Ioana_Gazdac 0 Report post Posted February 10, 2009 (edited) Va salut! Cred ca este important de discutat si acest subiect, ca facand parte din viata copiilor nostri. Ma gandesc ca mersul in tabere este o ocazie super buna in care copiii pot sa invete sa se descurce fara ajutorul paritilor, in compania unor copii de aceesi varsta dar supravegheati indeaproape de intructori animatori profesionisti. Ma gandesc ca acum multe dintre taberele scolare care nu prea au fost sigure iar copiii se plictiseau s-au desfintat, in locul lor au aparut firme private care organizeaza tabere de vis. Eu de exemplu, lucrez in domeniul taberelor de cativa ani ca si instructor animator si cred ca siguranta in tabara este foarte importanta. Consider ca toti cei care se ocupa de copii ii iubesc insa asta nu le asigura siguranta. Faptul ca le iubim copiii nu le este suficient parintilor atunci cand decid sa-i lase sau nu, in tabara pe copii. Insa profesionalismul, pregatirea si formarea celor care se ocupa de copii poate sa fie o dovada de seriozitate si sa confere incredere. De exemplu echipa in care lucrez este formata si pregatita pe baza sistemului francez de animatie pentru centre de vacanta. Monitorii care lucreaza cu noi pentru activitatile cu risc: speologie, escalada, tiroliana, mountainbike, caiac, tir cu arcul sunt pregatiti de catre federatii romane sau franceze de specialitate. Tot personalul este instruit pentru situatii de urgenta de catre SMURD, Tg. Mures. Nu tin minte sa se fi intamplat accidente insa. In plus de asta, experienta organizarii taberelor anterioare poate sa fie o dovada a profesionalismului si a pregatirii celor care se ocupa de copii; echipamentul folosit este profesionist si certificat UE. Toate acestea pot sa confere mai multa siguranta si incredere parintilor ca exista posibilitatea de a-si lasa copiii in tabara pentru ca de ei se vor ocupa personal calificat si, totodata, cu experienta. In munca mea am avut ocazia sa am grija, personal chiar si de copii de 3-4 anisori:)...Taberele acestea sunt cu activitati sportive diferite......Este foarte interesant sa-i vezi ca intradevar au dorinta de a se implica....Spre surprinderea parintilor mai grijulii, acesti copii, se adapteaza la atmosfera de tabara si paricipa la toate activitatile care li se propun, evident, supravegheati de animatori si monitori profesionsti, in deplina siguranta. Activitati cum sunt drumetie, escalada, vizita unei pesteri amenajate sau a altor obiective turistice, biciclete, plimbare cu barca sau cu calul,....Unii dintre ei, reusesc foarte bine sa faca si tir cu arcul.....Toate aceste activitati sunt adaptate vartei lor. De asemenea si jocuri de animatie, activitatile artistice.....Iar viata cotidiana este de asemenea, atent organizata si adaptata vartei lor, cu ore de somn, masa, igiena si activitati.......Cei mai mari, participa si activitati de speologie, via ferratta, orientare cu busola, caiac, cannion, tiroliana. Nu doar ca acesti copii devin mai independenti, dar cu siguranta incepe sa se adapteze mai usor la situatii si grupuri noi,la munca in echipa, mult mai usor decat ar face-o copii care permanent sunt protejati de parintii lor grijulii.....Puteti sa gasiti mai multe detalii despre ceea ce facem noi pentru copii, pe internet. Ioana Gazdac P.S. Voi ce parere aveti despre tabere? Edited October 26, 2009 by Darianna eliminare reclama Share this post Link to post Share on other sites
Rodica` 6364 Report post Posted February 10, 2009 P.S. Voi ce parere aveti despre tabere? Salut. Am o parere foarte buna. Din clasa a doua am mers in tabere anual, chiar si de doua ori pe an si asta a durat pana la finele gimnaziului. Mi-a placut mult si am amintiri faine. Acum am un baiat care la toamna merge in clasa intai si ma gandesc serios chiar in aceasta vara sa-l trimit intr-o tabara. Asa ca mai mult ca sigur ma voi interesa de voi. La buna vedere. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Enki 25427 Report post Posted February 10, 2009 Pentru copiii de 3-4 ani ce activitati sunt? Vin multi? E posibilitatea sa vina si parinti mai "grijulii" asa, care simt nevoia sa fie alaturi de ei in tabara? 1 Share this post Link to post Share on other sites
vaca_cu_cabina 6 Report post Posted February 13, 2009 Tabara din Szarvas (Ungaria) e foarte misto pentru copiii evrei/sau nu... dar eu inca n-am ajuns...si vreau s-ajung....sa fiu si madrich... In rest nu prea stiu tabere faine....:| Da' faza e ca asta din Szarvas costa de te pisca buzunaru' Share this post Link to post Share on other sites