Sari la conținut
Forum Roportal
virgin tudor

Incinerarea cadavrului

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

trebuie specificata in testament sau si rudele pot lua aceasta decizie? asta e principala mea dorinta dupa ce crap. a doua ar fi ca in loc de inmormantare sa se faca o paranghelie. :o: Doamne ajuta!

Editat de virgin tudor

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tu in ce tara esti? in ro, e greu pana si cu treaba asta. doar in bucuresti se poate face "purificarea":o:. nici dupa moarte nu-ti e mai bine, cu alte cuvinte

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu trebuie sa specifici in testament

rudele/alta persoana care se ocupa de cadavru iau aceasta decizie cu ocazia intocmirii actelor. Se face mentiune pe spatele certificatului constatator al decesului(de catre ofiterul de stare civila) si se elibereaza adeverinta de incinerare.

se presupune ca este dorinta decedatului

insa deseori se recurge la aceasta optiune pentru ca e mult mai putin costisitoare, costa cam 500 ron, fata de o inmormantare obisnuita.

niciodata nu se incinereaza copiii

din cate stiu, in Ro un singur crematoriu uman e functional: Vitan, Cenusa nu cred ca mai functioneaza.

Problema e ca acest crematoriu e o sursa de poluare foarte mare , ce sa mai vorbim despre oamenii care locuiesc in preajma....sunt pur si simplu intoxicati de fumul de la crematoriu.

locurile de veci sunt din ce in ce mai putine si scumpe, crematoriile sunt poluante.... e scump si greu si sa mori in Ro, nu doar sa traiesti...

 

ca sa inveselesc putin tonul mesajului- sunt companii care transforma cenusa cadavrului in diamante! :o:

iti alegi chiar forma de diamant in care vrei sa ramai...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
O inmormantare normala costa in jur de 23.000 euro,iar asigurarea platesti in jur de 5 euro pe luna).

 

Cat costa? :roll:

 

Dar ce naiba costa atata? Oare cu cat sunt platiti pe ora oamenii aia?

 

Pe de alta parte nu mori in fiecare zi. :P

Editat de Jet Black

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu trebuie specificata in testament si nici rudele nu iau decizia.Eu am facut act la notariat,cum ca vreau sa fiu incinerata si platesc si asigurarea pentru acelasi lucru(aici nu se tine mortul pe masa din casa ci se duce la pompe funebre,acolo se aduna familia la bocit.O inmormantare normala costa in jur de 23.000 euro,iar asigurarea platesti in jur de 5 euro pe luna).Acum nu stiu daca sunt asigurari de inmormantare in Ro,dar eu am asigurare de inmormantare,in care se specifica clar,ca vreau sa fiu incinerata,asta dupa ce mi se vor preleva organele sanatoase(si pentru asta e nevoie de un card de donator).Sincer,nu stiu cum este in Ro,dar normal,asa ar trebui sa se faca.

Unde costa o inmormantare pt. tot omul aceasta suma???

Nu trebuie sicriu de "marca".

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Inmormantarea asta pentru tot omul,o plateste asigurarea pentru care platesti toata viata.In acest pret,intra sicriul,coroanele de flori,''chiria'' la pompe funebre pe cateva zile,imbracatul,aranjatul,slujba la biserica,groapa,piatra funerara,plus ingrijirea mormantului pe perioada nelimitata,depinde cat ai platit asigurarea pe luna si depinde pe ce suna esti asigurat.Plus ca aici aceasta asigurare este obligatorie,pentru ca nimeni nu-si permite sa plateasca aceasta suma,iar aici este interzisa prin lege tinerea cadavrelor in casa pana la inmormantare. :roll:

Unde este "aici"?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Inmormantarea asta pentru tot omul,o plateste asigurarea pentru care platesti toata viata.In acest pret,intra sicriul,coroanele de flori,''chiria'' la pompe funebre pe cateva zile,imbracatul,aranjatul,slujba la biserica,groapa,piatra funerara,plus ingrijirea mormantului pe perioada nelimitata,depinde cat ai platit asigurarea pe luna si depinde pe ce suna esti asigurat.Plus ca aici aceasta asigurare este obligatorie,pentru ca nimeni nu-si permite sa plateasca aceasta suma,iar aici este interzisa prin lege tinerea cadavrelor in casa pana la inmormantare. :P

 

Si daca mori la 25 de ani? :roll: In Olanda nu sunt asa multi oameni bogati ca in romania. :lol2:

 

Daca nu vrei slujba,groapa(incinerare),piatra,coroana,jelitoare profesioniste si ingrijire nelimitata cred ca e mult mai ieftin. :cheer:

 

PS : Si nici haine. :spiteful:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cei care mor tineri,de obicei sunt incinerati,costa numai 6.000 si asta din cauza ca trebuie sa stea cadavrul intr-un frigider special pana ii vine randul la cuptor si se platesc taxe de poluare :roll:

 

Asa mai merge. :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×