Sari la conținut
Forum Roportal
lllucci

Cum va imaginati batranetea?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In orice caz nu asa!!!

Bătrân abandonat de familie în spital. Și-a petrecut Crăciunul pe o targă la UPU. 

* bătrânului a fost căsătorit de trei ori şi are copii din fiecare căsătorie, dar niciunul dintre aceştia nu doreşte să acorde sprijin şi asistenţă tatălui lor.*

Sper sa primeasca cadoul de Craciun bine meritat acei copiii.

 

Bătrân abandonat în spital. Și-a pettrecut Crăciunul pe o targă la UPU (doctorulzilei.ro)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

În concepția dumneavoastră bătrânețea vine la pachet cu privilegii speciale, doamna Olga?

Bătrânul a umblat toată tinerețea din floare-n floare, a turnat copii pe unde a apucat și acum s-a așteptat ca progeniturile lui frustrate și zăpăcite, care probabil îl și disprețuiesc, să se adune și să-l pună pe moș pe un tron de aur?

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inteleg ca tu-mi dai scena reala al vietii, cu care eu nu sint familiara deloc.   Poate pentru ca n-am discutat cu nimeni demult despre asa ceva.

Raman șocata,  dar o sa-mi treaca.   Am fost altfel educata de acasa cand vine vorba de parinti.  

Nici aici nu prea-l vor in case cu copiii cand ajunge si fara minte, sa fie responsabili 100% pentru actiunile parintilor batrani, ca au de mers la munca, iar in caz de ceva, legea le condamna la ani grei de inchisoare. 

Dar exista "biznizurile de babe" la mai multe nivele, scumpe si ieftine, private si de Stat, cei cu ceva minte inca sau fara un pic de judecata, si nu ramane pe drum nimeni. 

Pe cei fara case nu se poate amesteca aici ca ei nu vor sa fie legat de o adresa, vor libertate!!!   

Statul intervine imediat daca n-are unde sa mearga acasa, si dupa operatii nu lasa acasa pacientii care au nevoie de pansamente si ingrijire speciala, iar cei de acasa NU se califica la asa o munca specializata!!!   

Eu personal nu vreau biznizul nimanui, am casa mea si angajez cand nu mai pot sa fac nimic!!! 

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi ... ies in curta si gasesc o masina de tuns iarba, noua.   Eu habar n-am daca-i al nostru sau nu ca sotul se ocupa de asta si cu vecinii se imprumuta, mereu cineva aduce inapoi ceva sau imprumuta ceva "tool" de gradina.   Toti stiu unde sa-l caute dar dupa ce a sunat la 6 usi inca nimeni nu stia al cui era masina destul de mare.   Sotul voia sa cheme politia sa nu cumva sa ne acuze cineva ca am furat ... cand vine unul din vecini, mult mai invarsta ca noi si pretinde ca locuieste aici ... e masina lui si vrea sa tunda iarba doar a fost pana mai incolo intr-o casa cu treburi ... Sarmanul nu mai stie deloc de el, sotul i-a dus inapoi masina sa nu-l lase iar undeva.   Sper ca nu va reveni ca e casa lui ca de obicei se intampla, ar fi pacat ca a fost cineva in viata asta.   Nu cred ca el isi planifica asa zile amare, dar cand mintile se duc, nu mai revin.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

FB_IMG_1635868660718.jpg

Nu stiu daca cineva-si planifica viata sa devina precum ne este etalat poza!!!

Asa arata una de 60 de ani azi???   Nici in buricul Rusiei sau al junglelor nu mai sint asa persoane decat la 100 de ani si mai mult, dar foarte rar!!!   Este bataie de joc la adresa omenirii ca la 60 de ani ii arata ca niste mumii cand varsta de pensionare este de 67 de ani.   Doresc ca cei care afiseaza asa poze sa se ramoleasca in acest hal chiar dupa 40 de ani, imediat.

Mai arata aici reclama la TV evrei din Rusia pe filme video vechi dar cei de aici nu fac diferenta, ca sa adune bani "pentru acele persoane uitate in Rusia" care sufera de foame si mizerie. 

Oare stie persoana ca reprezinta pe cele de 60 de ani din Rusia???   Bunica mea a murit la 100 de ani si avea spatele drept, doar nu mai vedea. 

Ca atare, nu mai au voie sa iasa din casa, dar sa moara in casa va fi O.K. si se va arde cu casa cu tot sau cum se va termina treaba??? 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am citit ieri ca se va pensiona foarte devreme in Romania femeile la 45 de ani parca, dar nu tin minte exact, eram foarte ocupata.   Zic sa nu va grabiti si sa regretati ca eu de abia am revenit din soc cand m-au pensionat.  Ma simteam ca puiul de Cuc aruncat din cuib pentru proasta performanta de cantat Cu-Cu ... :meeting:   Atunci ma mai intrebau si in alimentara daca am o anumita varsta, ca prima Miercurea din luna,  pensionarii au inca 10% redus din total, data difera in magazine dar peste tot exista.   Acum ca nu ma mai intreaba de varsta, ma intreaba daca am servit in armata ca si veteranii au ziua lor peste tot, am spus doar mama, tata, fratele, bunicii, unchii au participat si am primit si de acolo reducere desi n-am vrut sau n-am cerut. 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 06.02.2022 la 2:18, The Unknown a spus:

https://ziareonline.ro/e-oficial-s-a-dat-lege-femeile-pot-iesi-la-pensie-la-48-de-ani-si-barbatii-la-50-de-ani-cine-beneficiaza-de-reducerea-varstei-de-pensionare-si-care-sunt-conditiile.html

"Angajații care beneficiază de o pensionare mai rapidă. Este oficial!  Vârsta de pensionare.   O decizie a Curtii Constitutionale din Romania prevede ca anumite categorii de contribuabili vor putea iesi la pensie chiar si cu 15 ani mai devreme.    Potrivit legii, vor putea iesi mai devreme la pensie toti asiguratii, indiferent de cand au capatat handicapul.    Pana acum, de aceasta reducere a varstei de pensionare beneficiau doar persoanele care capatau handicapul inainte de a intra in sistemul asigurarilor de stat.    Angajații care se pot pensiona mai devreme,  Potrivit OUG, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare și a stagiilor de cotizare toate persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiții de handicap. Până acum legea permitea pensionarea mai rapidă a celor care au căpătat un handicap înainte de asigurarea în sistemul public de pensii.    Prin OUG nr. 94/2021, care a apărut marți, 12 octombrie, în Monitorul Oficial, s-a eliminat din Legea pensiilor (263/2010) această discriminare și prevede ca reducerea vârstei de pensionare să se aplice tuturor persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare în condiții de handicap.    În funcție de gradul de handicap, toți angajații aflați în această situație pot scurta vârsta de pensionare cu până la 15 ani.  Varsta de pensionare va fi redusa astfel: – cu 10 ani pentru asiguratii cu handicap mediu, daca au realizat stagiul complet de cotizare; – cu 10 ani pentru asiguratii cu handicap accentuat, daca au realizat cel putin doua treimi din stagiul complet de cotizare;    – cu 15 ani pentru asiguratii cu handicap grav, daca au realizat cel putin o treime din stagiul de cotizare, potrivit avocatnet.ro.   Aceeași ordonanță prevede ca persoanele care au realizat un stagiu de cotizare ca nevăzător sau în condiții de handicap să aibă un stagiu potențial, determinat ca diferență între cele trei stagii de cotizare explicate mai sus și cele realizate până la data acordării pensiei de invaliditate.   Trecerea de la pensia pensia de invaliditate la pensia pentru limită de vârstă. Potrivit legii, când se împlinesc condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă, și se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.   In prezent vârsta standard de pensionare pentru bărbați este de 65 de ani, iar pentru femei vârsta standard de pensionare este de 61 de ani și 6 luni și crește eșalonat până în anul 2030, la 63 de ani.     

Ce condiții trebuie să îndeplinească un pensionar  

Pentru a beneficia de pensia pentru limită de vârstă, o persoană trebuie să fi atins vârsta standard de pensionare și să fi contribuit la sistemul public de pensii.     Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați."

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Kane Tanaka

https://www.ele.ro/social/stiri-social/cea-mai-batrana-femeie-din-lume-a-murit-a-invins-de-doua-ori-cancerul-66794

"Cea mai batrana femeie din lume a murit la varta de 119 ani. Este vorba despre o femeie din Japonia, care s-a nascut 2 ianuarie 1903, în departamentul Fukuoka, în acelaşi an în care fraţii Wright au realizat primul zbor cu motor iar Marie Curie devenea prima femeie recompensată cu un Premiu Nobel."

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"O bătrânică a fost arestată de forțele speciale, după ce s-a descoperit că era șefa unei grupări teroriste. Alături de complicii săi, femeia de 75 de ani ar fi plănuit răpirea ministrului Sănătății din Germania. Deși pare greu de crezut că mămăița coordona totul, autoritățile de la Berlin sunt convinse că acuzațiile la adresa ei sunt cât se poate de întemeiate. Profesoara de teologie a procurat arme și explozibili pentru a doborî rețeaua electrică a țării, mai spun oamenii legii."

*Cu toti aveau dinti slabi si cariati care s-au rupt in muschii atosi al batranei ca o muscau prea tare sa se astampere!!!*

*Dupa aparente nu se simtea asa de batrana precum o descriu jurnalistii care nu stiu sa numere asa de departe :smartass: ca ei n-au asa o viata prelungita pe CV-ul lor.   Daca este acuzata ca a organizat meticulos totul, inseamna ca-i mergea inca mintea ca un missile si nu se gandea la pensionare sau la moarte!!!   "In mana cealalta" = zicala americana, insa este mult mai usor de arestat si acuzat una care nu fuge din fata legii, poate nici nu stie ce i se pregateste ca sa fie scos din decor adevaratul faptas!!!

O sa ceara scuze fara obraz "eroii" care l-au pus la pamant operatiunea, dar ce ar fi daca totusi vor sari scantei???*

https://www.impact.ro/o-batrana-de-75-de-ani-a-ajuns-pe-mana-fortelor-speciale-cine-era-oficialul-de-rang-inalt-pe-care-planuia-sa-il-rapeasca-435009.html?utm_source=CAPITAL&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×