Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dar ce sa se fi intamplat cu toti artarii, pomii, plantele, insectele, pasarile si animalele, care si ei trebuie ca au suferit adaptari? Au murit cu miliardele de miliarde?

Nu cumva pierzi din vedere faptul ca toata evolutia se petrece in milioane si miloane de ani?

Cauta putin niste informatii despre fosilele umane descoperite si vei observa diferentele de la un milion de ani la altul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu cumva pierzi din vedere faptul ca toata evolutia se petrece in milioane si miloane de ani?

Cauta putin niste informatii despre fosilele umane descoperite si vei observa diferentele de la un milion de ani la altul.

 

Ce spun eu nu are nimic de-a face cu timpul.

 

Eu ma intreb doar daca asa s-au intamplat lucrurile: au existat si au murit in masa toate speciile, mai putin cate un singur individ, totul repornind de la acest singur individ purtator de gena noua? Si asta de zeci de mii de ori/specie?

 

Ca intr-o "ziua cartitei" multiplicata de miliarde de ori?

 

 

Poate exista asa ceva in stiinta, logica si ratiune?

Editat de Cita T

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De sa nu fie unele specii inlocuite? De disparut nu este greu sa dispara... gandeste-te putin cate specii sunt pe cale de disparitie.

Eu vad lucrurile cam asa: intr-o specie apare un individ mult mai evoluat...si are urmasi. Terra trece prin diverse transformari climatice. Este ceva normal ca noii indivizi sa supravietuiasca, iar cei care nu tin pasul sa moara. Just?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desi nu ma pricep absolut deloc la botanica, sa incerc sa iti raspund cum vad eu ca e logic. Presupunand ca ar fi cum spui tu, si ar fi aparut acea aripioara printr-o mutatie, dIn moment ce mutatia aceea a permis ca acei copaci sa raspandeasca semintele mai departe, in comparatie cu ceilalti la care semintele cadeau doar in acel loc unde se afla padurea, mi se pare si logic ca acei artari cu "aripioare" sa se raspandeasca mai mult si mai bine decat cei fara. Si mai gandeste-te cate sute sau mii de seminte produce un copac. Te mai gandesti si la un alt aspect: daca le cad semintele fix in umbra copacului, cum naibii sa mai creasca ceva acolo, ce inghesuiala ar fi? :shout: SI unde e competitie, apare si evolutie. Si unde mai trec si cateva milioane de ani, mai si dispar unele specii. Just my two cents. 8)

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Da, functioneaza, iar selectia naturala este unul din motoarele evolutiei. Baga tu in ecuatie: mutatiile genetice, care duc la variatie (nu exista doi indivizi perfect indentici), apoi mediul, care selecteaza din varietatea de populatie doar pe cei care au acele trasaturi care ii avantajeaza, apoi pune in calcul reproducerea, cei care prin trasaturile capatate sunt avantajati vor trai si avea mai multi urmasi, si isi vor transmite mai departe aceste trasaturi, si vizualizeaza asta la o scara uriasa, nu doar la un individ doi acolo, si nu uita atunci cand te gandesti la forma, ca vorbim de o perioada de timp si de sute de milioane de ani in care aceasta se modifica. Et voila. Ai evolutie.

 

 

COMPUTERUL UIMITOR AL CREATIEI

Computerele ne arata ca evolutia are o problema informationala majora.

de Chris Tingle

 

Exista o problema care se ridica din credinta evolutionista conform careia anumite structuri biologice au "evoluat" din altele, ca de exemplu penele din solzi. "De unde?" ar intreaba un creationist, a venit aceasta informatie care a avut ca efect asa o transformare? Seriozitatea acestei probleme poate fi ilustrata prin folosirea analogiei computerelor.

 

Doua insusiri principale ale computerelor sunt denumite ca hardware si software. Hardware-ul computerului e reprezentat de suruburi, cabluri, incinte, placile cu circuite, ecranele, discurile magnetice si alte parti fizice "tangibile". Software-ul reprezinta colectia de programe care fac ca un computer sa execute o anume operatie dorita sau o serie de operatii.

 

Software-ul este inregistrat pe diskuri magnetice printr-un aranjament de tipare magnetice, la fel ca la un CD cu muzica. Unele tipare exista pe disk, indiferent daca este sau nu prezent software inregistrat pe aceasta suprafata magnetica. Lucrul care face aceste tipare "software" este faptul ca aranjamentul lor are o anumita insemnatate pentru computer.

Ce face diferenta dintre un disk gol si un disk cu software pe el? Cele doua diskuri sunt practic, fizic si chimic aceleasi. Diferenta este INFORMATIA . Ca sa "scrii" un software pe un disk, trebuie sa dispui mai intai de informatia necesara aranjarii acestor tipare.

 

In natura vedem aceleasi elemente de baza. Exista hardware in "carne si oase" in animale, sau in frunzele sau ramurile copacilor. Software-ul este informatia care aranjeaza caramizile de baza ale vietii in forma unei creaturi vii.

 

Aici e locul unde intervine problema informationala pentru evolutia biologica.

Anumite structuri, cum suntem indemnati sa credem, "au evoluat" in alte structuri. De examplu, solzii au evoluat in aripi, branhiile in plamani, inotatoarele in picioare, si asa mai departe.

Sa ne uitam la solzi si aripi (oricare alte doua structuri putand fi substituite aici). Sunt 3 elemente aici:

 

1. Informatia continuta in codul genetic pentru solzi

 

2. Informatia continuta in codul genetic pentru pene

 

3. Informatia care proceseaza aceasta informatie genetica (de tipul 1 sau 2) dealungul reproductiei, cresterii si eventual repararii ei.

 

Iata problema:

Informatia din 1 si 2 este diferita. Informatia din 1 nu este un subset al 2, si nici viceversa... ci 1 si 2 sunt diferite. Procesarea (informatia din 3) nu include informatia necesara pentru transformarea din 1 in 2. Procesul 3 este unul reproducator dovedit, al datelor din 1 sau al celor din 2.

 

In industria computerelor stim totul despre mutatiile aleatoare, doar ca aici le numim "erori"/"coruptions", pentru ca ele nu sunt niciodata bune. Numeroase mecanisme de verificare sunt implantate in computere pentru evitarea acestor erori.

Daca, de dragul argumentului, lasam aceste erori sa se intample, intr-un computer ordinea frazei "ceasuri mickey mouse" va apare ceva de genul "mjckfz movsl wtdx!". Oricum, ordinea nu va deveni NICIODATA ceva de genul "surubelnite electrice fara fir". Programele nu vor schimba niciodata datele. Computerele pot genera automat date, dar numai sub forma unor deseuri fara nici un inteles.

Informatia cu insemnatate reala vine numai prin adaugare de informatie din partea unei surse inteligente.

In acelasi mod, un program genetic dintr-o vietate nu-si schimba datele genetice. Experimentele ne-au invatat ca aceastea reproduc cu sfintenie tiparul original. Mutatiile aleatoare doar deregleaza si corup informatia genetica. Nu creeaza niciodata noi forme. Informatia pentru pene si solzi este diferita, la fel de diferite cum sunt ceasurile cu mickey mouse de surubelnitele electrice fara fir. Ceasurile cu mickey mouse nu au 'evoluat' in forme 'superioare'.

 

Selectia naturala de asemenea nu schimba datele genetice. Aceasta deabia cauzeaza diferite erori sau rearanjamente ale ACELUIASI set de date.

 

Pe scurt, problema informationala loveste chiar in inima evolutiei. Poti dezbate cat vrei despre similitudinile dintre specii, formele tranzitionale sau selectia naturala.. ca tot ramane un element de baza lipsa, adica MECANISMUL PENTRU SCHIMBARE, care necesita o adaugare de informatie de catre o sursa inteligenta.

Asadar trebuie sa fi fost un Creator de la care sa fi povenit informatia la inceput. Daca ar fi existat vreodata vreo schimbare substantiala, asa cum evolutionistii vor sa ne faca sa credem, atunci informatia necesara trebuia sa fi venit de la Creatorul caruia ei insisi ii neaga existenta.

("In the beginning, God created the heavens and the earth" (Genesis 1:1)).

 

Programele pentru computere nu se creeaza de unele singure, ci trebuiesc create de catre noi. In mod similar, programul genetic din creaturile vii este incapabil sa se fi creat singur. El insusi la randul lui trebuie programat de catre "cineva". De ce atunci vedem peste tot in jurul nostru lucruri pe care noi le-am creat, si totusi, inca foarte multi dintre noi neaga faptul ca noi insine avem un Creator? Dupa cum si apostolul Pavel a zis:

"In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vecinica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, dela facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot desvinovati (Romani 1:20)."

 

Asa ca haideti sa nu mai tinem ochii inchisi la lucrurile invizibile, ci in schimb sa acordam admiratie si respect Celui care o merita pe drept... Aceluia care a stat la originea tuturor programelor necesare vietii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
De sa nu fie unele specii inlocuite? De disparut nu este greu sa dispara... gandeste-te putin cate specii sunt pe cale de disparitie.

Eu vad lucrurile cam asa: intr-o specie apare un individ mult mai evoluat...si are urmasi. Terra trece prin diverse transformari climatice. Este ceva normal ca noii indivizi sa supravietuiasca, iar cei care nu tin pasul sa moara. Just?

Fara probleme, o data, de zece ori, la o mie de specii.

Dar nu la toate speciile!

Si nu la fiecare pas al evolutiei.

Gandeste-te putin.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar iti dai seama ca o mica variatie (a soartei) in raspandirea semintelor "mutant", ar fi putut duce la o lume formata din evolutionisti? :shout: In care creationistii sa nu existe... Un paradis Darwinian... 8)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Desi nu ma pricep absolut deloc la botanica, sa incerc sa iti raspund cum vad eu ca e logic.

Presupunand ca ar fi cum spui tu, si ar fi aparut acea aripioara printr-o mutatie, dIn moment ce mutatia aceea a permis ca acei copaci sa raspandeasca semintele mai departe, in comparatie cu ceilalti la care semintele cadeau doar in acel loc unde se afla padurea, mi se pare si logic ca acei artari cu "aripioare" sa se raspandeasca mai mult si mai bine decat cei fara. Si mai gandeste-te cate sute sau mii de seminte produce un copac. Te mai gandesti si la un alt aspect: daca le cad semintele fix in umbra copacului, cum naibii sa mai creasca ceva acolo, ce inghesuiala ar fi? :shout: SI unde e competitie, apare si evolutie. Si unde mai trec si cateva milioane de ani, mai si dispar unele specii. Just my two cents. 8)

 

Da Enki, asa este, s-ar aduna la baza copacului.

Vezi ce minune ca lucrurile sa tot evolueze logic si rational?

Intocmai cu prima ta fraza... "b]incerc sa iti raspund cum vad eu ca e logic[/b]."

Numai ca tu ai creier, minte, inteligenta, ratiune si logica.

 

Planta nu are nimic din toate astea.

 

Si ce minune, in continuare!

 

Desi nici Simpla Intamplare, si nici Grupajul de Fenomene reunite sub "selectia naturala, adaptarea la mediu, speciatia, selectia sexuala, mutatia" nu are de asemenea nimic din toate astea, totusi, este folosita Ratiunea si Logica!

De unde?

 

PS.

 

Si vizavi de artar, aceleasi:

 

"Fara probleme, o data, de zece ori, la o mie de specii.

Dar nu la toate speciile!

Si nu la fiecare pas al evolutiei.

Gandeste-te putin."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dar iti dai seama ca o mica variatie (a soartei) in raspandirea semintelor "mutant", ar fi putut duce la o lume formata din evolutionisti? :shout: In care creationistii sa nu existe... Un paradis Darwinian... 8)

 

Ti se parea logic sa existe aceasta varianta?

Pentru ca firescului, nu i s-a parut.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×