopi, pini, stejari sau magnolii și au fost plantați în jurul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea de familiile bogate care locuiau pe malul Mureșului."

https://www.fanatik.ro/locul-unic-din-romania-in-care-te-simti-ca-in-tarile-exotice-este-o-adevarata-incantare-20327162

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×