Sari la conținut
Forum Roportal
Aurel28

Hepatita B?

Postări Recomandate

Am facut de curand analize si mi-au iesit urmatoarele rezultate, in urma carora unii priteni ( dar si doctorul meu dermatolog, pentru care am facut analizele in urma unei forme de acnee pe umeri) mi-au spus ca as fii infectat cu hepatita B, altii (doctorul de familie) ca nu (avand ag negativ). Am fost informat insa ca exista si o forma de HBV cu Ag HBe negativ, insa eu vad ca anticorpii Anti Hbe sunt negativi, iar din cate am citit astazi pe net despre acest subiect, acestia trebuiesc sa fie pozitivi.

 

Anti HAV igM negativ

Ag HBs negativ

Anti-HBc pozitiv

Ag HBe negativ

Anti-HBe negativ

Anti-HCV negativ

 

Am terminat armata acum vreo trei ani si acolo imi aduc aminte ca ne-au vaccinat, dar nu mai tin minte impotriva a ce. Sa fi fost oare anti HB? Altfel, daca nu am hepatita, nu-mi explic cum sunt anticorpii pozitivi. O doctorita, prietena de familie, mi-a zis ca poate as fi intrat in contact cu virusul, dar acesta nu s-a manifestat, fiind anihilat? Nu mai inteleg nimic. ;) Desigur, voi vedea un specialist maine sau poimaine, insa as dori daca cineva aici cunoaste mai bine situatia, sa ma lamuerasca si pe mine. Va multumesc!

 

P.S. Nu prezint nici un fel de simptome.

Editat de Aurel28

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Draga Aurel, important este sa nu intri in panica. Ar fi bine sa repeti analizele la un laborator bine dotat, sa consulti un hepatolog si apoi sa vezi ce urmeaza. Eu iti doresc multa sanatate si sa ne tii la curent cu starea ta.

Ameli

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti lipseste o analiza pentru a afla ceea ce ai si anume anti HBs. Pana nu o ai si pe aceasta nu poti stii cu siguranta. Iti dau un link foarte folositor dar iti trebuie si aceasta analiza. Oricum faptul ca tu ai AgHBs negativ de obicei inseamna ca nu ai hepatita B. Eu zic ca daca iti apare si anti HBs pozitiv la analiza inseamna fie ca ai avut hepatita B, fie ca esti vaccinat. http://www.hepb.org/patients/understanding_the_results.htm

Fara aceasta analiza nu ai cum sa spui cu certitudine nimic.

Si acum iti spun opinia mea personala dupa ceea ce am citit (asta nu inlocuieste opinia unui medic hepatolog):

Faptul ca ai AgHBe negativ, la fel ca si antiHBe negativ, coroborat cu AgHbs negativ dar totusi AntiHBc pozitiv indica o imunizare prin vaccinare, care eu cred ca s-ar confirma daca ai face o analiza anti HBs (anticorpii de suprafata care indica imunitatea la virus fie prin vaccinare fie prin dobandire.). La fel, cand faci aceasta analiza , poti cere si o analiza Anti Hbs (anticorpii de suprafata) cantitativ, adica efectiv se numara cati anticorpi ai, dc ai peste 100 inseamna ca esti protejat. Urmatorul pas este asadar mers la medic si analiza anti Hbs.

 

Eu raman la convingerea ca nu ai nimic. Dc ai fi facut mai demult hep B trebuia sa ai macar anti Hbe pozitiv. Dc ai fi bolnav cronic, trebuia sa ai macar unul din : Ag Hbs (cel mai important), Ag HBe, Anti HBe pozitiv. Cum la tine nici unul nu e pozitiv eu zic ca ai dobandit imunitatea prin vaccinare, doar ca iti mai trebuie, asa cum ti-am spus Anti Hbs.

 

Bafta si macar de data asta sa auzim de pozitiv ca aici e singurul unde pozitiv inseamna bine. ;)

Editat de Sky

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc tuturor mult pentru raspunsuri. Am fost azi la doi doctori, primul doar s-a uitat in fuga pe analize si mi-a spus ca cica as fi avut o forma usoara de Hepatita B, pe care n-am simtit-o, iar al doilea m-a pus chiar si la ecograf, unde ficatul, rinichii etc. aratau bine. Am inteles ca ficatul cel putin ar fi trebuit sa fie umflat in caz de infectie, mai ales ca ma astept ca de acum 3 saptamani de cand mi-au luat sangele etc. sa se fii manifestat cumva (chiar daca perioada de incubatie am citit ca poate sa dureze chiar luni de zile).

Bine ca m-ai atentionat Sky asupra celorlalti anticorpi, asa ca ma voi duce sa fac analizele din nou, special pentru asta. Deci, daca imi iese pozitiv e bine, daca-i negativ, atunci sa ma astept sa fiu infectat, numai ca evolueaza lent?

 

Apropo de vaccin, am citit la vaccin.ro ca se ia in trei doze, dar in armata vaccinul respectiv (nu-mi aduc aminte impotriva a ce era exact - heh in armata cu totii ne-am comportat ca oile, fara intrebari, cel mai important era AMR-ul haha) a fost administrat o singura data.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Aurel,

 

da acest vaccin se face in 3 etape. De obicei cand se face testul cu anticorpi se masoara si titerul, adica de ex. daca esti vaccinat trebuie sa ai minim un titer de 100 IU/ml pt. a se considera ca esti imun impotriva HBV pt o prioada de ca. 5 ani. Deci tu s-ar putea sa ai anticorpi HBV datorita vaccinului insa nu destui pt. a fi imun. Dupa 3 vaccinuri acesta ar trebui verificat, pt ca de ex. exista si persoane care desi fac vaccinul nu reusesc sa se imunizeze impotriva HBV (titerul nu ajunge la 100).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai sa vedem. Daca faci analiza si Anti HBs iese negativ (ceea ce sincer sa fiu nu cred) atunci e cam ciudat. Adica ar insemna ca te afli intr-unul din cazurile:

 

"*Positive Hepatitis B Core-Antibody Test Result (HBcAB+)

1. May be recovering from acute hepatitis B infection

2. May be distantly immune and test is not sensitive enough to detect low level of HBsAb (or anti-HBs) in serum

3. May be susceptible with a false positive HBcAb or anti-HBc

4. May be undetectable level of HBsAg present in the serum and the person is actually chronically infected"

 

 

Oricum sa nu uiti ca mai ai de facut inca 2 doze de vaccin ca sa ai imunitate completa. Repet ca parerea mea este ca nu ai hepatita. Cat despre o forma mai usoara, asa cum ti-a zis medicul, ... as putea sa cad pe spate de ras dar am un calorifer si imi e ca ma lovesc la cap. Nu exista asa ceva! Deci ori ai avut si ti-ai revenit, ori nu ai avut. Dc ai avut pot sa iti spun ca 75% din cazurile de hepatita B sunt anicterice si nu dau semne. Cred ca acelasi procent e si in cazul hepatitei C. Asa ca nu exista forme usoare, cele mai multe sunt inaparente. Cele mai rare cazuri de care am auzit sunt cele in care nivelul Ag HBs e sub limita detectabilitatii, si asta in cazurile in care nu se face nici un tratament. Eu zic sa iti faci anticorpii HBs si apoi ma discutam, eu spun ca nu ai nimic.

Bafta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am anti-HBs negativ, chiar 0,0.

Am fost si la unitatea militara, era vorba de vreo doua alte vaccinuri, anti-tetanos si nu mai tin minte ce, oricum nu anti-hepatita.

Dupa calculele mele, inseamna ca singura mea sansa ca sa nu fiu infectat, e ca rezultatul pozitiv de AntiHBc sa fi fost gresit, ceea ce este greu de crezut.

Daca mi-as reveni dupa boala, ar fi trebuit ca la ecograf ficatu sa fi aratat ceva urme de hepatita. Si daca as avea forma cronica, la fel ficatul n-ar trebui sa dea semne de boala la ecograf? Deci nu-mi mai ramane decat varianta ca am fost de curand infectat. ;)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca chiar ai avut hepatita B nu trebuie sa se vada urme neaparat la ficat, HBV se vindeca in 90% din cazuri spontan fara tratament. De altfel chiar daca a fost afectat, el se regenereaza destul de repede.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tin de asemenea sa precizez ca transaminazele (habar n-aveam de ele pana acum, insa mi-a atras atentia maica-mea dupa ce a citit si ea in carti de specialitate) sunt astfel:

Alaninamotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 40.9 U/L

Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST) 31.8 U/L

 

Iar la electroforezaa, doar Gamma gl e marita (1.35 fata de limita maxima normala 1.2)

 

Oricum, maine dimineata ma duc sa repet AntiHBc.

Editat de Aurel28

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×