Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Am in congelator un cozonac/o rulada cu maci de cel putin 10 ani  :eek:  iar acum am de gand sa-l decongelez si sa dau la pasarile cerului Duminica sa se bucure.  Nu exista de unde sa procur nimic din asta in ultima vreme, chiar si cele mai "sincere prietene" m-au pacalit doar, dar au patit tot feluri de necazuri am auzit, ca numai vorbesc cu nimeni!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

În loc sa te superi pe lume și pe viata poți face un cozonac sau doi rapid. Dintr-un kil de faina. Aluatul de gogoși e perfect. Mai ales dacă vrei fără umpluturi. Sau poți pune fructe confiate ca ai zis ca ai. Fructe zaharisite. Nu tre sa frămânți cinci ore. Îl poți pune la frământat în robot. 

Faci figuri.... 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oare pana la ce varsta framanta femeile cozonace in zona Cluj-ului sau Romania in general???    Nu cred ca au toate un robot pentru fiecare job din bucatarie.  

La mine cumparaturile merg cel mai repede si usor, n-am treaba cu acest capitol, omu' foloseste mai multe ca mine ca zilnic mananca fructe deshidratate, conservate in miere sau zahar, uscate pe pom curmale si smochine, prune uscate, la COSTCO se vand ca painea calda cand lumea se uita la TV si le rontaie.   Fistic, migdale, nuci braziliene, din Hawaii si de unde mai vrei se gasesc intr-un magazin, iar daca n-ajung sint si magazinele din fiecare tara de pe planeta cu marfurile speciale care le reprezinta pe harta. 

Oras chinezesc - China Town, acolo prima oara crezi ca esti intr-o morga ca sint expuse parti asemanatoare omului dar sint de la maimute si pana la penis de balena, talpa de urs, urechi de magar, gasesti multe "remedii".  Oua de gasca  clocit pe jumatate, cu puiul mort si cazut pe jumate din gaoaca, se vinde scump, fiind un afrodeziac pentru barbati!!!  Se ofera gratuit reteta de preparat am impresia.  

Am luat faina ultra Kosher ca l-au scos de pe rafturi pe cel de pret redus pachetele de 2,5 kg la 2,65 dolari de la pretul original de  8,99 dolari si este inca valabil pana la 12/2024.

Consider ca e mai bine sa fac figuri si sa ma pot folosi de maini inca o vreme buna ... la omu' nu-i plac aceste rulade, eu n-am voie la Maci, Fiica nu vine iar fiul nu vrea!!!  Fac umplutura de cozonac cu nuci si le aplic pe clatitie, peste care mai pun si ciocolata lichida si coniac.   Este mai bine primit decat orice altceva.   La noi nu conteaza ca de Paste NEAPARAT trebuie mancat nu stiu ce ca altfel nu trece ziua.   Marea majoritate al americanilor comanda Pizza!!!   

Evenimentul este pentru copiii de gasit oua rosii ascunse de parinti in gradina :eek:  la asta vor servi si ce am facut eu, nu cred ca nepotul il va gusta.   

Iar din ce a ramas necalcat in picioare de copil ca n-a stiut ca-s acolo oua,  devine salata de cartofi langa gratarul de cina.   Nu e inventia mea asta, e stil de viata american. 

De cozonace nu se stie pe aici, Irlandezele carmuiesc traditiile locale ca erau primii din Europa pe aici care vorbeau engleza, deci aveau deja o voce, ca italiencele nici azi nu prea sint cu engleza.   Este un Club Italian aproape de mine ca si o Bacanie si acolo se aud povesti multe ca lumea este invitat la mancat Pizza in clubul mafiot.  Ma mai opresc si eu cateodata cand aveam musafiri ca nu erau siguri ca le va placea mancarea gatita de mine, dar cu Pizza sint familiari.   

Maine la fiul avem mancare Mexicana de pe gratar!!!   Carne Asada cu Tortilla, Guacamole, Fasole batuta sau boabe intregi, orez alb in aburi, varza razuita fin, crezi ca-i salata verde, Ardei iuti verzi si conservate, Rosii cu Cilantro si castraveti maruntiti si sosuri, etc.   Se comanda totul, carnea de vita numit Skirt Steak in engleza = este marinata in multe arome de specialisti, se pune doar pe gratarul incins si e gata mancarea!!!  Restul vine in containere separate, se mananca in curte, totul se arunca la gunoi, farfurii de plastic si pahare si resturile de pe farfurii, no trouble cu spalatul vaselor sau curatenie ca mai vine vant, inca nu este cald!!!    Pastele vine si pleaca, lumea a avut placerea de a bea cat mai mult in fata TV-ului ca se transmit meciuri. 

Eu duc un tort destul de mare Tiramisu comandat, Capsuni 1 kg, 1 Ananas de 2 kg, "Cotton Candy" struguri albi/galbui au o aroma speciala, foarte scump se vinde tot timpul, costa 5,99 dolari/0,454 grame, dar merge bine pe tort ca-l vom mai decora cu nepotul, ca activitate la masa.  Mai am si apa minerala in sticle de 500 ml din Italia imbuteliat, dar pariez ca e din Romania de undeva.  Duc si cafea gata de baut daca vrea cineva.  N-am idee cati vom fi la masa si nu vor sa-mi spuna.     

Sarbatori Fericite de Paste!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Făină de insecte, interzisă în prepararea produselor tradiționale românești

 "Făină de insecte, interzisă în prepararea produselor tradiționale românești!!!"   

*Cine va garanta asta, n-am idee.   Sper sa fie asa Pe Cuvant de Onoare, altfel adios cozonace si altele ca acea faina nu cred ca este bun decat la pasari!!!*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce sa nu pui niciodata coaja de portocala sau de lamaie in aluatul pentru cozonac Greseala care il transforma intrun desert toxic

Să nu pui coajă de lămâie sau portocală în cozonac!!!

 Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a realizat câteva teste care arată că o persoană care consumă fructe și legume ingerează chiar și zece pesticide diferite.

Pentru a rezista perioadelor mari de depozitare, citricele sunt tratate cu imazalil (E233).  

Acest pesticid, deși nociv, este autorizat și în România ... https://www.fanatik.ro

*Eu folosesc cojile razuite de la citricele mele din gradina ca nu folosesc nimic contra gandacei, am destule pasari in jur care servizeaza pomii.   Culeg lamai sanatoase si foarte frumoase pe langa gustoase, le spal in apa cu bicarbonat de praf, pe urma mai stau in apa fierbinte sa iasa si eventual ce a mai ramas pe coaja, si folosesc aproape tot fructul.*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bejgli,,A,Traditional,Hungarian,Dessert

Am intrat in sezonul cozonacilor maghiare/secuiesti si ce neam de om le mai produce.   Americanii nu se complica, nici mexicanii, de canadieni nu stiu, dar nu le vad ca s-ar indeletnici prin bucatarie prea mult, exceptie cei care sint din tarile est europeene unde se manca asa ceva, polonezii, cehii, slovacii, etc.   

Va trebui sa macin nuci si maci, sa fie marfa gata de lucrat cu ea, daca voi gasi pe cineva.   Una nu se simte bine, poate mai tarziu.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cozonac  Cozonac-de-post-300x158.jpg 

Poze reusite dar eu nu ma complic cu asa ceva.   Erau odata intr-un magazin cu proprietar roman dar a vandut afacerea ca era mare responsabilitate.  Acolo am vazut asemanator dar era ambalat din Romania si adus cu vaporul, avea deja o istorie in spate pana a ajuns la Phoenix, noroc ca nu se vedeau urme de dinti de soricei!!!   Erau fabricati undeva in Ardeal de o firma Italiana acum 10-15 ani.  Acolo se gasea si rulade facuti acasa dar la comanda numai.   

Daca ingredientul secret este Dovleac sa-i fac pe plac lui Sfantu' Peter, nici pe atat nu gust din asta, desi-mi place dovleacul, dar in alta parte.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Baigli, se prepara atat din coca dospita cat si din coca frageda iar aroma vine de la compozitia umpluturii.   Acolo intra si Rom sau alt spirt pe langa vanilie si fructe uscate.   

Nu se economiseste nimic pentru o placere deosebita mai ales al ruladelor din coca frageda.   Inainte de a le pune in cuptor, dupa finisarea in forme al ruladelor,

se mai lasa la un dospit o vreme, au alt gust decat puse imediat in cuptor!!!  Se ung cu ou batut pe deasupra.   

Deloc nu sint mai usoare de facut, astea de pe poza nu sint dospiti destul.  

capital.ro

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi am intocmit lista de cumparaturi cu prietena mea care le va transforma in rulade cu Nuci si Maci ingredientele.   Eu le cumpar si prepar pana unde pot

si ea le va prelucra, ea stie cum vrea.  Razuiesc Lamai, Portocale si Lime in borcane separate de 1 kg fiecare unde sint amestecate cu zahar tos, ce ramane

 sint al ei, mai am de stors si zeama din fiecare fruct pentru care am sticle de la Grand Marnier de 750 ml fiecare.   

Am de cernut faina vreo 5 kg, de macinat 3 kg de miez de nuci, si 1,5 kg de maci, am si fructe uscate/confiate aproape de 1 kg in 4 cutiute le-am cumparat

si vor fi folosite toate ca am de dus la fiul si sa trimit pachet la fii-mea.   Trebuie sa procur si sa prepar si materialul de impachetat dupa regulile Serviciilor 

Postale, sper sa n-am surpriza ca nu se accepta mancare, regulile se schumba mereu si acolo.  Asa a vrut ea sa le facem impreuna candva prin mijlocul lunii

Martie ca noi sarbatorim cand vrem orice si cand ne simtim bine dar mai ales cand e gata mancarea buna!!!           

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×