Sari la conținut
Forum Roportal
Cupidon

Discutii despre fotbal....

Postări Recomandate

Giovanni sa-a impus

31 august 2005

 

 

 

Preşedintele executiv a ciştigat un prim duel cu Nicolae Badea

 

 

Trei ore de discuţii luni seară la baza caeocae şi Cornel Dinu a fost readus in preajma echipei, ca director tehnic! "M-am saăturat saă văde in avion cum Andone citea o carte, iar Dinu alta. Ei trebuie saă citească aceeaşi carte", a motivat Ioan Becali. Toţi cei nouă acţionari au participat la şedinţă, insă nu toţi au dorit revenirea lui Mister. Se pare că Nicolae Badea a fost printre cei ce nu au văzut funcţionalitatea acestui demers. De fapt, preşedintele Consiliului de Administraţie a pierdut acest duel cu Becali, ultimul fiind printre aceia care au dorit impunerea lui Dinu.

 

 

"Ando era negru de supărare! N-a avut ce face, chiar dacă nu i-a convenit la inceput. I-au reproşat jocurile slabe, iar el sa-a apărat", a dezvăluit un oficial. Un aspect important este şi cel legat de clauzele contractului lui Andone. Dacă şefii il demit, ar trebui saă-i achite dublul salariului anual, adică 300.000 de dolari. Dacă tehnicianul de 45 de ani rupe insă unilateral inţelegerea ar trebui saă plătească 150.000 de dolari, cit ciştigă pe sezon in Ştefan cel Mare.

 

 

SCHIMBARE DE ATITUDINE

 

 

"Pe banca lui Dinamo nu văde decit trabucuri, ţigarete, insă nu şi carnete cu insemnări. E timpul ca o nouă generaţie de antrenori saă iasă la rampă"

 

Ioan Becali in august 2002, după ce Dinamo, cu Dinu antrenor, a fost invinsă de FC Bruges cu 3-1 in preliminariile Champions League

 

 

"Dinu va fi directorul nostru tehnic. Dacă tot avem o comoară ca Dinu, de ce saă nu valorificăm capacităţile dinsului? Este simbolul nostru"

 

Ioan Becali luni noapte, după investirea "Procurorului" in funcţia de director tehnic

 

 

"Declaraţiile sprinţare nu pot fi evitate. Afirmaţia domnului Becali de atunci este o invitaţie la profesionalism"

 

Cornel Dinu precizind ieri pentru agenţia Mediafax ce a inţeles din criticile de acum trei ani.

 

30 de luni au trecut de cind Cornel Dinu a fost demis şi inlocuit cu Ioan Andone in funcţia de antrenor principal. Procuroru' revine in staff-ul tehnic după ce din 2 octombrie 2003 fusese numit administrator delegat al roş-albilor

 

 

REACŢIE

 

"De mine ascultă!"

 

Andone a spus că, fiind responsabil de mersul echipei, el este cel ce se impune in faţa fotbaliştilor

 

 

Numirea lui Cornel Dinu in funcţia de director tehnic nu este dezavuată de Andone. "Eu am colaborat şi pină acum cu nea Cornel in pregătirea multor meciuri. Chiar şi pentru cu Omonia. Am fost de acord, fiindcă se vrea binele lui Dinamo". Tehnicianul a punctat ferm: "Pină acum, totul era facultativ. Acum trebuie saă vedem ce va face directorul tehnic. Voi discuta cu dinsul şi vom creiona clar fiecare detaliu al colaborării noastre. Fiecare dintre noi vrem rezultate şi ce frumos ar fi saă eliminăm pe Everton!".

 

 

Andone a laăsat saă se inţeleagă că el este şeful in vestiar: "Eu răspund de echipă şi de rezultate, de mine ascultă jucătorii! De cine altcineva, dacă eu sint responsabil?". Contractul antrenorului cu Dinamo expiră la finele campionatului, iar Ando a menţionat: "Nu mi sa-a propus prelungirea acordului! Am stat doi ani pină acum, tot ce a depins de mine saă fac performanţe am făcut, nu ştiu ce va fi in continuare".

 

CE SPUN JUCĂTORII

 

"Sperăm saă fie bine"

 

Jucătorii sint de peărere că mutarea poate avea sorţi de izbindă atit timp cit Andone şi Dinu vor ajunge la un consens privind pregătirea echipei. Căpitanul dinamoviştilor, Florentin Petre, a declarat ieri: "Eu ţin la amindoi, şi la nea Ando, şi la nea Cornel, iar in situaţia mea cred că sint şi ceilalţi jucători. Sper saă fie bine, saă ne fie bine! Atit timp cit se vor inţelege, nu cred saă fie probleme. Noi vrem saă avem rezultate pozitive, ca toată lumea saă fie fericită".

 

 

CE SPUN FANII

 

"Becali vrea saă-la indepărteze pe Andone"

 

După ce in ultimele zile fanii erau impotriva lui Andone, unii cerindu-i chiar saă plece, aducerea lui Dinu ca director tehnic a creat o emulaţie a suporterilor in jurul antrenorului principal. Pe site-ul oficial al lor, www.dinamomania.net, fanii sint circumspecţi că tandemul va avea succes. "Ce lucrătură jalnică! Se vede clar că e mina lui Ioan Becali. Nu vor rezista impreună!", a declarat un suporter. "De ce doar Ando e responsabil, deşi se lucrează in echipă? Ce fel de aranjament e ăsta?", se intreabă un altul. "Becali vrea saă-la facă pe Andone saă-şi dea demisia!", a replicat alt fan. Totuşi, sint şi ciţiva suporteri ce cred că Andone şi Dinu vor reuşi impreună.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Marius Stan a revenit la conducerea clubului de fotbal Otelul Galati

31 august 2005

 

 

 

Marius Stan a revenit, dupa sapte ani, la conducerea clubului de fotbal Otelul Galati, fiind numit, marti, director general de catre administratia combinatului Mittal Steel Galati, transmite corespondentul Rompres.

 

Oficializarea noii numiri sa-a facut in fata presei, cand senior-managerul combinatului, Ionel Bors, si Marius Stan au semnat un contract pe o perioada nedeterminata. Ionel Bors a precizat ca fostul director general al clubului, Viorel Anghelinei, va fi pastrat in conducerea clubului ca director administrativ, iar Catalin Tofan isi va pastra functia de director sportiv.

 

,,Am simtit nevoia sa aducem un nou conducator pentru ca la Otelul vrem sa facem performanta. Nimanui nu ii place ce se intampla acum la club si am luat masuri ca echipa sa se redreseze la timp. Bugetul brut al clubului este de 2,5 milioane de dolari, la care se adauga alte sponsorizari si banii din drepturile de televizare. Sper ca pana in octombrie, stadionul Otelul sa reintre in circuitul fotbalistic, iar dupa ce reamenajam baza sportiva, vom avea si nocturna" a declarat Ionel Bors. Senior-managerul combinatului a mentionat ca nu stie nimic despre datoria istorica de 186 miliarde lei vechi, pe care Otelul Galati o are la bugetul de stat.

 

La randul lui, Marius Stan a spus ca va elabora un program de redresare pe termen mediu si unul pe termen lung. ,,Revin la club dupa sapte ani si sper ca Otelul sa redevina ceea ce a fost. Performantele nu vor veni peste noapte, dar se poate spune ca Otelul a intrat intr-o noua era. Obiectivul nostru ramane evitarea retrogradarii, urmand ca pe viitor sa incercam atacarea unei cupe europene, pentru ca apoi sa putem visa frumos catre un titlu de campioana" a spus Marius Stan. Acesta a precizat ca nu se pune problema schimbarii antrenorului Aurel Sunda, infirmand zvonurile ca ar fi dorit sa il aduca la echipa pe Nae Burcea, actualul antrenor al divizionarei B, Dunarea Galati, a carui fiica a botezat-o.

 

Marius Stan a mai condus Otelul Galati in perioada 1991-1998, dupa care a fost schimbat de actualul presedinte executiv al clubului Steaua Bucuresti, Mihai Stoica. Dupa Otelul, Marius Stan a mai fost presedinte sau director la Rocar Bucuresti, Dunarea Galati, FC Vaslui si Politehnica Iasi.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Jucăm bine

30 august 2005

 

 

 

Preşedintele rapidist Dinu Gheorghe nu a fost mulţumit de rezultatul partidei cu Poli, 0-0, insă le-a transmis jucătorilor că prestaţia lor il face saă fie mai optimist.

 

 

"Nu am jucat deloc rău. Am sesizat o diferenţă clară faţă de meciul cu FC Naţional", a spus ieri oficialul giuleştean. "In ciuda faptului că nu am reuşit nici de data aceasta saă ciştigăm, felul in care am evoluat mă face saă fiu optimist. Asta şi in condiţiile in care am intilnit iar un adversar care a avut ca principal obiectiv saă ne ţină departe de poartă. Din nou pot spune că am avut ghinion, şi acum revăde ocazia lui Maftei din final şi nu mă gindesc decit că i-au lipsit ciţiva centimetri saă dea gol", a spus Dinu "Vamă", adăugind: "Cred că ieşim din pasa proastă pe care am traversat-o in ultima perioadă". Referindu-se la meciul cu Feyenoord, preşedintele rapidist spune: "Avem o poziţie bună, practic nu avem ce saă pierdem. Faptul că pornim cu şansa a doua ne face saă nu fim crispaţi, saă ne luăm in seamă şansele".

 

Amical cu Aris Salonic

 

Duminică, de la ora 20:30, Rapidul va disputa un amical in Grecia, cu Aris Salonic, echipă care a retrogradat in liga a doua. Răzvan Lucescu nu va conta pentru acest meci pe jucătorii selecţionaţi la loturile reprezentative, Bădoi, la "naţionala" mare, şi Marius Constantin, Vasilache şi Ionuţ Stancu la "tineret".

 

 

Ionuţ Stancu suspendat la Rotterdam

 

Mijlocaşul Ionuţ Stancu nu va putea evolua in prima manşă a "dublei" cu Feyenoord deoarece este suspendat după ce a adunat două cartonaşe galbene in Cupa UEFA. Stancu a fost avertizat in deplasările de la Sant Julia şi Scaopje. La intrarea in primul tur, UEFA a anulat cartonaşele pentru toţi jucătorii care acumulaseră un singur avertisment.

 

 

Mesaj pentru Viorel Moldovan

 

Fundaşul rapidist Marius Constantin i-a răspuns ieri lui Viorel Moldovan, care ironizase Rapidul după meciul lui Poli din Giuleşti. "Dacă a zis că vom lua o grămadă de goluri la Rotterdam, saă nu uite că ei vor privi meciul la televizor. Altceva nu-i mai zic fiindcă are totuşi o carieră importantă in spate". Internaţionalul de tineret a arătat cu degetul şi spre maniera de joc a timişorenilor: "După cită publicitate li sa-a făcut, au jucat ca o echipă de provincie. sa-au pus pe două linii, au bubuit toate mingile şi au mers la 0-0".

 

ADVERSAR CUPA UEFA / FEYENOORD

 

Lobonţ i-a ajutat cu notiţele de la Ajax

 

Directorul tehnic al Rapidului, Mihai Stoica, i-a urmărit "pe viu" la lucru pe olandezi in derby-ul ciştigat la Amsterdam, 2-1, cu Ajax. "peărerea mea este că nu au meritat victoria, deoarece Ajax a dominat şi a ratat mai mult", a declarat Stoica. Oficialul giuleştean a caracterizat stilul batavilor: "Sint foarte agresivi, recuperează multe mingi şi joacă imediat pe virfuri. Au totuşi şi puncte slabe, cum ar fi peărţile laterale ale apărării". La pregătirea jocurilor cu Feyenoord, rapidiştii vor folosi notiţele antrenorilor de la Ajax, Danny Blind şi Ruud carol, puse la dispoziţie după intervenţia lui Bogdan Lobonţ. / Alexandru Banu

 

 

Fără Ono?

 

Japonezul sinji Ono, 25 de ani, va peărăsi probabil viitoarea adversară a Rapidului. Bolton şi Celta Vigo vor saă-la cumpere pină miine, cind se incheie perioada de transferuri, pe mijlocaşul nipon, care are contract incă 2 ani. Ono a revenit ieri la Rotterdam după o uşoară operaţie suferită la piciorul drept in Japonia şi va negocia transferul saău. Dacă nu va pleca, el ar putea relua saăpentruămina viitoare antrenamentele cu lotul lui Feyenoord.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×