Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
andreicosminus

Anulare titlu de proprietate

Rate this topic

Recommended Posts

Am spre discutie doua cazuri concrete de anulare titlu de proprietate:

1) In situatia in care s-a emis un titlu de proprietate pentru o suprafata mai mica decat cea cu care defunctul s-a inscris in registrul agricol (conform registrului agricol, X aparea cu 10 ha dar in titlu apar 8 ha), care este temeiul de drept privind anularea (modificarea acestui titlu de proprietate)?

2) In situatia in care doresc sa cer anularea titlului de proprietate pentru motivul ca reconstituirea nu s-a facut pe vechiul amplasament ci pe altul pe care acesta nu l-a muncit niciodata, iar vechiul amplasament este trecut in titlul altor persoane, care ar fi si in aceasta situatie temeiul de drept?

Precizez ca am studiat art. III din Lg. 169/1997 si nu am gasit pentru nici unul din cele doua cazuri expuse ceva care sa se aplice.

O singura precizare mai este de facut: este vorba doar de terenuri agricole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

C___, din categoria persoanelor care pot invoca nulitatea absolută, avocat fac parte și acelea care justifică un interes legitim. R ezultă că nu se justifică un interes legitim atât în situația în situația în care reclamanta nu are în curs de soluționare o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, cât și pentru că legea nu mai prevede posibilitatea de a formula o nouă cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate .

Exigența impusă de text (art. III alin. 2 din Legea nr. 169/1997) de a demonstra interesul este firească și decurge din necesitatea ca demersul judiciar să se finalizeze prin procurarea unui folos practic, atingerea unui scop material sau moral. Este firească avocat bun o astfel de interpretare, căci ce folos practic ar avea reclamanta în situația în care ar obține desființarea titlului pârâtului, de vreme ce ea însăși se află în mod definitiv în situația de a nu putea să obțină reconstituirea dreptului de proprietate. C___ desființarea titlurilor enumerate are drept scop concret, readucerea terenurilor în patrimoniul comisiei locale, în vederea reconstituirii în favoarea sa, însă avocatură cererea în favoarea sa a fost deja soluționată în sensul respingerii (f.57).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×