Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

si pentru toti iubitori e savarine

Copiadisavarinacurom10.jpg

 

daca doriti sa vedeti reteta pas cu pas :http://www.e-retete.ro/retete/savarine-cu-rom

Nu au forma de savarina traditionala, dar sunt buneeeeeeeeeeeeeeee, ce era sa fac, sa astept pana gasesc forme de savarina sau sa le fac intr-o forma diferita? Pofta de a manca o savarina a castigat si le-am facut asa! Nu uitati ca sa obtineti savarine bune e nevoie de timp! Nu le puteti face intr-o zi , trebuie facut aluatul si copt, dupa care a doua zi incepeti sa le insiropati iar a treia zi, dupa o ultima baie in sirop, sunt in sfarsit bune! Cel putin in varianta prezentata de mine care este un amestec de retete, cea de savarina cu cea de baba (dulce italian).

Ingrediente

 

600 g faina

90 g zahar

8 oua

200 g unt

40 g drojdie

putina sare

 

Sirop

 

1 litru apa

450 g zahar

450 ml rom alb

coaja lamaie

 

Preparare

 

Pregatim un aluat cu toate ingredientele si il lasam sa dospeasca 10 minute. Putem folosi masina de facut paine.

Dupa ce au trecut 10 minute punem aluatul in formele unse cu unt si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. E mai bine daca folositi forme mai mici.

Punem la copt la 180 C timp de cca 40 minute.

Cand scoatem din cuptor savarinele le lasam sa se raceasca dupa care le lasam acoperite cu un stergar pana a doua zi.

Intr-o craticioara fierbem apa cu coaja de lamaie, adaugam zaharul, iar cand zaharul s-a topit stingem focul si punem romul.

Cand siropul ajunge la o temperatura de cca 40C incepem sa insiropam savarinele

Le punem in frigider cateva ore, le insiropam din nou si le servim cu frisca.

In caz ca folositi forme prea mari e bine sa folositi un vasa incapator in care sa le insiropati.

Daca doriti sa serviti si copiilor pregatiti siropul, dar in loc de rom puneti esenta de vanilie si suc de lamaie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oi Oi Oi

 

:o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

herodias-ai dreptate is tare pofticioase!

crocobaur-sa stii ca merita sa astepti 2 zile pana sant gata! sant si persoane care le fac in aceasi zi ,dar daca sant un pic uscate parca trag mai bine siropul si sant mai bune.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
herodias-ai dreptate is tare pofticioase!

crocobaur-sa stii ca merita sa astepti 2 zile pana sant gata! sant si persoane care le fac in aceasi zi ,dar daca sant un pic uscate parca trag mai bine siropul si sant mai bune.

Dar tu ce forme ai folosit si ce sunt alea rosii ? :doh:

Editat de laurent-III-rd

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×