Sari la conținut
Forum Roportal
Amarena

Misterele cartofului

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Hagyma fajtak kepekben3 + burgonya fajtak kepekben3+  otet in poze2 +  Ulei de Floarea-Soarelui 500 ml – ELIXIR – ElixirÍgy lesz tökéletes a főtt tojás - Húsvét | Femina + Sare si Piper Negru macinat 

Cum să prepari cea mai delicioasă salată orientală, la tine acasă. 

Ingredientul ”vedetă” care transformă preparatul într-o explozie de gust și savoare.

*Cartofii se fierb ieri pentru a nu incorpora mult ulei si se taie felii de unde vin eu, nu cubulete.* 

fanatik.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Reteta de POST din jumatate kg de cartofi, nu se stie ca de persoana se calculeaza sau pentru ce cantitate de mancare este valabil atat.   Eu n-as murdari o cratita cu atat. Pe langa ca lumea care tine post sint deja ametiti de foame si le mai chinuie si jurnalistii cu masuri reduse si de cartofi. 

La atat e bun RELIGIA sa distruga creierii amaratilor, devin controlati de SARLATANI barbosi care santajeaza credinciosii analfabeti sa moara de foame.  Nu se gandesc ca in tot acest timp altii mananca ce vor si nu li se intampla absolut NIMIC???  

https://evz.ro/cartofii-noi-perfecti-pentru-zilele-de-post-doua-retete-simple-si-apetisante.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cartofi țărănești în stil ardelenesc ... n'importe quoi  :o:

Ce inseamna "cartofi ceruiți" din reteta??? 

Credeam ca stiu deja cateva lucruri despre cartofi, dar pe asta inca n-am auzit sau invatat la scoala.

Azi am facut si eu un fel de garnitura din acele ingrediente dar putin diferit.

Am pus cartofii la fiert in apa sarata rece, acoperit sa fie mai repoede ca-mi era si foame.   

Am mai cumparat si din picioarele/pulpele de pui partea de sus, nu stiu ce nume au daca au. Erau fara piele si oase la jumatate pret ca data era pana maine seara.   

Mereu dau o teapa la ambalaj sa miros marfa dar nu avea nimic, acasa totusi l-am mai curatat de grasimi si verificat de altele si in cratita cu grasimile cu care au venit ca au gust mai bun fiecare carne daca este gatit in grasimea proprie!!!   

Am mai adaugat Cimbru, piper, sare, boia, ardei iute Jalapeño dar fara nervi si seminte.  Am mai razuit o capatana de usturoi si ca sa curat razatorul am mai razuit si ardei gras dar si o rosie fara seminte si l-am agaugat in cratita sa aibe gust carnea. 

Am acoperit si cratita asta sa fie mai repede dar pe foc minim.   In alta cratita am pus unt la topit, am tocat chiar fin o ceapa cat un ou mare, am pus la prajit pe urma am adugat un pumn de patrunjel verde si sare, il tineam tot pe foc minim pana am curatat cartofii, taiat in bucati si in cratita bine amestecat. 

Este divin acest cartof, pentru mine cel putin si familia mea si a mers de minune cu puiul cu putin sauce de usturoi.   

Noi maghiarii il numim Cartofi cu Patrunjel = Petrezselymes Krumpli, si-l mancam de cand ma stiu.   

https://evz.ro/reteta-cartofi-taranesti-ceapa-paprika.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rețetă salată orientală pentru sezonul cald.  :eek:   Este plină de vitamine!!!  ... exista sa Salata de Cartofi de iarna??? 

*Este foarte misterios cartoful, intr-adevar, aflu mereu noutati in fiecare reteta.   Eu am crescut doar cu Salata de Cartofi in stil German folosit si de austrieci si de maghiari si cine mai vrea.  Cea orientala nu ni se potrivea deloc din lipsa de ingrediente orientale in Secuime sau Maramures unde am crescut.   Noi nu mancam niciodata cartofi cu coaja, asa mancau porcii si alte animale din curte, le fierbeam in coaja, dar le si curatam!!!  Nu ne vom acomoda la asta multi din noi, dar fiecare mananca cum doreste.   Garantez ca nu vor acumula multe vitamine din coaja de cartofi sau altele preparate in stil de hrana pentru animale cu multa Tărâțe.    

Cei din Grupa mea sanguina NU pot asocia Cartofi cu Roşi  :no:  astea nu se vor intalni in farfuria mea dar nici cu Ulei de Masline si Masline sau Oregano. 

In Emisfera Nordica al Planetei Terra, Phoenix,  Arizona este cel mai calduros loc vara dupa Valea Mortii, care nu este locuit,  dar lumea se fereste de cartofi.

Azi au fost 35*C, de ieri dimineata am oprit aparatul cand a venit specialistul de A/C ca avea de verificat si partea de caldura si de sistemul de racire, iar decand a plecat, in casa sint 27*C cu toate geamurile deschise.   Acum noaptea a coborat la 20*C dar urmeaza iar o racire mai serioasa de Luni.   

Niste cuburi de gheata ar trebui sa mai adaugam in Salata respectiva sau inghetata, cred ca ar avea si succes!!!*

https://evz.ro/reteta-salata-orientala-de-vara-e-foarte-bogata-in-vitamine.html  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×