Sari la conținut
Forum Roportal
Rami

Locuri celebre

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

VALEA REGILOR

 

Regiunea arida de pe malul vestic al Nilului, din apropiere de Luxor, cunoscuta sub numele de Valea Regilor, este cel mai vizitat "cimitir" din lume. Aici, in camere funerare fastuoase, sapate in colinele stancoase si albiile secate ale raurilor, se odihnesc de zeci de secole faraonii Egiptului antic.

 

Valea este impartita in doua zone, cea de est si cea de vest. Aceasta din urma, denumita "Marele loc", concentreaza majoritatea punctelor de atractie. Pana acum, in zona au fost descoperite nu mai putin de 62 de cripte.

Ascuns foarte adanc in roca vaii, unul dintre monumentele funerare cele mai bogat ornamentate apartine lui Seti I, tatal lui Ramses II. Nu departe de aici, mormantul fiilor lui Ramses II, cu cele peste 100 de camere ale sale, este cel mai mare din Valea Regilor. Redescoperit in 1989, este studiat in continuare de egiptologi si arheologi.

Locul care atrage cei mai multi vizitatori este, fara indoiala, mormantul lui Tutankamon - vestit nu pentru importanta ocupantului sau (mort prematur, la 19 ani), ci pentru ca s-a pastrat atat de bine timp de milenii. Cea mai mare parte a comorilor ingropate aici au fost ferite de hotii de morminte.

Asa se face ca foarte multe dintre obiectele de pret ale lumii antice egiptene provin din mormantul lui Tutankamon.

Astazi, aici nu se mai gaseste decat sarcofagul ce contine un sicriu aurit in care se afla trupul regelui adolescent. Restul tezaurului este pastrat in muzeele din Luxor si Cairo. In muzeul din Cairo este expusa si masca funerara a faraonului, care a devenit cea mai reprezentativa imagine pentru Egiptul antic. Piesa a fost realizata din aur masiv, cu incrustatii de turcoaz, cornalina si cuart.

 

post-176051-1227957539_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

si un alt loc celebru Rrami, destul de aproape de Valea Regilor...

 

Orasul trandafiriu - Petra

Putine orase ale lumii antice au reusit sa fascineze si sa inflacareze imaginatia oamenilor de-a lungul timpului asa cum a facut-o Petra, misteriosul oras al nabateenilor din inima Iordaniei. Ca o dovada a celebritatii de care se bucura, la 7 iulie 2007, orasul antic a fost declarat una dintre "cele 7 noi minuni ale lumii".

 

Considerat multa vreme doar un oras "pierdut" al antichitatii, Petra este redescoperit in 1812 de catre exploratorul elveţian, Johann Ludwig Burckhardt. Cu toate acestea, primele observatii stiintifice asupra orasului se fac de abia in 1878-1879, atunci cand R.E. Brunnow and Alfred von Domaszewski vor face primele schite, fotografii si analize arhitecturale.

In fapt, Petra a fost o destinatie necunoscuta numai europenilor, orasul fiind un adevarat loc de pelerinaj pentru capetele incoronate arabe in timpul Evului Mediu.

 

Sapat in stanca rosie a desertului iordanian, Petra a fascinat si continua sa o faca atat prin splendoarea constructiilor inconjurate de o aura mistica, cat, mai ales, prin legendele si controversele tesute in jurul sau.

Orasul a fost asociat multa vreme cu imaginea biblica a lui Moise. De fapt, ultimii sai locuitori, cavalerii templieri, il vor numi "Ch

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
si un alt loc celebru Rrami, destul de aproape de Valea Regilor...

 

Orasul trandafiriu - Petra

 

Poza nu ne dai,BJ ? :P

 

Taj Mahal

 

Taj Mahal-ul a fost construit de al cincilea imparat mogul, Shah Jahan, in memoria celei de-a doua sotii Mumtaz Mahal, printesa persana musulmana. Imparateasa a murit dupa nasterea celui de-al 14-lea copil, alaturi de sotul sau, in timpul campaniei de zdrobire a rebeliunilor din Burhanpur. Moartea ei l-a afectat intr-atat pe imparat incat parul i-a albit in numai cateva luni. Inainte de ultima suflare Mumtaz l-a rugat pe imparat patru lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoreasca, sa-si iubeasca fiii si sa-i viziteze mormantul la aniversare.

Monument al dragostei trainice, Taj Mahalul are multe locuri ce se ascund ochilor vizitatorilor grabiti. Baza rectangulata a cladirii este ea insasi un simbol. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Binecunoscutele imagini ale Taj-ului nu corespund intru totul legendei, poeziei si romantismului despre care Rabindranath Tagore obisnuia sa spuna ca este "o lacrima pe obrazul timpului". Culorile ansamblului se schimba de la ora la ora si de la anotimp la anotimp asa incat Taj Mahalul si mormantul pe care il gazduieste nu sunt niciodata la fel.

Ca o bijuterie straluceste Taj-ul in lumina lunii, captata de nenumaratele pietre pretioase incrustate in marmura. La rasarit intreg ansamblu pare roz, iara seara alb-galbui. Schimbarea culorilor se spune ca este simbolul starii de spirit a femeilor. Imparatul intentiona sa construiasca pe celalalt mal al raului o replica a monumentului din marmura neagra si un pod. Din pacate pentru el si pentru posteritate, care ar fi avut ocazia sa vada un monument unic, totul s-a rezumat la un plan grandios. Imparatul s-a stins din viata fara sa-si vada visul implinit dar a reusit sa implineasca primele doua dorinte ale sotiei sale.

 

 

post-176051-1227987851_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Machu Picchu

 

Ruinele sunt minunate (daca imi este permisa exprimarea) .

Bravo :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Marele Zid Chinezesc

 

 

Marele Zid Chinezesc este unul din obiectivele cele mai grandioase ale civilizatiei umane. Asemeni unui dragon gigantic, Marele Zid stapaneste peste deserturi, pajisti, munti si platouri, intinzandu-se pe aproximativ 6,700 de kilometri, de la estul la vestul Chinei. Constructia sa a inceput in perioada Statelor Combatante, acum peste 2.000 de ani in urma.

 

 

 

Dupa reunificarea Chinei de catre primul imparat al dinastiei Qin (anii 221-206 i.H.), Shi Huangdi, toate portiunile de zid au fost unite, formand un zid cu o lungime de peste 5.000 de km. Astazi, Marele Zid Chinezesc, care serpuieste in nordul Chinei, are extremitatea estica la Shanhaiguan si cea vestica la Jiayuguan.

 

zid.jpgConstructia zidului a durat peste 2.000 de ani. Potrivit documentelor istorice, incepand din secolul VII i.Hr. si pana in dinastia Ming (1368-1644 d.Hr.), peste 20 de state combatante si dinastii feudale au participat la construirea zidului. Marele Zid chinezesc, una dintre cele mai mari minuni ale lumii, a fost inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Cultural Mondial in 1987.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
a vizitat cineva dintre voi, forumistilor, aceste locuri celebre?

daca da...ce impresii aveti?

 

 

Am vizitat trei saptamani Egiptul , de la Alexandria , Cairo , Sfinxul ,Piramidele , Sakarah , Edna, Edfu , Kom ombo , Assuan , de la Assuan cu feluca pe Nil am vizitat Luxor , Theba de vest cunde se afla Valea Regilor , colosii lui Memnon doua statui ginatice care reprezinta pe faraonul Amenhotep III (celebri prin inaltime 18 m dar si pentru ca unul dintre giganti in zori zilei "canta " scotea un sunet ciudat , explicatia fiind trecerea aerului printr-o crapatura ) care sunt in drumul spre morminte , mormantul lui Seti I , Tutankhamon , Templul lui Hatshepsut(regina faraon) bine conservat .

 

Poza nu ne dai,BJ ? :jester:

 

 

 

 

 

 

http://209.85.129.132/search?q=cache:ayP3y...;cd=2&gl=it

 

Colosii lui Memnon , Doua coloane din mormantul lui Seti I ..... si Petra din iordania

 

 

 

Insula pastelui este un loc misterios pe care imi doresc sa-l vizitez.

post-87259-1232014129_thumb.jpg

post-87259-1232014182_thumb.jpg

post-87259-1232014744_thumb.jpg

Editat de tosca_5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×