Sari la conținut
Forum Roportal
TiGeR_asH

Clatite!

Postări Recomandate

Clatite sint pentru micul dejun la ora pranzului, e traditie pe aici si se vinde si in localuri oricand vrea clientul.

Gem de caise, zahar granulat, nuci si cine ce mai vrea langa ... frisca,  oua ochiuri sau omleta cu ciuperci ... si fructe: smochine negre, afine, kiwi. 

 

 

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acum trec sa-mi fac clatite pana mai este curent, ca vremea este iar de furtuna ... in fiecare zi e spectacol si mi-e foame deja de ceva mancare calda, si special m-am trezit devreme!!!

Cred ca le voi manca fara aditii pe primii doi, iar cu restul o sa vad ce mai fac.   Mi-am adus aminte de o umplutura de sos de ciuperci dar as avea nevoie sa cumpar ciuperci care se adauga peste compozitia de clatita si incet de la un capat se inveleste sosul pana devine o rulada bine prajita.  Se poate folosi si asparagus in alta clatita peste compozitie in  tigaie si se mananca din amandoua!!!

Asta e prea complicat acum cand imi e foame.   Poate maine, azi voi folosi doar zmeura :eat:

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citesc in ziarul maghiar despre un Festival de Clatite de anul trecut de langa Balaton si ma cam trimite spre bucatarie pozele ...  umplutura va fi cu urda, marar verde, stafide, coaja de citrice, galbenus de oua ultra proaspat din piata, smantana dulce, vanilie lichida si miere bine amestecat, daca e tot lichi,d adaug si nuci macinate fin, se lasa la rece o vreme.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu ma pot plictisi de clatite niciodata, azi le-am uns cu gem facut de mine din toate fructele din frigider si de pe masa sa nu se strice, ca nu prea avem pofta de mancare daca doar stam in casa, nici pentru fructe.   Zmeura nu prea sta si nici afinele decat in congelator, mango se usuca, strugurii la fel, aproape ca am terminat tot ce am facut, dar imi plac si rece.   

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

bine ca citesc despre clatite la aproape 2 noaptea...

sa-mi ...pun pofta-n cui, ca n-am de unde. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am terminat de mancat 2 clatite cu toate zilele, ca am luat tigaia cea mai mare sa le termin repede!!!   Mi-au placut la maxim, acum imi aduc aminte ca am uitat sa scot dulceata din frigider, dar dau vina pe anestezic, le-am ciugulit sa nu-mi vina rau, ajuta ca erau si fierbinti :lol2:   de obicei mananc foarte incet dar la astea poftesc mereu!!!     Am pus si Vanilie lichida de data asta si as vrea sa incep niste foi de tort Dobos, dar cred ca-i prea devreme sa robotez prea mult, mai bine rezolv cuvinte incrucisate ...

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac asa:

365 g faina, 1000-1017 g lapte de 1,5 % adica o cutie de 1 L si 3 oua

Nu stiu de ce puneti voi zahar in compozitie dat fiind ca o umpleti cu dulceata, nutela, sau cand puneti branza, trebe sa fie nedulce.

Doar 2 ? Eu mananc 10-12 cand fac, dar nu mananc inainte ! HAHA. Si mie imi plac f tare.

Editat de Mosotti

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De multe ori le fac cu sare numai ca-mi plac si asa si le mancam cu tocanita de pui sau de vita, sau cu dulceata si altele, dar deloc Nutella.   Nici n-am in casa de zeci de ani, daca se va da la ieftinit o sa ma aprovizionez pentru la "iarna" ... magazinul Costco de unde cumparam multe, se inchide pe 20 luna asta, si de obicei se va da pe 2 bani totul ca e mai profitabil decat sa angajeze firma care impacheteaza si muta marfa.   Era foarte aproape dar s-au ridicat chiriile cu Virusul si firma a construit un magazin nou si imens, extrem de departe de mine spre Nord-West la 100 km cel putin.    Zic EXTREM pentru ca va necesita o calatorie, o zi de mers la cumparat, stat la coada la platit si alta la iesire pe poarta sa fie numarate articolele daca totul este pe bunul de la casa, mers in parcare, umplut portbagajul, iesit din parcare si din zona magazinului este o arta!!!  si toate dureaza ca nu sintem singurii clienti, etc. 

De cand am scis ca am mancat acele 2 clatite, acum 30 de minute am mancat niste supa chioara de pui dar fara galuste sau pastini, doar morcov,  gulie + pipota si zeama 300 ml, sint  satula.   Ce a ramas din clatite sint in frigider pentru cand vrea cineva ... ca se pot incalzi.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×