Sari la conținut
Forum Roportal
6834728

Astmul bronsic

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ştie cineva daca astmul bronsic se vindecă? De exemplu: unui copil i se spune că s-a vindecat de astm bronşic,el av

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

hiperreactivitatea bronsica o s-o ai toata viata.

Eu nu am astm bronsic, dar am o componenta alergica si hiperreactiva bronsic. Stranut si am crize la praf si la par de pisica si mi-a aparut acum 2 ani, dar la mine in familie fratele si mama sunt astmatici, pe langa componenta genetica s-a mai adaugat si faptul ca am fost neglijenta si am racit des.

Uite, putine informatii

 

http://www.sanatatea.com/bolis.php?topic=bolis&page=023

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar de unde stii tu ca e vorba despre mine? :yahoo:

 

In orice caz mersi!

Editat de EiNsTeIn'S~SoUl

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Poate sa dispara cind devine adult, adultul e mai putin sensibil/alergic decit copilul.

 

Nu poti sa zici ca dispare, pt ca daca ai un stimul puternic, o sa ai crize. Hiperreactivitatea bronsica o sa ramana si nimeni nu a zis ca astmul bronsic e o boala ca BPOC, ai stadii diferite si la astm, de la usor pana la sever. Se zice pe la o18-20 ani dispare atsmul, dar reapare dupa 40 de ani daca nu ai grija, sensibilitatea o vei avea oricum..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Astmul este o boala care afecteaza bronhiile. Bronhiile sunt ramificatii ale traheei ce conduc aerul spre alveolele pulmonare. La astmatici, bronhiile se ingusteaza astfel incat apar dificultati in circulatia aerului atat la inspiratie cat si la expiratie. Mai multi factori pot fi la originea acestei afectiuni:
- fibrele musculare situate in jurul bronhiilor se contracta (“spasm” bronsic)
- mucoasa este iritata si se congestioneaza
- in interiorul bronhiei se acumuleaza mucus anormal de vascos.
Caracteristic astmului este rolul important jucat de contractia musculaturii bronhiilor. Spasmul dispare in cateva minute dupa inhalarea medicamentelor specifice, iar circulatia aerului in bronhii este net ameliorata.
Bronhiile se contracta in contact cu iritantii cei mai diversi, ca de exemplu:
- aer rece si uscat;
- efort fizic;
- fumul de tigara (inclusiv cel din expunerea pasiva);
- poluarea;
- stresul;
- infectii ale cailor respiratorii (guturai,gripa).
Remedii naturale :
-cimbrisorul : se indica in tuse convulsiva, astm bronsic, tuse productiva.
-cimbrul: este o planta pe care medicii fitoterapeuti o recomanda astmaticilor, datorita continutului bogat in uleiuri volatile. Persoanele care sufera de astm trebuie sa bea zilnic doua cani cu infuzie preparata din doua lingurite cu cimbru uscat si maruntit.
-ungurasul: anorexie, aritmii cardiace, astm bronhic, bronsite cronice, dischinezie biliara, gripa, dureri de cap, dureri de rinichi, guturai, palpitatii cardiace, stari febrile, tulburari de ritm cardiac pe fond nervos, tuse convulsiva si spastica – sub forma de infuzie, praf de planta uscata pus sub limba.
-sovarf :afectiuni respiratorii,afectiuni stomacale, anorexie, astenie, astm bronhic, bronsite, colite de fermentatie, dizenterie, faringite, gastrite hipoacide, insomnie, stari gripale, stomatite, traheite, tulburari intestinale, tuse convulsiva
-patlagina : boli tratate cu patlagina: bronșite cronice, astm bronșic, diaree, ulcer gastrointestinal, hipercoleterolemie, hipertensiune arterială, ulcer varicios, ulcerații cutanate (băi), conjunctivite, blefarite, laringite, traheite
-podbal : acnee, anorexie, astm bronhic, bronhidroză, bronşite cronice, dischinezii biliare, dispepsii, emfizem pulmonar, erupţii tegumentare, hiperhidroză, laringite, răguşeală, răni, reumatism, seboree, silicoză, tulburări dispeptice, tuse, ulceraţii.
-isop : gripa, bronsita, laringita, astm bronsic, tuse, hipertensiune, anorexie, afectiuni gastrice,intestinale, boli hepatice, icter, leucoree, boli renale, boli reumatice, meteorism, amenoree
-iarba mare : bronsite, astm bronsic, tuse, afectiuni cronice ale aparatului urinar, reumatism, guta, spondilita anchilozanta, dischinezie biliara hipotona si atona, anemie, leucoree; tonic general, stomahic, sedativ nervos, vermifug; bun imunomodulator natural.
-vitamina A si C :’’lipsa de vitamina A şi C din alimentaţie duce la creşterea riscului apariţiei astmului, într-o măsură care ar putea fi relevantă clinic”, a explicat coordonatorul studiului dr. Jo Leonardi-Bee. Cercetătorii susţin existenţa acestei legături între vitamine şi astm, deşi atrag atenţia şi asupra altor factori importanţi în declanşarea acestei afecţiuni.
-magneziul : numeroase studii au evidenţiat nu numai că deficienţa de magneziu ar putea creşte predispoziţia unor persoane la astm, ci şi că acest mineral este eficient ca adjuvant în tratamentul asmaticilor. De asemenea, numeroase cercetări au subliniat că persoanele care au o alimentaţie săracă în magneziu au mai multe simptome astmatiforme. De aceea, consumă cât mai multe cereale integrale, fructe oleaginoase şi seminţe, bogate în magneziu, implicat în buna funcţionare a plămânilor şi în relaxarea căilor respiratorii.
-uleiul din luminita noptii : este foarte util in urmatoarele afectiuni. scăderea tensiunii arteriale, controlul greutăţii corporale, reducerea riscului formării de cheaguri sanguine, reducerea riscului la afecţiuni cardiovasculare şi infarct. Este de asemena eficienta in tratarea afectiunilor dermatologice, plagilor ai astmei.
-extractul din muguri de coacaz negru :actiunea sa anti-inflamatorie si de crestere a nivelului corticosteroizilor,precum si prin actiunea sa imuno-stimulatoare si anti-alergica reprezinta principalul preparat utilizat in tratamentul astmului bronsic alergic,dar si a astmului bronsic cu componenta infectioasa.
- extractul din muguri de calin : astm bronsic, bronsita cronica astmatiforma, dispnee astmatiforma, asocieri in bronhospasm; eczema atopica; hipoacuzie. -extractul din mladite de macese: rinofaringite repetate la copii, episoade bronhopulmonare banale si recidivante, patologie respiratorie de natura alergica; la copii cu tulburari de crestere datorate episoadelor inflamatorii recidivante (otite, amigdalite, rinite, traheobronsite); profilaxia antigripala; artroze; in migrene si cefalee vasomotorie; in epuizare generala sau la persoane care obosesc usor.

Editat de Darianna
sters reclama

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pana la "remedii naturale" totul este exact dar din pacate,restul replicei este numai publicitate gratisa a domnului "naturist" Adrian din Timisoara.

 

Remedile la atacuri de asma sunt medicamente stereoide care se iau in lichid sau praf prin nas.

De multe ori, asma la copii dispare cand inainteaza in varsta.

Editat de Darianna

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pana la "remedii naturale" totul este exact dar din pacate,restul replicei este numai publicitate gratisa a domnului "naturist" Adrian din Timisoara.

 

Va multumim pentru sesizari, dar va rugam sa ne lasati pe noi sa facem pe moderatorii, dumneavoastra rezumati-va numai la a raporta incalcarea regulamentului.

Multumim pentru intelegere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×