Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
nic_otava

are sanse?

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Sunt posesorul unui perus care acum 2 zile sa-a imbolnavit.

Am observat ca nu mai putea sta pe barele lui si era ametit.

la-am dus la o clinica veterinara si acolo mi sa-a spus ca este lovit. I sa-a administrat "ceva " pe cale orala si mi sa-a spus ca mai exista si posibiliatea injectiei, dar cu f multe riscuri.

Astazi, obsevand ca starea lui nu sa-a imbunatatit cu nimic am sunat la clinica si mi sa-a spus sa ma dus de urgenta cu el acolo.

Am fost la ei si au spus ca singura sansa este sa sa i se faca o injectie din nou nu stiu cu ce, dar ca poate duce la moartea perusului. Am acceptat nevand nici o alta solutie. A supravietuit socului injectiei, dar starea lui nu sa-a imbunantatit cu absolut nimic.

Acum sta in colivie pe burta pentru ca nu poate sta in picioare, mai mult cu ochii inchisi si din cand in cand mai scoate cate un sunet.

Pentru ca nu mananca ii administrez glucoza pe gura cam de 3 ori pe zi.

Ce se mai poate face?

Precizez ca il cheama Nic, are 4 ani si 4 luni, stie 60 de cuvinte si practic este stapanul casei; sta mai mult afara din colivie si doar seara intra el singur.

Daca se afla cineva printre voicare ma poate ajuta, il rog frumos sa o faca.

Cu speranta si multumiri,

Octavian

Edited by nic_otava

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu am avut mai multi perusi, dar din pacate sa-au imbolnavit si au murit unul cate unul, desi i-am dus si eu la clinica, le-am dat tratament, etc. asa pasari mici e foarte greu sa fie tratate. nu pot spune ca medicul veterinar respectiv la care i-am dus era un incompetent pentru ca si-a dat interesul si auzisem ca e bun. unul din papagali a avut o bacterie la cioculet, altul a suferit o cazatura, altii erau bolnavi cum i-am cumparat. nu prea a avut ce sa le faca.

 

imi pare rau, dar probabil si la tine sa-a intamplat la fel. ei sunt foarte sensibili. chiar daca ii cumperi sanatosi, ceea ce nu ai nici o asigurare, cu atat mai putin cei din piata care sunt tinuti in conditii foarte proaste, sunt foarte vulnerabili si greu de tratat datorita dimensiunii mici si lipsei de medici specializati.

 

imi pare sincer rau, stiu ce inseamna sa pierzi un sufletel nevinovat. gradina din fata blocului meu e plina.....

 

Ramona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti incerca sa mai ceri sfatul unui alt veterinar. Nu sunt toti atat de competenti pe cat se lauda. Daca vrei poti pune o intrebare pe "www.perusi.go.ro". este un site nou. Da-ne de stire cand aflii ceva! :spiteful:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am cautat pe forumuri raspunsuri, dar nu am gasit probabil datorita faptului ca nu sunt suficient studiati.

Azi dimineata am observat ca se simte un pic mai bine, chiar sa-a urcat pe o bara si a stat cateva minute. Apoi a cazut din nou jos in colivie, si a continuat sa zaca.Probabil ca este foarte obosit...

Mai grav este faptul ca nu prea mai raspunde la stimuli, adica nu mai raspunde cand vorbesc cu el; ce e drept mai scoate niste sunete ca si cum sa-ar vaita...

Nu stiu cum ar trebui sa fie la perusi, dar ma gandeam ca ar trebui sa aiba o perioada critica si apoi sa isi revina.

Voi ce ziceti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

a murit.

Aseara a mancat, era mai vioi si am avut ceva sperante.

Astazi insa a zacut si acum 2 ore sa-a stins.

Nu stiu ce se spune in acest caz...

sa se odihneasca in pace

 

Se poate inchide tread-ul

 

multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×