Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
dj_vlad

Sfaturi pentru un fiu...

Rate this topic

Recommended Posts

Recent mama mea a fost diagnosticata cu hep B si D. Imi este foarte rusine ca nu prea reusesc sa imi fac timp sa trec mai des pe la ea, mai ales ca de o luna a inceput tratamentul cu interferon si stiti si voi cum se simte. In ultima vreme, am reusit sa fac cumva si sa trec aproape zilnic pe acasa si pe langa faptul ca o ajuta pe mama sa se simta mai bine, parca mi-am revenit si eu psihic. Zilele trecute am fost pe acasa si stateam la vorba si eu ma uitam sumar prin analizele ei. Am gasit rezultatul biopsiei si am vazut ca este catalogata drept cronica. As vrea sa stiu si eu mai multe despre aceasta cronicizare, sa stiu la ce sa ma astept si cum sa am grija de ea. Si poate cel mai important, as vrea cateva sfaturi de la cei trecuti prin asa ceva, prin care sa ma indrumati cum sa o ajut sa treaca prin aceste manifestari secundare ale interferonului, cum sa o ajut sa isi regleze alimentatia etc... Pentru cei care pot, cat mai multe sfaturi sunt binevenite.

 

P.S. Ca ultim fiu, mi-am facut si eu analizele mai mult ca sa fiu eu linistit, si se pare ca am fost pazit de vaccinele din liceu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu daca eu pot sa ti dau sfaturi...inca sunt in etapa in care primesc....am o experienta proaspata de .....2 luni de cand am aflat de hepatita, dar pot sa ti spun urmatoarele: in primul si in primul rand hepatita este o boala care iti distruge moralul ( eu sunt cel mai elocvent exemplu) de aceea te rog sa fii cu sufletul si cu prezenta fizica alaturi de mama ta...este esential sa ai pe cineva langa tine , iti da putere sa mergi mai departe...mai ales ca mama ta a inceput tratamentul cu interferon care dupa cum se stie , pe langa faptul ca da si alte efecte secundare creeaza la unii pacienti stari depresive...de aceea este fundamental ca mama ta sa fie inconjurata de afectiune si dragoste din partea familiei. Despre gravitatea bolii cei de aici iti vor spune cate ceva...important este sa postezi rezultatele punctiei , viremiei si celorlalte analize...combinatia b + d nu e un lucru bun dar nu este singurul om in situatia asta..pe aici mai sunt multi ...Este bine ca a inceput o terapie antivirala! O sa citesti pe acest forum multe lucruri care iti vor folosi , de fapt mamei tale. Sanatate multa, Doamne ajuta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×