Sari la conținut
Forum Roportal
Decebal88

Porcul romanesc n-a intrat in Europa !

Postări Recomandate

 

Pana de Craciun, in Romania vor fi sacrificati peste 4 milioane de porci, atat din ferme, cat si din gospodarii. Veterinarii fac apel la populatie pentru a se efectua examenul trichinelogic al carnii de porc, care costa intre 7 si 10 lei. Medicii avertizeaza de pericolul grav la care se expun oamenii in cazul infectarii cu trichineloza. Boala poate produce simptome foarte grave care pot duce chiar la moartea pacientilor.

 

Romanii nu sunt insa foarte constienti de pericol, dovada ca multi dintre ei refuza sa faca analiza carnii si risca sa manance produse infestate, se plang veterinarii. De asemenea, taranii nu vor avea voie sa vanda, de Sarbatori, porci si produse din carne de porc.

 

Astfel, in magazine se va gasi doar carne provenita din fermele industriale, care va fi stantata cu noi insemne care atesta siguranta alimentara.

 

In aceasta perioada premergatoare Craciunului, in Romania vor fi sacrificati in jur de 4 milioane de porci, atat din gospodariile taranesti, cat si din fermele industriale. Pentru fiecare porc taiat va trebui facut, obligatoriu, examenul trichineloscopic, ne-a declarat presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Marian Avram.

 

Veterinarii se asteapta, insa, sa se confrunte cu ignoranta sau cu lipsa de bunavointa a taranilor care nu vor dori sa faca examenul sanitar al carnii, inainte de a o consuma. "Cetatenii trebuie sa vina obligatoriu la medicul veterinar sau la directiile sanitar-veterinare (DSV) pentru a testa carnea.

 

Examenul trichineloscopic se executa pe probe de carne, recoltate de la animalul sacrificat, adica o bucatica de muschi intercostal sau de la baza limbii", a adaugat Avram. Un examen costa 7 lei in cazul in care este efectuat la circumscriptia sanitara veterinara si 10 lei daca este realizat de catre medicul veterinar concesionar.

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Viscoleste iar zapada ...ahhh ce cruda'i viata pentru el ,caci simte cum se lasa moartea ,in venele

din gatul sau...puterile la-u parasit de mult si-au lasat in urma un cadavru cu ochii larg deschisi ,platind pacatul.

Sangele sau pur,se lasa acum in josuri ,hranind noroiul insetat de aburii dureri!

(legat de videoclipul postat :) )!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×