Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

Gripa aviara in Romania

Postări Recomandate

Astazi la pranz in Tulcea au fost gasite 3 pasari cu anticorpi impotriva virusului gripei aviare.

In zilele urmatoare se va incerca izolarea virusului.

Zona in care au fost descoperite pasarile a intrat in carantina.

De asemenea vanatoare in Delta a fost interzisa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand imi cer scuze pentru ca nu am avut timp sa traduc articolul in romaneste insa pentru cunoscatorii limbii engleze care sunt interesati in a afla mai multe despre aceasta gripa ........

 

"As the influenza season approaches, health officials remain concerned about the H5N1 strain of avian flu. Humans have no immunity to this strain, which is more virulent than the 1997 version that killed six people in Hong Kong. So far, however, only one human-to-human transmission of the H5N1 virus (in Thailand) has been documented.

 

Contrary to reports that this is a rapidly evolving virus, Dr. Fauci says, We dont know how fast it evolves but it isnt rapid. There have been only 106 cases and 54 deaths, worldwide since 1997, which indicates that it hasnt evolved to the point that it readily jumps species to infect humans...."

 

 

vor gasi mai multa informatie accesand linkul de mai jos. :hi:

 

http://www.genengnews.com/current/article.aspx?id=653

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi aflam daca e gripa aviara

Romania asteapta acum rezultatele analizelor de laborator, pentru a se stabili cat de rau este virusul ce a decimat pasarile din Ceamurlia de Jos. Intre timp, psihoza nationala are si partile ei bune. Toate pasarile moarte, nu conteaza din ce colt de tara, ajung la veterinari pentru analize. Asa se pot identifica de urgenta posibile noi cazuri de gripa aviara. Pe de alta parte, cererile de analize sufoca laboratoarele. Veterinarii au trebuit sa faca fata, printre altele, decesului unui porumbel mort de ulcer si a unui cocos raposat din cauza varstei inaintate. In afara cazului de la Ceamurlia de Jos, toate celelalte pasari au murit din alte cauze, nu de gripa aviara. Romania a decis, aseara tarziu, sa interzica importul tuturor produselor din carne de pasare din Turcia.

 

Detalii: Ziua

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prezenta virusului gripei aviare in Romania a fost dovedita, specialistii, romani si straini, declarand ca virusul face parte din categoria H5. Acesta este virusul care poate produce cele mai multe pagube, umane si economice. Deznodamantul este putin amanat, laboratorul de specialitate de la Londra urmand sa faca o analiza ce indica agresivitatea virusului si, in consecinta, gradul de impact asupra omului, daca acesta exista. Totusi, un semn incurajator exista. Daca oamenii ar fi contactat acest virus, in 10 zile - care au trecut de ceva vreme de cand au fost recoltate probe de la pasarile moarte de gripa aviara - ar fi trebuit sa apara primele semne de boala. Pana acum nu a fost semnalat nici un caz. In plus, nu s-a mai inregistrat mortalitate la pasarile din localitatile apropiate de Ceamurlia de Jos, unde s-a identificat virusul. In schimb, efectele economice au inceput sa apara. Consumul intern de carne de pasare a inceput sa scada serios, iar UE a anuntat ca va interzice importurile de profil din Romania. Aceasta, fara a pune la socoteala pagubele produse de masurile de protectie, de la despagubiri pentru uciderea pasarilor si pana la banii dati pentru materiale si echipamente. De exemplu, Olanda a trebuit sa ucida, in 1999-2000, 30 de milioane de pui, pagubele fiind estimate la 150 de milioane de euro. Pe de alta parte , nu este de neglijat reactia romanilor, autoritatile declarand ca situatia este sub control, iar carnea de pasare controlata sanitar-veterinar se poate consuma. Cert este ca oficiali internationali recomanda vaccinarea antigripala a intregii populatii, ca masura preventiva, romanii luand deja cu asalt farmaciile pentru a cumpara salvatorul vaccin.

 

Sursa: Ziua

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×