Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
tigris

de ce e sportul de masa considerat tabu?

Recommended Posts

esti student? esti tanar sub 35 de ani?

cand ai pus ultima oara in picioare o pereche de adidasi si te-ai dus intr-un parc sa faci macar o jumatate de ora de miscare?

 

A alerga in ziua de azi e mai mult sau mai putin sinonim cu a fi grabit din calea afara sau a fi foarte stramtorat de o necesitate fizologica in conditiile in care te afli intr-un loc public aglomerat si cea mai apropiata toaleta e la 500 de metri de tine.

 

din punctul meu de vedere e pacat ca din ce in ce mai multi tineri sufera de obezitate sau de probleme asociate sedentarismului.

e adevarat ca e mult mai usor sa misti un mouse 15 ore pe zi intr-un killing spree "pe clan" la counter strike, dar gandeste-te putin cand te uiti in oglinda si imagineaza-ti daca o sa-ti mai vezi varfurile bocancilor(si nu numai ;)) peste 5 ani daa o tii in ritmul asta.

 

am acum 23 de ani si am facut sport de cand ma stiu.el mi-a fost un prieten bun mereu si nu m-a tradat niciodata. despre beneficiile pe care le aduce sportul, incepand de la 15 minute de alregare, pana la o partida de forbal sau o jumatate de ora la bazin, cred ca nu merita sa mai vorbesc. daca totusi e cineva interesat promit ca ma pot documenta in detaliu si va pot demonstra.

 

Intre timp..mai iesiti din casa oameni buni, mai faceti si ceva miscare in loc sa stati toata ziua cu capetele infipte intr-un monitor si macar odata ignorati scandari de genul "ce-ai pierdut ba?" sau"ai inebunit, unde alergi asa?"

sportul e sanatate curata, deci in loc sa-l dezbati mai bine practica-l !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
esti student? esti tanar sub 35 de ani?

 

sportul e sanatate curata, deci in loc sa-l dezbati mai bine practica-l !!!

Nu mai sint de mult student si am mai mult de 35 dde ani, si alerg zilnic, fac trasee montane, merg la pescuit si la inot. Practic si parapantismul, in masura timpului ( anul asta inca n-am zburat deloc, am avut un an foarte prost la capitolul timp...) Dar era cit p-aci s-o patesc si eu, pentru ca la un moment dat nu aveam timp nici macar sa merg undeva la o sala 30 de minute...si atunci mi-am dat seama ca ma " aplatizez" si ca trebuie neaparat sa fac miscare. De ce este sportul de masa tabu? Pentru ca pur si simplu suntem intr-un proces de demonizare sociala si ceea ce nu aduce BANI imediat nu este luat in serios, sportul a devent o unealta de stors si spalat bani si nu un mod de intretinere a sanatatii. In conceptul omului simplu, a te relaxa inseamna a sta la o bere, la o tigara, "doar nu esti bolnav cu capu' sa pleci de nebun in munti asa..."Cit despre sanatatea oamenilor- daca n-ar fi medicamentele o afacere cred ca am ajunge tot aici...adica nu s-ar preocupa decit oameni foarte putini, pasionati si mai ales...anonimi. Oricum, practicarea benevola a miscarii sau a oricarei forme de sport doar de3 dragul miscarii si fara interese financiare ramine apanajul putinilor oameni echilibrati, de tinuta, rationali si in fata carora prea putin conteaza ceea ce spun altii. Eu ma numar printre ei, sper pentru cit mai multa vreme!

Edited by Victor Apostu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×