Sari la conținut
Forum Roportal
baw baw

intel pentium 4 cpu's

Postări Recomandate

am o problema mare . de curand am cumparat un calculator cam asa :

intel pentium 4 3000+mhz

g force 4 64 (nu sunt pasionat de jocuri)

asus p5p800s

1 giga ddram II

nu voi spune numele firmei pentru ca nu sumt aici sa fac antireclama insala aceasta configuratie mi sa-a pus un singur cooler ( unul singur.!!java script:emoticon(':spiteful:')

smilie) ce a urmat nu e greu de ghicit. eu m-am lasat pe mana lor si nu am mai verificat temperatura insa dupa o saptamana a inceput sa se blocheze sa scoata zgomote ciudate asa ca am instalat motherbord monitor v5 si mi-a cazut fata cand am citit indicatiile toate acele indicatoare erau pe rosu procul avea 60C ,carcasa 43C ,hdd 46C .coolerul proiectat pentru 3500 prm are la 3700 rpm ( si scotea un zgomot ......).in 5 minute a urcat la 64C procul dar banuiesc ca a atins si 70 si pentru ca mi-a aparut un mesaj de atentioare care era reglat sa apara la 72C. asa ca m-am duc cu calc la firma si le-am spus indicatiile , iar ei mi-au spus " nu ne intereseaza culoarea risie spune cate coolere ai " si le-am spus ca un ca asa mi-au pus ei . i-a cazut fata si mi-a spus sa il las acolo si sa vin dupa 4 ore . zis si facut . m-am dus si la-am luat . totul pare bine atata timp cat nu ai nici un prog pornit (43-44C) dar daca pornesti un prog de muzica si tv tunnerul ajunge la 53C si incepe sa ma atentioneze.imi cer scuze ca am scris atat de mult dar va sfatuiesc sa va faceti comozi pentru ca voi continua cu intrebarile. yo am mai avut un calc cu un intel pentium 3 la 1Ghz (putin) dar se bloca destul de rar chiar si dupa 4 ani de folosire maxima uneori il tineam 3 zile pornit fara sa-la opresc si tot a fost stabil pana la starsit .(la-am luat de la aceeasi firma si am fost foarte multumit). cand m-am dus sa-la iau sa-au scuzat ca si au spus ca au pus doar unul prima data pentru ca nu mai aveau in stoc asa ca au mai pus unul (desi eu le-am spus sa-mi puna 3 intotal si i-am intrebat daca temp de 70C e mult pentru un croc desi stiam ca temp mazx pentru acest proc era de 47C si ca trebuie 4 coolere pentru o ventilare corecta ( scria chiar in manualul de instructiuni).au spus ca totul e in regula si i-am crezut iar. acum sta prima juma de ora dupa pornirela 47C iar apoi urca pana la 50-51C.intrebarile sunt urmatoarele :

fiind vina lor ar trebuii sa-mi schimbe procul nu ( frecventa a scazut destul de putin dar e foarte foarte instabil( mai instabil decat cel de un ghz dupa 4 ani de folosire)? garantia e de 3 ani.

cum imi dau seama cat timp a stat in overclocca?

cat de afectate sunt celelalte componente?

procul isi poate revenii dupa un timp?

cam la cat a fost micsorata durata de viata?

orice sfat e bine venit . daca stiti raspunsul la oricare din intrebarile de mai sus va rog sa imi raspumdeti. multumesc pentru cooperare.

 

pe.sa.:in prima zi am arhivart un fis de 700 mb in ~1 min in format rar la comprimare rapida si scana tot calculatorul de virusi ( 40Gb din care 17 liberi) in 2 min si 17 sa . azi a arhivat in 4 min si cu un sg prog pornit si a scanat in 4 min si 3 sec cu un sg prog pornit nu cu 3 cum am scanat cand la-am cumparat.

asta e tot pa pa

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

inca ceva: toate aparatele din casa le-am luat de la aseasi firma si nu am avut nici o problema cu ele deloc . intamplarea asta e prima in 20 de ani (cat am eu) asa ca nu vreu sa fiu inteles gresit sunt foarte multumit de serviciile acestei firme ( am o colega , care a luat un calc de la alta firma si i sa-a ars intr-o saptamana si asta pentru ca sa-au stricat coolerele si ea nu a stiut si asa a ramas fara calc ( nu a mai recuperat nimic) desi era in garantie nu a primit nici un ban inapoi. asta da tara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Problema nu e la procesor... problema e la temperatura din carcasa.

Eu am un P4 la 2,4 Ghz, 1 gb ddr 400, Nvidia FX5200 cu AGP 8X la 64 mb:

Temperatura la procesor - Intre 55 si 75 de grade.

Temperatura HDD -Intre 40 si 50 ( Daca tin Cp-ul peste 4 zile dat drumul continuu sau cand copiez de pe un HDD pe altul se atinge temp maxima - 50 de grade )

Temperatura carcasa - 20 !!! . Aici e problema la tine.

Daca ai Intel, temperatura aia e normala.Mi sa-a spus ca pana la 90 de grade sa nuci nu-mi fac probleme. Poti sa setezi PC-ul din BIOS sa e opreasca la cate grade vrei tu. Daca ti se opreste des, fa-la sa se opreasca la 80 de grade, nu la 70 !

Sfatul meu e sa-ti cumperi unul sau doua coolere de carcasa.Nu sunt scumpe si isi fac treaba.Am incercat si eu, dar le-am dat jos ca ocupau spatiu mult in PC si oricum nu aveam nevoie de ele... ( temp in carcasa mea e mica )

 

1.Cum iti dai seama cat a stat in overclocca....

Nu a stat in overclocca. Daca temperatura la procesor e mai mare decat trebuie, problema e de la cooler,nu de la procesor. In overclocca e daca il setezi din BIOS de la 3 Ghz la 3,4 Ghz ( sau cat suporta procesorul ).

 

2.Cat de afectate sunt celelalte componente...

Daca ai probleme cu procesorul, nu ti se poate strica cablul USB.... :oca:

Nu am foarte multe informatii ac sa-ti raspund CORECT la aceasta intrebare, dar... nu CRED ca se poate strica si alte componente daca ai probleme doar cu o componenta.

 

3.Procesorul isi poate revenii dupa un timp ???

Damage-ul procesorului e ireversibil. sa-a stricat, il duci la firma sa-la repare... Nu se repara singur

 

4.Cam la cat a fost micsorata durata de viata ?

Imposibil de apreciat.

 

Nu stiu de la ce firma ai luat tu calculatorul dar: Poti sa et duci la ei si sa-i intrebi de ce ai astfel de probleme.... Normal ca nu o sa-ti raspunda pana nu le spui ca le dai si lor acolo cate 200.000 daca iti rezolva problema.Nu e normal sa procedezi asa ( probabil ca ai componentele in garantie ) dar e mai bine sa rezolvi problema ( daca u crezi ca ai ) si sa te duci la ei, decat sa se strice PC-ul si sa te trezesti ca nu iti mai schimba nici o piesa ! Asta e Romania !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bubele sunt un picutz mai altfel...

 

1. daca e asa de cald in carcasa ta... nu e corect ventilata... poti pune si 7 coolere daca ele nu sufla corect, sai daca sunt coolere nashpa.

2. Intel-urile pe core Prescott se incing rau de tot

3. Placa de baza e nashpa daca se blocheaza la temperaturile "normale" de lucru ale procesorului... pt Intel core Prescott e normal sa ajunga la 85 C... au dat-o in buba de care AMD tocmai a scapat... incingerea. una e sa se opreasca si alta e sa se blocheze... SFAT : FERITIVA DE CHESTIILE CORCITE ! Procesorul tau LGA era normal sa functioneze cu placa video pe PCI Express nu AGP...

4. cumpara-ti un cooler mai bun de cpu. recomandari : Thermalright XP 120 + Antec Tricool 120 mm DBB. Asta ar trebui sa il cam tina in frau. Nu neglija pasta siliconica... aia ar fi cel mai bine sa fie Arctic Cooling Arctic Silver 5. Te costa mult... dar daca nu ai luat AMD Athlon 64... (alea stau si in 35 C fara cooler pornit pe radiator in Win XP fara sa faci nimic si pana la max 50 C daca le stresezi cateva ore cu 3DMark)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

vin si eu cu o sugestie (w00t) ... mai ales mie cred ca mi`ar prinde bine daca ai spune firma cu care ai avut probleme ... si nu pt a ne feri sa cumparam de la ei... ci pt ai intreba de 5 ori cate coolere au pus inainte de a lua PC`ul de la ei ... (w00t)

 

later edit: cam tarziu postul meu... acum observ.. sorry.... dar poate totusi mai esti pe forum si imi raspunzi la intrebare.. :santa2:

Editat de GabyCtn

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentium4 nu se incinge!!!

Nu stiu cum puteti sa aveti asa temperaturi, probabil calitatea componentelor isi zice cuvantul!

Eu am P4 2kMhz bus la 400, placa intel D865PERL, placa Geforce 3TI, Sata HDD, RAM 256DDR-266 + 256DDR-400 si merg in dual Chanel! Daca nici la mine nu e nepotrivire de componente atunci ce e! dar sunt de calitate am dat bani buni pe ele cand alti isi luau ieftinaturi, dar nu am probleme

Procesoru sta la 39 grade - si are un singur coler care merge de 4 ani (Fan - 3915 RPM)

System Zone1 - 34 grade

System Zone2 - 34 grade

Placa are propiul ei sistem de monitorizare si sunt atentionat defiecaredata cand temperatura creste (cea ce nu sa intamplat pana acuma)

 

Intel P4 trebuie sa aiba o temperatura de functionare de maxim 47 grade !!! ce depaseste deja e problema hardware

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa fii tu sanatos cu nucleul tau... pe vremea aia intel se scria cu I mare ! Adica era firma ce merita tot respectul...

 

Si apoi a aparut Prescott... pe toate forumurile s-au plans oamenii... Intel a ajuns sa recomande carcase potrivite si suficient aerisite... maine poimaine o sa imi recomande culoare pentru birou...

 

A... si inca ceva... memoriile alea nu merg in Dual Channel. Merg impreuna, nu in Dual Channel. Sunt 2 trebsoare diferite. La tine a doua memorie e folosita dupa ce / daca prima este umpluta. La Dual Channel se folosesc ambele simultan.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

lumeeeeeeeeee, problema e VENTILATIA !!!

statzi lishtinitzi k herr Spiegellmann are dreptate : dak procesoru' are core prescott atunci ajungi cu el si la 90 grade.

si io am asa ceva si stiu cum e, dar io nu ma ingrijorez cand ajunge la 72 grade pt k asta e temp normala pt prescott.......

si inca ceva: tre' sa-i dau dreptate lu' herr Spiegellmann despre placa aia video: cu placa pe PCIEx n-ai probleme.

 

configuratia mea e urmatoarea:

proc Intel P4 Prescott la 3 Ghz, 1024 kb L2 cache, fsb 800 mhz, lga775

placa de baza asus proactive p5gd1

placa video ATI radeon X800 256 mb 256 biti GDDR3

1024 mb ram kingston (2x512) la 400 mhz

hdd western digital caviar XL de 160 gb, 7200 rot., 8 mb buffer

dvd-ram (stiu k suna ciudat, dar scrie nush' ce tip de dvd-uri numite dvd-ram. poate herr Spiegellmann in intzelepciunea lui o sa imi spuna si mie ce-i ala)

cd-rom

 

p.s. de obicei, placile video si procesoarele se combina in halu' asta:

amd ---> nvidia

intel ---> ati

(cel putzin asha am fost instruit io)

Editat de DSpawn

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:kisses:) Ai fost tare... DVD-RAM e o chestie interesanta tehnic dar care din pacate nu se gaseste in RO prea des... (sincer... nush cine aduce dar am cam ramas mult in urma la cap informatiilor comerciale...)

 

E o combinatie intre un DVD si un chip de memorie Flash... Adica datele se tin pe un flash dar interfata de scriere / citire e un DVD-RW...

 

Seamana oarecum ca stil de gandire cu acele adaptoare de CD care se infigeau in casetofon... erau ca o caseta cu cablu... si dadeai play la casetofon si ascultai de pe CD :friends:

 

A... apropo... DVD-RW-ul tau e LG , right ? Nu stiu alte unitati care sa se gaseasca prea usor pe la noi si sa stie si DVD-RAM...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
:cheers:) Ai fost tare... DVD-RAM e o chestie interesanta tehnic dar care din pacate nu se gaseste in RO prea des... (sincer... nush cine aduce dar am cam ramas mult in urma la cap informatiilor comerciale...)

 

E o combinatie intre un DVD si un chip de memorie Flash... Adica datele se tin pe un flash dar interfata de scriere / citire e un DVD-RW...

 

Seamana oarecum ca stil de gandire cu acele adaptoare de CD care se infigeau in casetofon... erau ca o caseta cu cablu... si dadeai play la casetofon si ascultai de pe CD :kisses:

 

A... apropo... DVD-RW-ul tau e LG , right ? Nu stiu alte unitati care sa se gaseasca prea usor pe la noi si sa stie si DVD-RAM...

Pai mai Herr, daca nu te interesezi, clar ca nu sti...un :friends: itati dvd-ram fac si ASUS, PIONEER si SONY

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×