Adrian_Daniel_Tm 0 Report post Posted January 7, 2009 Alunecand pe-o panta incet si lin Ca un fulg de nea usor si fin Si amintirea vie a iernilor trecute Masura timpului ce fuge iute Se scurg stropi de freicire Se impletesc dorinte mute ************************** Vise multe se aduna Si in drepturi vor sa-si intre Bat la poarta, dau navala Te cutremura si-ti cer Sa mai fi macar o clipa Pruncul fericit de ieri *************************** Tu cu simturile ascutite Fi la panda si le prinde Si de trec pe langa tine Si nu bagi nici chiar de seama Frumusetea ce te cheama Tineretea ce te-ndeamna Sa schimbi haina invechita Sa uiti gustul ratiuni O de sansa ti se arata Gustul inocentei de te-nbata Pentru o clipa-nvapaiata Vezi palate de clestar Si craiese cu cosite aurite Vezi batlanii stand in lunca Tu uitand chiar si de tine In vartejul lor te arunca Share this post Link to post Share on other sites
joannahart 53 Report post Posted February 8, 2009 (edited) M-au cuprins dorinte mute si am experimentat stropi de fericire citindu-ti poezia. Nu am inteles insa ce cauta panda in poezia ta si de ce "pe ulita copilariei" DAR.............poti sa incerci sa compui ceva in...............5 minute? Ca asta in 30 e indecisa intre rima alba si rima lipsa................... In vartejul cui? Al batlanilor sau al craieselor? Edited February 8, 2009 by joannahart Share this post Link to post Share on other sites
gargbird 8,960 Report post Posted February 8, 2009 Alunecand pe-o panta incet si linCa un fulg de nea usor si fin Si amintirea vie a iernilor trecute Masura timpului ce fuge iute Se scurg stropi de freicire Se impletesc dorinte mute ************************** Vise multe se aduna Si in drepturi vor sa-si intre Bat la poarta, dau navala Te cutremura si-ti cer Sa mai fi macar o clipa Pruncul fericit de ieri *************************** Tu cu simturile ascutite Fi la panda si le prinde Si de trec pe langa tine Si nu bagi nici chiar de seama Frumusetea ce te cheama Tineretea ce te-ndeamna Sa schimbi haina invechita Sa uiti gustul ratiuni O de sansa ti se arata Gustul inocentei de te-nbata Pentru o clipa-nvapaiata Vezi palate de clestar Si craiese cu cosite aurite Vezi batlanii stand in lunca Tu uitand chiar si de tine In vartejul lor te arunca Mihai... tu esti? Joannahart, nu ai inteles. Omul zicea de vartejul viselor, nu al craieselor si nici al batlanilor. Uite, voi pune versurile cum trebuie, ca sa-ti dai seama: Vise multe se aduna Vezi batlanii stand in lunca Fi la panda si le prinde Pentru o clipa-nvapaiata Pruncul fericit de ieri Ca un fulg de nea usor si fin In vartejul lor te arunca Sa schimbi haina invechita Ai inteles? De fapt poezia este o fina sarada. Batlanii simbolizeaza gratia si fericirea, cu ciocul lor cu care scormonesc dupa mormoloci. Ai vazut vreodata un batlan inghitind un mormoloc? Sa stii ca expresia fetei lui este expresia fericirii! Neobisnuit de originala apostrofarea : "fi la panda si le prinde". Este un repros adus tuturor copiilor care nu au vazut batlani in lunca. Sau macar lunca. Pierderea batlanilor copilariei il face pe "pruncul fericit de ieri" sa te arunce in vartejul lor, al viselor, pentru a-i prinde un batlan, sau macar un mormoloc. Pentru o poezie in 30 de minute, e chiar reusita. Share this post Link to post Share on other sites
joannahart 53 Report post Posted February 8, 2009 (edited) Aha, inteleg acum............asadar era o alegorie intre realitate si vis............. Ma rog, totusi nu vad legatura dintre craiese si batlani. O fi si asta o metafora.................Oricum, cat de curand o ma duc sa vad un batlan inghitind un mormoloc..........banuiesc ca e culmea romantismului...........Ce sa fac, .........unde am crescut eu nu erau batlani. Totusi..........eu cred ca Mihai ar trebui sa refaca poezia............tot nu am o imagine clara Edited February 8, 2009 by joannahart Share this post Link to post Share on other sites
gargbird 8,960 Report post Posted February 8, 2009 Aha, inteleg acum............asadar era o alegorie intre realitate si vis............. Ma rog, totusi nu vad legatura dintre craiese si batlani. O fi si asta o metafora.................Oricum, cat de curand o ma duc sa vad un batlan inghitind un mormoloc..........banuiesc ca e culmea romantismului...........Ce sa fac, .........unde am crescut eu nu erau batlani. Totusi..........eu cred ca Mihai ar trebui sa refaca poezia............tot nu am o imagine clara Pe ulitza copilariei (varianta superioara) In lunca plina de craiese Pasteau batlani cu lunge ciocuri Calcand arar, negre mirese Prin flori de mac, ca mii de focuri. Si scormoneau prin tina bruna Sa prinda mormoloci, sau vise Sa le arunce inspre luna, Sa spulbere iubiri nescrise. Saracii mormoloci incearca Din calea ciocului sa fuga Intrand in vise ca-ntr-o barca Inalta-n Ceruri muta ruga. Degeaba insa, ca batlanul Cu ciocu-i ager il reteaza Cu tot cu vis, si trece anul Pana alt mormoloc...eclozeaza :roll: Asa trebuia scrisa. Share this post Link to post Share on other sites
joannahart 53 Report post Posted February 8, 2009 Ba nu. Asa In lunca plina de batlani Mirese albe se distreaza Eviscerat , un mormoloc Si plin de sange Share this post Link to post Share on other sites
Mihai LEONTE 24 Report post Posted August 31, 2009 SPIRITUL COPILĂRIEI Oric Share this post Link to post Share on other sites
misidy 0 Report post Posted September 21, 2009 SIIIII...APROPO DE ULITZA COPILARIEI :flowers: Toamna cea Share this post Link to post Share on other sites