Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
andreiciuc

Somaj

Recommended Posts

Salut, intrebarea mea este daca am posibilitatea sa iau somaj daca contractul meu de munca a fost desfacut cu acordul partilor si daca da , cat timp si care este suma pe care o voi primi procentual din ultimul salariu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebarea mea e alta(dar sper sa primesc raspuns) :D

 

Daca o persoana are domiciliul pe buletin in provincie si a lucrat in Bucuresti iar firma a dat faliment.....unde se adreseaza pentru ajutor de somaj? in provincie pentru ca acolo e domiciliul sau in Bucuresti pentru ca aici a platit contributia pentru somaj firma la care a lucrat inainte de faliment? :stars:

Share this post


Link to post
Share on other sites

intrebarea mea este care este suma pe care o voi primi procentual din ultimul salariu?

 

 

Suma nu se calculeaza din ultimul salariu, ci din cotizatia facuta in ultimii ani pentru

asigurarea de somaj!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu de ce scrii unde habar n-ai...

Nu sunt sigura daca mai exista carte de munca in Ro. Daca e, cu cartea de munca (daca nu, cu alt act ce detii care dovedeste unde si cat ai lucrat in ultimul an), te prezinti la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) in resedinta de judet unde apartii dupa domiciliu, si nu dupa locul de munca. In caz de faliment primesti ajutor de somaj, in cazul tau nu cred totusi. Nu erai destul de informat, ti-ai semnat demisia, asta insemnand ca nu ai nevoie de acel loc de munca. Asa inteleg prin "acordul partilor"... Dar intereseaza-te unde ti-am sugerat mai sus, poti si telefonic.

In viitor nu-ti semna demisia fiind angajatul unei firme falimentare, e cam dubios de ce ti s-a cerut asta. S-ar putea, daca tot scartaia afacerea, ca nu ti s-a platit asigurarea de sanatate, de somaj, contributia la pensie, toate le plateste firma angajatoare, deci "ti se trage din salar", dar nu e sigur sa ajunga banii la stat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NU se poate acorda somaj in cazul in care contractul de munca inceteaza prin acordul partilor.

Poate fi indeplinita conditia acordarii somajului daca CIM inceteaza ca urmare a problemelor economice ale angajatorului (art. 65 Codul muncii), daca societatea angajatoare este radiata s.a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua.As dori o lamurire: dupa terminarea contractului de munca pe perioada determinata intru in somaj aceasta intrerupere de vechime in munca se ia in calcul la angajare? Adica incep cu 0 ani sau merg in continuare cu ce aveam(ex.inante de somaj am 21 ani vechime dupa somaj si un an de munca voi avea 22 sau 1 an)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×