Sari la conținut
Forum Roportal
angeli_que

Varza! dulce, acra, varza sa fie!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Niciodata nu gatesc daca nu sint in forma pentru a face fata, cred ca pe undeva ingredientele sint de alta calitate desi s-au scumpit alimentele si pe la noi. 

Am observat cateva produse cu alt gust si am reclamat ca se poate, se ramburseaza dar nu am marfa, insa ce ne facem cu restul pe care nu se poate observa imediat???

O sa gatesc mai usot pentru o vreme ... o mancare de cartofi si o supa de pui ... salata de varza cruda, clatite, etc.


Snitele am de facut pe moment ... 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sarmale fabric azi, sint doar la oparirea verzelor, merg toate de pomana ca asa vreau, la mine nu conteaza ziua si cei care-l vor manca, sint flamanzi mereu si abia asteapta!!!

E placuta vremea, putin innourat dar nu ma deranjeaza, am aer curat in bucatarie sa iasa aburii si mirosul de ceapa prajita, urmeaza de calit varza cu Chimion/Caraway seeds

si de rulat frunzele.  O sa stau toata ziua in bucatarie, pe urma merg sa mai cumpar varza sa-l pun la murat pana sint ieftine si proaspete ca este la pret redus si lumea cumpara. Femeile din estul europei sint cumparatorii dar azi sint si irlandezele ca pe 17 Martie va fi mare party, deja ni s-a spus sa circulam atent ca nu se stie cati irlandezi o sa fie dupa volan.   Tot din party o tinem ca pe 1 Aprilie deja e Pastele si comerciantii se oftica, n-au voir sa etaleze marfa de Paste decat dupa Saint Patrick Day!!!  se vor cloci oule de ciocolata  :haha: in depozit ...

M-am saturat deja de varza cruda, este foarte recomandat de mancat varza cruda!!!  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am impartit deja sarmalele dedicate evenimentului,  foarte multa munca, dar au reusit de data asta.   Parca nu-mi venea sa le dau dar sora mea m-a rugat sa le dau ca este ziua .... am uitat ca la catolici nu tin minte daca se imparte, dar i-am facut pe plac ca ea este bolnava.   Desigur eu nu ma complic cu pahare de vin si restul traditiei, doar sarmale in cutiute de plastic. 

Dimineata iar am de pus varza la murat dupa ce ma introc din piata cu Cimbru, ca s-a terminat ... pe caldura asta in 3 zile este bun de folosit.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

âMica Românieâ din Londra. Cum au schimbat românii un orÄÈel englez

libertatea a publicat poza pe care tot admir  :ohmy:

Oftez, ca verze ca pe poza asta dintr-un magazin londonez, nu se gasesc in Arizona!!!  doar niste capatini rotunzi cu foi groase.

La magazinul chinezesc a fost varza taiwaneza alba care seamana la forma doar, ca este mult mai mare capatina, dar au inchis de o vreme.

Ma chinui cu varza ce gasesc ca n-a fost inca spalat cu acea solutie sa ramana frunzele tinere, nu ofilite, stafidite, dezhidratate, dar acasa devin ca si hartia deja folosita si spalata.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Varza proaspata abia calita ca nu aveam rabdare si oricum de ce l-as frige ca se poate manca si crud!!!   Aveam niste macaroane fierte dar reci, le-am tocat mai subtiri le-am incalzit in apa clocotita si au revenit proaspeti, nu pretind ca-s italian, dar a fost asa de buna mancarea de azi cu piper si marar proaspat.   Ciresi nu prea buni am mai mancat ca astept piersicii sa se coaca pe masa de sufragerie.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am o intrebare ... in Romania sint si zone unde nu se pune Hrean la murat varza???   Eu pun destul ca-mi place gustul, plus, varza ramane crocant, cum imi place mie.

Azi am avut o discutie cu cineva care a ajuns la mine ca a adus pe o cunostinta care nu conduce masina si persoana X avea alta parere ca "nu este coapta" destul varza mea si are gust de acel ceva(hrean) ce ea nu cunoaste si nu voia sa-mi spuna de unde este, punea problema sub numitor comun ca toti sintem romani si mancam la fel!!!  N-am avut Gutui ca puneam ca in lunile de toamna-iarna ca are o aroma si mai exoticaatunci muratura mea.   Avea o problema de ce folosesc galeata de plastic in loc de butoi ... si cum de zeama este clara si pretind ca nu suflu in container???    I-am oferit reteta de Sarmale cu Carne de Vita dar abia mai respira de soc, i-am zis ca din varza ca asta se prepara bunatatea.

Le-am dat de pomana cate 1 kg si niste grapefruit-uri din pom, organice, la piata libera 5 dolari bucata!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12 încetinește îmbătrânirea și previne pierderile de memorie este Varza Murată care conține mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului imunitar.  

https://www.doctorulzilei.ro/singurul-aliment-vegetal-care-contine-vitamina-b12-incetineste-imbatranirea-si-previne-pierderile-de-memorie/

Desi nu vreau, ca n-am chef ... am de pus varza la murat ... mai bine dormeam deja sa nu vad articolul din ziar sa ma provoce la munca, de mers la cumparaturi, etc.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Varza ca fi leguma secolului si al mileniului aceasta ca ne paste boli care doar in zeama de varza acra se distrug.  Va trebui coronat ca merita, salveaza omenirea de la distrugerea totala!!! Alimentele care n-au timp de valabilitate ca nu se strica nici in 10000 de ani merita tinut in casa in caz de ceva: miere, zahar in borcane care se inchid perfect, orez, sare,  bauturi alcoolice, boabe de piper, dafin, scortisoara si toate cele uscate ca nu scad din valoare si seminte de sadit toate alea in gradina.        

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

image-2020-10-08T182752.609.png

E sezonul de recoltat varza si la noi este extrem de scump totusi pe langa caldura excesiva inca, nu-i noroi sau altceva ca tot cu masina se culege varza in America!!!   Pretul oscileaza intre 1 dolar si 69 de centi pentru 1 pound sau o libra = 0,454 grame pentru varza generica, iar cea organica incepe la $1,99/lb.  Aici nu se poate recolta totul decat dupa Craciun candva daca nu-l ingroapa huricanul renumit zilele astea  toata recolta.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi voi prepara si 10 sarmale pentru mine, nu dau nici unu omului ca e impotriva mea sa fac asta cand el ar vrea altceva, ceea ce eu nu vreau sa fac inca.   Mai incolo de sarbatori n-am probleme sa-i fac si lui poftele.   Am cautat niste varza acra prin magazine si n-am gasit nici o conserva, precis esticii europei se aprovizioneaza de iarna glaciara ca altfel localnicii multi nu gusta varza niciodata ca le produce gaze!!!    Cunosc si un roman care la fel spune si nu mananca deloc varza desi i-am spus ca eu folosesc seminte de Chimion normal, nu turcesc, care elimina gazele dar nu ma crede.   O sa mai pun o galeata de varza sa am pentru o vreme, ca vor aduce mai incolo sub o forma sau alta, doar n-o sa arunce recolta!!! 

Decat cu 12 dolari pentru 454 de grame era la neamtul, dar si ala-i tocat si miroase urat ca nu pune nimic in butoi decat sare si este moale nu crocant cum va fi la mine in galeata de plastic.

   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×