Sari la conținut
Forum Roportal
crocobaur

Secretul din borcan

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

The Hirshon Authentic Jewish Half-Sour Dill Pickles – זויערע ...   

Castraveți Covăsiți ... chiar nu stiam cum sa traduc din maghiara Kovászos Uborka  :o:  in engleza i se zice Half Sour Pickles.

Sambata merg in piata daca este deja deschis, poate gasesc ingrediente, imi plac foarte mult si voi duce si nepotului ca nu-s prea acri pentru mine cum le fac, el inca n-a mancat asa ceva, coaja dau jos dar pun inapoi in borcan, in rest  ce se vede pe poze, atat este si in borcan.  Iar Kovász = Maia = o felie de paine prajita dospit cu Maia care-l va Covăsui!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce să pui frunze de vişin în murături. Secretul pe care doar gospodinele isteţe îl ştiu    De ce să pui frunze de vişin în murături.  Secretul pe care doar gospodinele isteţe îl ştiu  :pardon:

Mereu aflam secrete, dar in State nu prea sint pomi de ciresi si de visini peste tot decat in partile continentale si nu se aduce si in West frunze pentru acest scop.  Cu 20 de ani in urma veneau din Statele de Nord in vizita prin Sudul Salbatic si aduceau minuni in masinuta lor cat 2 case in multe parti in lume, dar fiecare lucru este trecator si din cauza de COVID n-au mai venit deloc.     Noi mereu am avut acesti pomi in curte dar nu se foloseau frunzele din cate stiu si eram mereu in bucatarie cand se lucra pe ceva ca sa invatam si noi copiii munca de gospodina din timp.   

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

„Gogoșarii, ardeii și ceapa se grijesc, :eek: ... ca parte din prepararea bunatatii.  Eu nu inteleg cuvantul "grijesc" ca nu am mai citit in retete pan-acum.  Precis este gresit scris, aici deja slabeste putrea retetei ca ar fi doar dupa poftele unei persoane.  Nu stiu cand a fost scris cartea dar nu se aplica in practic asa ceva azi, sint convinsa.   Cand legume sau fructe-si pierd forma initiala si nu se stie ce se mananca, nu-s de mine!!!                 La 12 kg de legume merg 10 capatini de usturoi, altfel devine dulceata preparatul.

https://evz.ro/reteta-de-zacusca-a-lui-radu-anton-roman-e-sofisticata-dar-destul-de-usor-de-preparat.html 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum să conservi roșiile pentru iarnă. Durează foarte puțin, rezultatele sunt spectaculoase

Credeam ca aflu noutati mai multe decat sa pun si hrean la fiert cu rosiile pentru bulion.   Nu sint din zona de cultivat aceste plante sensibile la clima rece, precum e rosia, ardeii care-s mai rezistenti sau vinete care au nevoie de caldura dar si de sol cald!!!   Pe la noi totusi nu s-a pus in borcan rosii sau ardei cu seminte cum se vede pe poza si cred ca Mararul uscat este doar decoratie la "natura moarta".   In ceea ce priveste rosii la congelat oparit inainte, nu consider practic, odata oparit, se poate fierbe inca un pic si intra intr-un borcan imens si de acolo se va servi peste iarna.  Dar nu va ramane mult ca sint foarte bune si se pot manca si in salata cu ceapa feliat fin, usturoi la fel si ulei, Ardei iute si dulce, Patrunjel sau Cilantro, un fel de Salsa, langa cartofi fierti in coaja!!!      

Parerea mea este, daca tot am de lucrat mult, prepar cu o cratita imensa si Sauce de Spaghetti cu Carne de Vita ca se merita mai bine decat de mazgalit pungi sau caserole.   As face si paste sa fie ceva super bun langa si intra tot in congelator sa fie mai usor la iarna o cina de preparat.  De obicei se termina inainte de iarna astronomica aceste bunatati sau de prima zapada :chef:   depinde care se intampla mai devreme, ca va fi loc pentru carnarii de la Ignat.    

https://evz.ro/cum-sa-conservi-rosiile-pentru-iarna-dureaza-foarte-putin-rezultatele-sunt-spectaculoase.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Secretul prunelor murate pentru iarnă. Ingredientul special care nu trebuie să lipsească   https://playtech.ro/stiri/secretul-prunelor-murate-pentru-iarna-ingredientul-special-care-nu-trebuie-sa-lipseasca-575546

Care-i secretul?  Eu n-as incepe sa lucrez nici cu 400 grame de marar, d'apoi de pruni, nici din 4 kg, poate din 10 kg m-as hotari sa pierd timp si energie.

  • 400 de grame de prune mici şi necoapte, = unde se gasesc la sfarsitul toamnei cand tot pomul este copt.
  • o lingură de ulei, = pentru ce????
  • două linguriţe de sare, 
  • patru linguriţe de zahăr,
  • două linguriţe de oţet,
  • două foi de dafin, = ajunge si jumatate
  • patru-cinci cuişoare = otrava pentru 400 grame de fructe!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

  Trucuri simple pentru a păstra mustul de struguri peste iarnă 

Poza este foarte frumoasa dar intra in categoria asta continutul ca nu este o bautura alcoolica.   Odata am avut ocazie sa gust asa o zeama dar cand am vazut cum este preparat, m-am scarbit  =P~  nici vin nu-mi trebuie, culoarea rosie din cana ma cumpara si ciorchinele de struguri.   Mai departe las pentru altii placerea de a bea, a conserva, etc., bunatatea sezonala.  Garnet   Garnet este culoarea zodiei mele, Capricorn, are diferite nuante.  Garnet is the Capricorn Birthstone. Know The Meaning   De asta-mi place mustul sa-l privesc  :o:

Mustul se fierbe, se mai adauga o Aspirina, sau Hrean, se si congeleaza.  Eu as opta pentru congelare pentru termen mai lung, dar si pentru fierbere, ca pentru compot. 

https://evz.ro/trucuri-simple-pentru-a-pastra-mustul-de-struguri-peste-iarna.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

4c04c7f28105c11294699777e670468e.jpg

Jean Naigeon - credeam ca e Santa Klaus :lol2: - a creat Mustarul de Dijon!

Dijon Mustard is a popular product that was created after Jean Naigeon decided to replace the regular components of vinegar with raw acidic grape juice. The special mustard was named after the Dijon city in Burgundy, France where it remains quite popular to date. Dijon became the center of mustard production in the 17th century, and the Dijon Mustard was at peak popularity in 1856 courtesy of Jean Naigeon’s recipe. Dijon mustard tastes more tangy and spicy than regular mustard.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E una din acele retete ca-ti pare rau de timpul in care ai citit ce au scris habarnamistii sa fie in miscare sa nu intepeneasca dar de arta gatitului habar n-au!!!

Gogosarii au parfumul lor pentru care sint renumiti si sint mai scumpi decat ardeiul gras.  Prin conservare se pastreaza naturaletea nu se disrtuge cu alte bazaconii care PUTE efectiv si dupa consumare iese pe piele acel miros de nespalat, care caracterizeaza pe cei din India, Pakistan si vecinii lor din Asia ca ei mananca foarte multe acel condiment. 

Radacina sau Pudră, dar Praf este zis profesional de Curcuma si Turmeric, deloc NU este marfa Europeana, de ce sa amestecam ceva ce nu se va manca!!!   

Sint convinsa ca au vazut specialistii care au compus reteta la TV intr-un show de gatit din Azerbaijan, ca acolo se pune si un ardei iute peste tot.   Secuii deloc nu folosesc aceste marfuri iar dintre maghiari doar cine vrea sa-i fie iute mancarea si muratura, dar este special marcat borcanul.   

Oare mamitica lor ar manca cu mustar ce prepara copiii lor bucatari???

https://evz.ro/cea-mai-gustoasa-reteta-pentru-iarna-gogosarii-in-sos-de-mustar-infrumuseteaza-orice-masa-copioasa.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

zacusca-1536x1024.jpg?resize=200%2C200&ssl=1 https://evz.ro/borcanele-cu-zacusca-pot-ascunde-un-mare-pericol-se-poate-ajunge-la-toxina-botulinica-care-este-letala.html

De cand se prepara Zacusca, n-a mai murit nimeni de toxine, urmeaza de acum pericolul letal, dar nu ne spune "cine pune acea otrava in mancare"???   De unde se ia TOXINA si de ce s-ar pune in oala ca nu la cosmetician se prepara Zacusca!!!   Am aflat ca la Priscilla Presley a mers gresit toxina nu unde trebuia si arata ca o masca de Halloween acum, dar nu e cazul in Romania cu gospodine sa faca 2 treburi deodata!!!  Intind ridurile si toaca alea pentru Zacusca, iar "crampe, dureri abdominale, diaree, vărsături" nu este MOARTE!!!  

Sa fie otravite, tratate legumele sa n-aibe riduri???   Ar fi singura conditie si motiv de ingrijorare la preparat Zacusca.   Se va cumpara din IMPORT daca n-au in curte legume.

Mai bine dadeau si o reteta sa afle lumea cum sa prepare sa nu se otraveasca.   A uitat sa zica de borcanele sterilizate, vinetele se coc, se scot miezul, ce nu arata bine, negrelile se scot si se arunca, restul se lasa la scurs de acea zeama amara in strecuratoare din plastic, peste noapte in frigider.  Deja jumatate din viata e salvata daca respecta pan-aici regula!!!  A nu se bea prea mult vin sau altceva cand se lucreaza in bucatarie ca se poate muri de la oparit, arsuri, taieturi de cutite si alte mult mai repede decat de la mancat Zacusca.   

Are multe riduri care a scris asta, poate sa manance cat vrea din TOXINA ca mai desteapta tot nu va deveni!!!  reflecta si fraza de mai jos.

"Toxina botulinică se folosește în estetică, inducând paralizia mușchilor. Dacă nu este bine gătită, ne poate îmbolnăvi.  :surrender: Dacă mâncăm alimente la borcan care nu sunt ok, pot apărea imediat crampe, dureri abdominale, diaree, vărsături. Imediat să apelăm la un medic”, a atenționat Anca Hâncu."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×