enoch 1 Raportează post Postat Ianuarie 17, 2009 Stiu ca unii revendica in numele traditiilor romanesti "SANGERETELE" ( a nu se confunda cu cartabosul, ma refer la sangerete facut cu sange de porc si slanina ), se spune ca acesta ar fi autentic si ca alte popoare nu il "gusta", cum nu am dovezi sau argumente pro sau contra ma abtin de la o afirmatie categorica, dar inclin sa cred ca e al nostru Toate popoarele nordice au sangerete in bucataria lor, cele mai bune fiind cel islandez si cel norvegian, se pare. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Ianuarie 19, 2009 Toate popoarele nordice au sangerete in bucataria lor, cele mai bune fiind cel islandez si cel norvegian, se pare. Asta pana n-ai mancat si varianta maghiara, V Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
vaca_cu_cabina 6 Raportează post Postat Ianuarie 26, 2009 ^ Nem tudom ? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Februarie 27, 2012 Una din cele 50 de specialitati care contureaza bufetul Balului Governorilor este si Mamaliga dar sub denumirea de Polenta cu Parmezan, se serveste cu costita noaptea asta si pentru cei care se distreaza la petrecerea Oscar-ilor. Reteta difera putin de cea romanesca insa tot are gust de mamaliga. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Martie 7, 2012 Mamaliga in lumina reflectoarelor Vedeta noastra autohtona ne salveaza atunci cand monotonia meselor de post sta sa se instaleze! In afara de numeroasele beneficii pentru sanatate aduse de consumul de mamaliga "soarele de pe masa" topeste orice inima de roman. Si desi o mamaliga buna se poate manca si cu ceapa si branza, iata o reteta cu mamaliga din calatoriile vedetei mioritice prin tari straine! Mamaliga cu sos hagao Timp de gătire 20 Minute Complexitate Redusă Ingrediente faina de malai apa Pentru sosul hagao o ceapa tocata marunt 2 rosii tocate 3 catei zdrobiti de usturoi 1lg de piper verde macinat 3lg ulei de masline 1/2lg de chimen praf frunze de coriandru 2 codite ceapa verde sare si piper Mod de preparare Preparati mamaliga potrivit de tare. Puneti ceapa tocata, rosiile, ceapa verde marntita, piperul verde, usturoiul, praful de piper impreuna cu uleiul de masline intr-o oala, la foc potrivit. Gatiti la foc mediu, amestecand des pana cand legumele s-au inmuiat si aromele abunda bucataria. Adaugati frunzele de coriandru tocate grosier, si mai gatiti pentru inca 5 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se taie mamaliga in felii si se pune sos hagao deasupra. Mod de servire Se serveste cu felii de rosii si ceapa. culinar.ro Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Aprilie 10, 2012 (editat) Mamaliga a fost declarata brand national romanesc National Geographic, publicatia care detine locul trei in topul mondial al notorietatii revistelor si cea mai citita revista din Europa, celebreaza, in numarul sau din luna aprilie 2012, mamaliga romaneasca, preparatul neaos care infrunta concurenta gastronomiei modern si reuseste sa se mentina in top. Cunoscuta revista declara mamaliga brand national si ii dezvaluie cele mai fine secrete. Stim inca prea putine despre acest preparat culinar, desi el face parte din viata romanilor incepand cu secolul al XVII-lea, iar "romanii - crede redactorul-sef Cristian Lascu - se definesc ei insisi ca un popor de mamaligari si Romania este tara mamaligii". In sensul bun al cuvantului, fireste. Desi preparate culinare asemanatoare se intalnesc in toate culturile latine, din Italia pana in Argentina, numai pentru noi ea este un adevarat brand national. Ca sa o onoram cum se cuvine, atunci cand o punem pe masa, trebuie sa stim cateva lucruri de baza. Din tainele seculare ale acestui aliment secular * nu poti face o mamaliga gustoasa fara un malai de calitate. Cum il recunosti? Verificand eticheta pungii: sa nu fie malai din porumb modificat genetic. In plus, malaiul bun are un miros specific, de curat. Izul de mucegai, de incins sau alt miros strain, ca si gustul amar al mamaligii ori scrasnetul dintilor cand o mesteci dau de gol malaiul de proasta calitate. * in functie de tipul de mamaliga pe care vrei sa o gatesti, alege intre malaiul extra (aspru la pipait, fara aglomerari, de culoare galbena portocalie, cu particule albe; din el obtii o mamaliga mai moale, rapida, usor de gatit) si malaiul superior, din gospodariile taranesti (este macinat grosier, grunjos si galbui, cu particule albe sau galbene; din el faci o mamaliga tare, ce poate fi taiata in bucati, asemenea painii). A intrat si in Cartea Recordurilor! In 2008, la Turia (judetul Covasna) a fost preparata cea mai lunga rulada din mamaliga si branza de burduf din lume. S-au folosit 500 de kilograme de malai, iar rulada de 150, 32 m lungime a fost inregistrata de Cartea Recordurilor drept cea mai mare din lume. stiri.rol.ro Editat Aprilie 10, 2012 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Aprilie 10, 2012 Wow, acum chiar ca avem cu ce ne mandri la capitolul culinar. :rot: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Rdumitrescu 0 Raportează post Postat Mai 4, 2012 (editat) Nu e de mirare ca nimic nu ar mai ramane pur romanesc...Nu e cu suparare, noi in continuare cumparam malai pentru mamaliga asa ca de aceea cei din supermarketuri aduc mereu baxurile cu cate un transpalet pentru a le aproviziona. Pana la urma nu conteaza daca este produs romanesc sau nu, conteaza ca este bun la gust! Editat Mai 5, 2012 de samsara Scos bold si subliniere Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Indigo 1 3462 Raportează post Postat Mai 15, 2012 Pe unde mergi in Romania, prin gospodariile satenilor gasesti ceaunul de tuci pentru mamaliga. Cum e pizza la italieni cred ca este mamaliga la noi. Unul din cele mai ingenioase moduri de a prepara mamaliga mi s-a parut acela de a o praji. O prepari in mod obisnuit, o lasi pana spre seara sa se racesca bine, o tai felii si o prajesti in ulei incins. Apoi merge de minune cu branza dulce, sarata, urda sau cu magiun de prune. E bestiala !! 3 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Iunie 25, 2015 Adevăratul efect al mămăligii asupra organismului http://www.evz.ro/adevaratul-efect-al-mamaligii-asupra-organismului.html Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri