angeli_que 18 Raportează post Postat Decembrie 12, 2008 incepem cu varza calita! o bunatate ! o varza 500 g carne porc (puteti folosi un amestec de costita si carnati) 4- 5 rosii sare cimbru marar ulei Preparare Se taie varza si o saram dupa care o frecam putin cu mana, in acest fel se face mai frageda. Intr-o oala incapatoare punem putin ulei, adaugam carnea pe care o prajim 2-3 minute dupa care adaugam varza amestecam bine si punem rosiile taiate. Daca e nevoie adaugam putina apa calda (o jumatate de pahar) si punem cimbru si marar si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba la foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda de oala. Cand e gata servim cu paine sau mamaliga si un pahar de vin. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15031 Raportează post Postat Decembrie 12, 2008 Tot din varza dulce am facut si eu aseara varza calita pentru o mancare ardeleneasca Taitei cu varza Se taie o varza in cuburi de 2x2 cm sau mai mare ca si asa se caleste repede si chinezii aproape crud maninca varza asa ca nu trebuie sa fie milimetrica precum unii pretind si din cunostintele mele. Unii arunca sare pe varza si-l amesteca/freaca sa iasa zeama din ea si pe urma storc si-l pun la calit. Eu nu procedez asa decat extrem de rar si cand ma chef de jucat in bucatarie. Intr-o cratita se incinge grasimea preferata, se arunca varza tocata, se presara sare si piper si se amesteca sa nu se lipeasca/arda. Se amesteca des si se pune la fiert apa intr-un vas pentru fiert paste fainoase. Tipic se face o foaie de taitei pentru acest scop insa eu an fiert un pachet de lasasgne in apa sarata si le-am scos pe o tava mare si le-am ciopartit in bucati mai mici si am amestecat cu varza deja facuta. Marar verde tocat si inca piper am adaugat. E o bunatate de mancare ... doua verze mari am calit ... ca mi-e plina inca terasa de verze. Am cumparat mult ca am mai pus la murat dar am si desfacut una din galetile mele de bunatati si-mi venea sa maninc totul, doamne ce gust excelent are!!! Duminica fac si sarmale dar le maninc asa ... ca-s irezistibile, nu sint sarati deloc ci acrisori la perfectie. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
angeli_que 18 Raportează post Postat Decembrie 13, 2008 ii buna varza calita cu taietei ,un mic sfat ,taie lasagnele inainte sa le pui la fiert!asta daca nu gasesti taietei proaspeti! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15031 Raportează post Postat Decembrie 17, 2008 ii buna varza calita cu taietei ,un mic sfat ,taie lasagnele inainte sa le pui la fiert!asta daca nu gasesti taietei proaspeti! Gasesc de toate, insa-mi place pasta de lasagne ca sint bucati mari siparca are alt gust decat taiteii. Chiar si azi l-am avut de cina cu salata de ardei copti ... :) sa vezi ce pofte am cateodata! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Rodica` 6510 Raportează post Postat Decembrie 17, 2008 varza acra sub forma de salata cu putin ulei merge perfect....si goala, numai cu paine.... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Saharian 1567 Raportează post Postat Decembrie 17, 2008 numai daca are si putina boia si piper presarat peste :)" Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15031 Raportează post Postat Decembrie 21, 2008 si niste cartofi bine copti in cuptor ca le poti manca si cu coaja ... :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
angeli_que 18 Raportează post Postat Decembrie 22, 2008 ssalata de varza proaspata cu morcov razalit si cu tzatziki! o minunatie! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
vaca_cu_cabina 6 Raportează post Postat Decembrie 28, 2008 Varza rosie e buna... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Ianuarie 2, 2009 Salata de varza rosie. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri