Sari la conținut
Forum Roportal
Cojocaru O.S.S.E.R.

Diaspora Romaneasca la Rascruce:Trecut ,Prezent si Viitor

Postări Recomandate

DIASPORA ROMANEASCA LA RASCRUCE : TRECUT, PREZENT SI VIITOR

 

Trecutul apropiat a insemnat SPERANTA. O speranta pentru mare parte din diaspora, indeosebi pentru cei care au infruntat in '89 himerele trecutului cu indrazneala, crezand ca venise ziua sorocului, multasteptatul moment al izbavirii de batjocura, umilinte si dispret, ca rasarisera zorii unei lumi noi.

 

Din nefericire, speranta noastra de atunci nu a putut deveni realitate, adica victorie. Caci structurile comuniste s-au metamorfozat peste noapte, multiplicindu-se planificat, constituind noi formatiuni politice, uzurpind in numele democratiei institutiile statului. In momentele in care manipularea si discreditarea aparatului de propaganda a atins apogeul perfectiunii, multi dintre noi ne-am simtit singuri si tradati. Neputindu-ne invinge si supune, structurile ne-au divizat, cruda realitate a spulberat iluziile unei posibile rasturnari de situatie.

 

Multi, prea multi, am luat drumul pribegiei, cautind reconfort si posibilitatea de a ne realiza profesional, a trai decent, civilizat si a fi respectati la adevarata valoare. Abia atunci SPERANTA NOASTRA s-a transformat in VICTORIA LOR, o victorie care a insemnat pentru ei perenizarea in structurile puterii de stat pe care le-au uzurpat, pentru Romania distrugere sistematica, somaj masiv, umilinte fara de sfirsit si un brand de mare renume mondial : o tara a hotilor. Adica a LOR. Iar pentru noi pribegia.

 

Timpul trece dar nu trebuie sa tacem

 

In curind se vor implini doua decenii de la revolta din '89. Ce vedem noi astazi ? Realitatea este ca structurile comuniste nu au disparut, din contra, s-au metamorfozat planificat, acaparind totul, uzurpind in numele democratiei statul de drept, alte personaje din esaloanele succesive au preluat fraiele, nu s-au schimbat decit decorurile si orchestra, partitura raminind aceiasi. Cei care am plecat in acei ani de batjocura si umilinte, am lasat un gol imens ce nu mai poate fi inlocuit sau compensat.

 

Vreau doar sa va amintesc ca suntem cei care am participat la rasturnarea unui regim despotic si chiar daca am fost apoi manipulati, tradati in sperantele noastre, raminem forta ce constituie o amenintare permanenta la adresa uzurpatorilor.

 

 

Prezentul inseamna pentru diaspora o RASCRUCE. Ce facem noi astazi ? Suntem resemnati ? Ne consideram invinsi ? Ne facem ca nu intelegem despre ce este vorba, nu vrem sa stim ce se intimpla, lasind pentru inca douazeci de ani destinul tarii in mina uzurpatorilor, abandonam idealurile ce ne-au unit sperantele, ne resemnam in asteptarea batrinetilor, cind, melancolici, vom ofta si repeta la nesfirsit : "De ce nu am indraznit

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Glumesti nu? Cine are rabdare sa citeasca tot romanul asta? Fa si tu un rezumat cu ideea principala pe care o doresti discutata.

 

 

 

Rezumatul se afla pe situl :

Realitatea din Italia , jurnal online :http://www.realitateadinitalia.com/

 

pagina forumului :

 

http://www.realitateadinitalia.com/forum/

 

http://www.realitateadinitalia.com/forum/viewforum.php?f=3

 

topicul :Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni :

 

http://www.realitateadinitalia.com/forum/v...?f=3&t=1354

 

http://www.realitateadinitalia.com/forum/v...?f=3&t=1315

 

http://www.realitateadinitalia.com/forum/v...?f=3&t=1343

 

Cu stima .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×