Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roportal

Masinile mai vechi de 1998 nu vor mai putea fi vindute

Rate this topic

Recommended Posts

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, posesorii de autoturisme cu anul de fabricatie sub 1998 nu isi vor mai putea vinde masinile asa cum sint acestea in prezent. In schimb, actualii proprietari vor putea circula cu aceste autoturisme atit in Romania, cit si in UE. Daca vor dori insa sa le vinda si dupa preconizatul termen al aderarii la UE, 1 ianuarie 2007, ei vor trebui sa investeasca citeva sute bune de euro pentru a-si trece motorul pe Euro 4. Insa pentru posesorii de autovehicule mai vechi de 15-20 ani costurile sint prea mari si exista doua solutii: ori vinzarea acum, in anii care au mai ramas pina la integrare, ori cimitirul de masini.

 

Articolul complet:

http://www.evenimentulzilei.ro/afaceri/?news_id=161558

 

Piata auto va fi influentata puternic de aceasta masura. Se va produce o ieftinire importanta pentru modelele mai vechi de 98 si o scumpire a celor mai noi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E mai bine asa pentru ca vor disparea din circulatie acele masini care polueaza orasele.

E o chestie desteapta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din cate stiu eu, inca se mai pot cumpara masini second hand Euro 2 si 3, in si din toata Europa. Asa ca eu pur si simplu nu inteleg de unde reiese reglementarea aceasta.

Mie mi se pare pur si simplu o samavolnicie si un atentat impotriva proprietatii particulare si a unei insusiri a ei - adica dreptul de a o instraina.

 

E nasol!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Consider (asa cum am considerat si mai demult) ca anul masinii este cu mai putin important decat starea tehnica a acesteia.

Multi stiu... putin cunosc faptul ca o masina pote avea severe defectiuni tehnice chiar daca este de fabricatie mai noua.

 

In concluzie ESET O MASURA INCOMPLETA! :-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este o idee foarte buna, dar eu cred ca nu ii vor potea obliga din 2007 pe cei ce nu au schibat-o pe una noua ,sau au modificat-o la stadardele europene. Se va circula in paralel o periada lunga te timp, ca si vecinii nostri unguri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este o informatie total gresita. Da , e adevarat , anumite tipuri de masini nu vor mai putea fi comercializate dar e vorba de dealeri, de societati comerciale , fabrici etc. nu de posesori particulari de autoturisme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×