Sari la conținut
Forum Roportal
Cojocaru O.S.S.E.R.

Citat : Un viitor se construieste , nu se suporta .

Postări Recomandate

Romanii Lumii

 

Estimarea populatiei de origine romana sau de etnie romana pe mapamond indica o cifra de aproximativ treizeci si doua de milioane de persoane .

Din acesta cifra de treizeci si doua de milioane , persoanele de etnie romana se ridica la unsprezece milioane si constituie in mare parte ansamblul de populatii aflat la hotarele sanctuarului national ciuntit de vitregii si tradarile ciocoilor .

Spiritul apartenentei la valorile moral spirituale ale neamului a ramas nealterat de scurgerea timpului si vitregia sortii .

Ma intreb ? prin ce miracol au reusit sa pastreze spiritul identitatii de apartenenta impotriva evidentei , onorind eroii si traditiile neamului , ducind o lupta inegala , tradati in sperante , umiliti de ignoranta , abandonati in voia sortii .

Reperul lor este patria mama , vatra stramosilor , credinta in idealul national .

Este onorata la adevarata valoare credinta compatriotilor nostri in idealul national ?

Datoria noastra este de a crea premisele necesare implinirii aspiratiilor compatriotilor nostri de pretutindeni .

Diaspora defineste ansamblul de cetateni de origine romana situati in exteriorul frontierelor divizindu-se in doua entitati distincte :

Exilul constituie ansamblul de cetateni de origine romana ce au fost constrinsi la emigrare in secolul trecut ( estimati la jumatate de million de persoane , descendentii inclusiv ( chiar daca nu sint repertoriati ( declarati) ca cetateni romani ).

Migratia constituie ansamblul de cetateni ce au emigrat masiv dupa

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×