Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

Arma Meteo

Postări Recomandate

Arma Meteo

Reporterii ziarului Novie Izvestia au fost primii ziaristi care au vizitat un obiectiv secret, ai carui lucratori stiu ce este un razboi meteorologic si cum se face, informeaza Agemntia Rusia la Zi.

Meteorolugul american Scott Stevens a facut publica, recent, ideea precum ca uraganul "Katrina" a fost creat pe calea artificiala de specialisti militari rusi. Potrivit savantului, in Rusia, inca din perioada sovietica, exista instalatii secrete capabile sa influenteze in mod concret asupra vremii in orice punct al planetei.

Aceasta veste a fost imediat preluata de presa americana. Corespondentii cotidianului Novie Izvestia au hotarat sa verifice afirmatiile meteorologului din statul Idaho si au plecat sa caute "masina supersecreta ruseasca de gestionare a vremii". Si cat ar parea de straniu, ei au gasit-o...

Scandaluri politice

Stiri fragmentare privind experimente indoielnice cu vremea atat din SUA, cat si din URSS, au provocat, in repetate randuri, scandaluri politice in mai multe tari ale lumii. Dupa inundatiile celebre din 2002, din Europa, parlamentarii europeni au acuzat "clica militarista americana" de subminare a economiei UE. Politicienii rusi nu au ramas la o parte. Primele dintre oficialitati care au inceput sa se ocupe de cautarile "armei climatice" au fost deputatii Dumei de Stat din partea fractiunilor LDPR (Partidul Liber-Democrat al lui Jirinovski - n. n.) si KPRF (Partidul Comunist - n. n.). in 2002, Comitetul pentru probleme de aparare a propus pentru dezbateri chestiunea privind influenta daunatoare asupra climei a experimentelor care provoaca tulburari ale ionosferei si magnetosferei Pamantului. Obiectul cercetarilor din partea deputatilor a fost sitemul american HAARP care se construieste la ora actuala in Alaska.

Intr-adevar, in nordul SUA, la distanta de 400 de km de la Anchorage, la baza militara Gakhona exista un obiectiv neobisnuit. Un teren imens de tundra este plantat cu o padure de antene de 25 m inaltime. Aceasta si este HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program). Baza este inconjurata de sarma ghimpata, perimetrul este pazit de patrule inarmate a puscasilor marini, iar spatiul aerian deasupra bazei de cercetare este inchis pentru toate tipurile de avioane civile si militare. Dupa evenimentele din 11 septembrie, in jurul HAARP, au fost instalate si complexele antiaeriene "Patriot".

Dispute in jurul HAARP

HAARP este construit prin eforturile comune ale Fortelor Militare Maritime si Fortelor Militare Aeriene ale SUA. Americanii nici nu ascund posibilitatile sistemului. In sursele deschise se afirma ca statia se foloseste pentru influentarea activa a ionosferei si magnetosferei Pamantului. La randul sau, aceasta ar putea sa duca la niste rezultate surprinzatoare. Revistele stiintifice afirma ca, cu ajutorul HAARP, se pot crea aurore boreale artificiale sau bloca cu "purici" radarele de interceptare timpurie de dincolo de orizont a lansarilor de rachete balistice sau face legatura cu submarinele din oceane si chiar descoperi complexele subterane ale inamicului. Radiatiile emanate de instalatie sunt in stare sa patrunda sub pamant si sa descopere bunkere si tunele ascunse, sa scoata din functiune partea electronica a armelor sau a satelitilor cosmici. De asemenea, sunt elaborate tehnologiile de influentare a atmosferei care provoaca schimbarea vremii. Si inca ceva cu totul neverosimil: HAARP, chipurile, se foloseste pentru provocarea catastrofelor naturale, ploilor torentiale, cutremurelor, inundatiilor si uraganelor, asemanatoare "Katrinei" sau "Ritei".

Deputatii rusi au dezbatut aprins chestiunile privind HAARP dupa care au redactat un apel catre presedintele rus Vladimir Putin, precum si catre ONU, cerand infiintarea unei comisii internationale comune de cercetare a experimentelor care se realizeaza in Alaska.

"Aici a fost Puskin"

Specialistii si politicienii rusi, preocupati de discutii privind pornirile imperialiste ale SUA, poate ca nici banuiesc ca o instalatie similara celei HAARP exista demult in Rusia si se foloseste cu succes de peste 20 de ani. Statia "Sura" este comparabil, din punct de vedere al capacitatii, cu actualul HAARP si se afla in zona centrala a Rusiei, in locuri mai ascunse, la o distanta de 150 km de Nijnii Novgorod. "Sura" apartine Institutului de Cercetare in domeniul radiofizicii unde, intre altele, a lucrat candva fostul savant si actualul om politic, Boris Nemtov.

"La ora actuala, in lume, exista doar trei asemenea obiective", povesteste directorul institutului, Serghei Sneghiriov. "Unul in Alaska, al doilea, in Norvegia, la Tromso, si al treilea - in Rusia". "Sura" se construia la finele anilor "70 si a fost pusa in functiune in 1981. Pe aceasta instalatie cu totul unica au fost obtinute rezultate extrem de interesante in ceea ce priveste comportamentul ionosferei, inclusiv a fost descoperit efectul generarii radiatiilor de joasa frecventa in timpul modularii curentelor ionosferice, numit dupa numelele fondatorului statiunii de cercetare, "efectul Ghetmantev". In prima perioada, lucrarile de la "Sura" au fost finantate preponderent de institutia militara, dar dupa destramarea Uniunii Sovietice, asemenea lucrari nu se mai efectueaza. "In prezent, lucram nu numai in interesul stiintei din Rusia, dar si participam la proiectele internationale de cercetare a ionosferei".

Baza enigmatica s-a dovedit a fi un complex destul de nespectaculos. Un vechi drum pietruit duce spre poligon. La inceput, se vede o casuta de caramida rosie cu o placuta amuzanta: "Pe aici, in 1833, a trecut Aleksandr Sergheevici Puskin". Poetul se indrepta atunci spre est pentru a aduna materialele despre rascoala lui Emelian Pugaciov. "Sura" se prezinta ca o statiune de cercetare cam ruginita, uzata din lipsa de bani si, cu toate acestea, inca in functiune. Pe o suprafata de noua hectare, plina de burueni, sunt instalate randurile drepte de antene de 20 metri inaltime. In centrul campului de antene este instalat un "radiator" in forma de portavoce, imens ca o izba taraneasca, iar cu ajutorul lui se studiaza procesele acustice din atmosfera. Pe marginea campului - o cladire de emitatoare de radio si o statie de transformatoare.

Un miracol obisnuit

"Este pur si simplu un miracol ca am reusit sa pastram Sura", explica seful poligonului, doctorul in matematica si fizica Gheorghi Komrakov. "Eu nu mai sunt de mult timp un om tanar (anul trecut a implinit 70 de ani), pe timp de noapte stateam la panda cu un topor in mana, asteptandu-i pe vanatorii de metale neferoase. In anii "90, finantarea institutului a incetat aproape complet. Oamenii au inceput sa fuga care incotro. La poligon, nu am mai ramas decat eu si cu sotia mea, si numai datorita faptului ca amandoi suntem de mult pensionari. S-au terminat si banii pentru carbune. S-a discutat problema conservarii poligonului. Insa aceasta ar fi insemnat un singur lucru: peste o luna-doua, din cauza gerului, toata aparatura ar fi murit, restul ar fi fost furat. Am fost nevoiti sa convocam lucratorii institutului si sa taiem copacii din padure pentru a asigura lemne de foc".

De altfel, cei de la "Sura" inca nu stiu sa trimita asupra Americii tot felul de "Katrine" si "Rite". Sau spun ca nu stiu. Insa cercetari privind legaturile reciproce ale calamitatilor naturale cu tulburarile din ionosfera si magnetosfera se efectueaza, desi ele nu sunt atat de ample precum in SUA.

"Influentarea vremii este un lucru posibil, dar nu pe o asemenea scara, precum sunt cazurile

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Doar cu presupusu deocamdata.

Stiu si eu....

Bine ca au asa ceva si cu toata tehnologia nu-s in stare sa-l prinda pe Binladen.

Kestia cu Bin Laden a fost doar o strategie a americanilor ca sa intre in Afghanistan ( americanilor nu le pasa de Bin Laden ). Ideea e ca dupa ce intra in Afghanistan sa scoata kestia cu Irak, unde isi pun companiile lor sa extraga petrol. Asta e faza ( destul de bine gandita )... Acum vor sa intre si in Iran... ( nu ii intereseaza pe ei ca iaranienii au arme nucleare. Sunt tot interese politice.Armele nucleare sunt un pretext pentru majoritatea mediocra ! )

*** Referitor la topic: Kiar exista o astefl de arma. De aia vreau eu sa cumpar cartea -Razboiul Geofizic-. ( dar nu o gasesc niacieri ).Acolo sunt prezentate informatii in legatura cu arma aceasta ( arma se numeste "Tesla" ). ( Nu va imaginati ca aceasta arma este un fel de Uzzi, AK47, Machinegun, Rocket Launcher sau mai stiu eu ce arme din jocuri.... )

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau si imi e jena mie pentru ce si cum a scris Cela.

Lucrurile adevarat stiintifice in lume sunt mult mai complicate si nu trebuie sa fie la indemana neavenitilor.

(Exista dispozitii date adevaratilor si putinilor oameni de stiinta sa nu dezvaluie intreg adevarul. Un mic exemplu: daca norii inainte de a fulgera ar fi incarcati initial cu acea imensa cantitate de electricitate statica, atunci ar exploda cu mult inainte, cunoscut fiind de unii scolari ca sarcinile statice de acelasi fel se resping.)

(Alt mic exemplu: ecuatiile lui Maxwell sunt intelese de prea putini, dar mai toti "savantii" se falesc cu ele si le scriu, fara sa le poata explica.)

Cei ce pot gandi corect se sorteaza singuri de cei ce invata si cred tot ce se da la scoala. Nu au nevoie de aprobarea multimii. Dar trebuie "sa-si tina limba", cum a recomandat si Einstein.

Editat de mafalda

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Imi pare rau si imi e jena mie pentru ce si cum a scris Cela.

Lucrurile adevarat stiintifice in lume sunt mult mai complicate si nu trebuie sa fie la indemana neavenitilor.

(Exista dispozitii date adevaratilor si putinilor oameni de stiinta sa nu dezvaluie intreg adevarul. Un mic exemplu: daca norii inainte de a fulgera ar fi incarcati initial cu acea imensa cantitate de electricitate statica, atunci ar exploda cu mult inainte, cunoscut fiind de unii scolari ca sarcinile statice de acelasi fel se resping.)

(Alt mic exemplu: ecuatiile lui Maxwell sunt intelese de prea putini, dar mai toti "savantii" se falesc cu ele si le scriu, fara sa le poata explica.)

Cei ce pot gandi corect se sorteaza singuri de cei ce invata si cred tot ce se da la scoala. Nu au nevoie de aprobarea multimii. Dar trebuie "sa-si tina limba", cum a recomandat si Einstein.

 

Trebuie sa-ti fie rusine pentru ce scrii tu, nu pentru ce scriu altii, in cazul in speta pentru aberatia de a acuza pe cineva, fara sa fi capabil sa demonstrezi cumva ca stii mai mult ca el, sau macar ca ai fi inteles despre ce vorbeste. In momentul in care faci afirmatii atacand pe celalalt, e bine sa produci repejor si explicatii care sa arate temeinicia acestora, doar ca tu n-ai fost in stare de asta, in schimb adaugi o aberatie in plus, anume aia cu norii, care cica ar trebui sa expodeze, ca si cum sarcinile alea n-ar avea suficent volum incat sa nu se produca un astfel de fenomen atat timp cat nu se creeaza ocazia unei scurgeri (fie spre un alt nor incarcat diferit, fie la un anumit moment spre pamant).

Ar fi cazul sa taci asadar . . .

Cat despre ecuatiile maxwell care na-r fi

Editat de Cela

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×