Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Rami

Familii si dinastii celebre

Rate this topic

Recommended Posts

FAMILIA ROMANOV

 

Nicolae al II-lea a abdicat

post-176051-1227970158_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Familia Borgia

 

Cu siguranta cea mai cunoscuta figura din familia Borgia este Lucretia Borgia.

 

Fiica a papei Alexandru VI, Lucrezia a devenit

post-176051-1227977572_thumb.jpg

post-176051-1227977585_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Casa regala a Romaniei

Carol I, Domnitor si Rege al Romaniei

(n.1839 - d.1914)

 

 

Carol s-a nascut la Sigmaringen, in ziua de 7 aprilie 1939, fiind al doilea fiu al Principelui Carol Anton de Hohenzollern-Sigmaringen si al sotiei sale, Josefina.

La 10 Mai 1866, Carol a sosit la Bucuresti, capitala Romaniei, intampinat de multimi entuziaste. Acest moment a reprezentat nastera Dinastiei, si in acelasi timp inceputul unei perioade de profunde schimbari in societatea romaneasca. Romania avea inca, la acea vreme, statut de tara aflata sub suzeranitate turca. Principele Carol a primit titlul de Domnitor si a jurat credinta in fata adunarii parlamentare.

 

In 1869 Domnitorul Carol s-a casatorit cu Elisabeta de Wied, iar in 1871 se nastea Maria, prima principesa romana din Dinastia de Hohenzollern. Din pacate, Maria a murit de scarlatina la numai 3 ani.

 

Primii ani ai domniei, nu au fost prea usori pentru Carol. Domnitorul s-a adaptat destul de greu la agitata viata politica a Principatelor Unite, fiind, in jurul anului 1870, la un pas de abdicare. Nu avea, insa, sa treaca prea mult timp pana cand Carol avea sa se remarce, conducand armatele ruso-romane in timpul razboiului pentru independenta. Proclamarea Independentei Romaniei pe 10 Mai 1877 a constituit un moment extrem de important in dezvoltarea statului modern roman, moment la care Carol a avut o contributie esentiala.

 

 

La declansarea Primului Razboi mondial, Regele Carol nu s-a opus hotararii Consiliului de Coroana de a nu se alatura Germaniei, dar acest moment a insemnat pentru el o grea lovitura. In 1914, Regele Carol I avea sa inchida ochii, la varsta de 75 de ani, lasandu-l pe nepotul sau, Ferdinand, sa infaptuiasca ceea ce el nu a putut sa faca: pornirea la lupta, in fruntea armatelor romane, impotriva tarii sale natale si unirea provinciilor romanesti intr-un singur stat.

 

Carol se odihneste la Curtea de Arges, in Biserica Episcopala, unde dupa numai doi ani de la moartea sa, a fost inmormantata si credincioasa lui sotie, Elisabeta. .

 

post-176051-1227983826_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

De familia lui Nicolae vroiam sa zic si eu, I mean...e cea mai sugestiva dinastie...sau dinastia lui Carol

Share this post


Link to post
Share on other sites
De familia lui Nicolae vroiam sa zic si eu, I mean...e cea mai sugestiva dinastie...sau dinastia lui Carol

 

continua,mai sunt multe de spus :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu privire la tarul Nicolae II Romanov.

Nu-mi pare rau de el cat imi pare de Anastasia,fiica cea mica, care era de o frumusete extraordinara. Marturiile unui politist din anii '20 afirma faptul ca a gasit-o intr-un canal din Berlin,neputandu-i sa-i afle identitatea. Majoritatea a spus ca ar fii o impostoare,ea insasi neputand explica convigator evadarea din mana bolsevicilor. Procesele judecate de tribunalele nemtesti intre '58 si '70 cu privire la obarsia ei au ramas fara niciun rezultat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×