Sari la conținut
Forum Roportal
Adrian_Daniel_Tm

MAMALIGA mancare romaneasca

Postări Recomandate

Stiu ca unii revendica in numele traditiilor romanesti "SANGERETELE" ( a nu se confunda cu cartabosul, ma refer la sangerete facut cu sange de porc si slanina ), se spune ca acesta ar fi autentic si ca alte popoare nu il "gusta", cum nu am dovezi sau argumente pro sau contra ma abtin de la o afirmatie categorica, dar inclin sa cred ca e al nostru

 

 

Toate popoarele nordice au sangerete in bucataria lor, cele mai bune fiind cel islandez si cel norvegian, se pare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

^ Nem tudom ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Una din cele 50 de specialitati care contureaza bufetul Balului Governorilor este si Mamaliga dar sub denumirea de Polenta cu Parmezan, se serveste cu costita noaptea asta si pentru cei care se distreaza la petrecerea Oscar-ilor.

Reteta difera putin de cea romanesca insa tot are gust de mamaliga.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mamaliga in lumina reflectoarelor

 

Vedeta noastra autohtona ne salveaza atunci cand monotonia meselor de post sta sa se instaleze! In afara de numeroasele beneficii pentru sanatate aduse de consumul de mamaliga "soarele de pe masa" topeste orice inima de roman. Si desi o mamaliga buna se poate manca si cu ceapa si branza, iata o reteta cu mamaliga din calatoriile vedetei mioritice prin tari straine!

 

 

Mamaliga cu sos hagao

 

 

Timp de gătire 20 Minute

Complexitate Redusă

 

Ingrediente

 

faina de malai

apa

 

Pentru sosul hagao

 

o ceapa tocata marunt

2 rosii tocate

3 catei zdrobiti de usturoi

1lg de piper verde macinat

3lg ulei de masline

1/2lg de chimen praf

frunze de coriandru

2 codite ceapa verde

sare si piper

 

Mod de preparare

 

Preparati mamaliga potrivit de tare.

 

Puneti ceapa tocata, rosiile, ceapa verde marntita, piperul verde, usturoiul, praful de piper impreuna cu uleiul de masline intr-o oala, la foc potrivit. Gatiti la foc mediu, amestecand des pana cand legumele s-au inmuiat si aromele abunda bucataria.

 

Adaugati frunzele de coriandru tocate grosier, si mai gatiti pentru inca 5 minute.

 

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

 

Se taie mamaliga in felii si se pune sos hagao deasupra.

 

Mod de servire

 

Se serveste cu felii de rosii si ceapa.

 

 

culinar.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mamaliga a fost declarata brand national romanesc

 

National Geographic, publicatia care detine locul trei in topul mondial al notorietatii revistelor si cea mai citita revista din Europa, celebreaza, in numarul sau din luna aprilie 2012, mamaliga romaneasca, preparatul neaos care infrunta concurenta gastronomiei modern si reuseste sa se mentina in top.

 

Cunoscuta revista declara mamaliga brand national si ii dezvaluie cele mai fine secrete.

 

Stim inca prea putine despre acest preparat culinar, desi el face parte din viata romanilor incepand cu secolul al XVII-lea, iar "romanii - crede redactorul-sef Cristian Lascu - se definesc ei insisi ca un popor de mamaligari si Romania este tara mamaligii". In sensul bun al cuvantului, fireste.

 

Desi preparate culinare asemanatoare se intalnesc in toate culturile latine, din Italia pana in Argentina, numai pentru noi ea este un adevarat brand national. Ca sa o onoram cum se cuvine, atunci cand o punem pe masa, trebuie sa stim cateva lucruri de baza.

 

Din tainele seculare ale acestui aliment secular

* nu poti face o mamaliga gustoasa fara un malai de calitate. Cum il recunosti? Verificand eticheta pungii: sa nu fie malai din porumb modificat genetic. In plus, malaiul bun are un miros specific, de curat. Izul de mucegai, de incins sau alt miros strain, ca si gustul amar al mamaligii ori scrasnetul dintilor cand o mesteci dau de gol malaiul de proasta calitate.

 

* in functie de tipul de mamaliga pe care vrei sa o gatesti, alege intre malaiul extra (aspru la pipait, fara aglomerari, de culoare galbena portocalie, cu particule albe; din el obtii o mamaliga mai moale, rapida, usor de gatit) si malaiul superior, din gospodariile taranesti (este macinat grosier, grunjos si galbui, cu particule albe sau galbene; din el faci o mamaliga tare, ce poate fi taiata in bucati, asemenea painii).

 

A intrat si in Cartea Recordurilor!

In 2008, la Turia (judetul Covasna) a fost preparata cea mai lunga rulada din mamaliga si branza de burduf din lume. S-au folosit 500 de kilograme de malai, iar rulada de 150, 32 m lungime a fost inregistrata de Cartea Recordurilor drept cea mai mare din lume.

 

 

stiri.rol.ro

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e de mirare ca nimic nu ar mai ramane pur romanesc...Nu e cu suparare, noi in continuare cumparam malai pentru mamaliga asa ca de aceea cei din supermarketuri aduc mereu baxurile cu cate un transpalet pentru a le aproviziona. Pana la urma nu conteaza daca este produs romanesc sau nu, conteaza ca este bun la gust!

Editat de samsara
Scos bold si subliniere

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe unde mergi in Romania, prin gospodariile satenilor gasesti ceaunul de tuci pentru mamaliga. Cum e pizza la italieni cred ca este mamaliga la noi.

 

Unul din cele mai ingenioase moduri de a prepara mamaliga mi s-a parut acela de a o praji. O prepari in mod obisnuit, o lasi pana spre seara sa se racesca bine, o tai felii si o prajesti in ulei incins. Apoi merge de minune cu branza dulce, sarata, urda sau cu magiun de prune.

E bestiala !! :eat:

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×