Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Israelul e o tara mica, dar frumoasa, si pare centrul religiei, atat pentru crestini cat si pentru evrei sau islamici. Se castiga foarte mult din turism si pelerinaje si chiar ai ce vedea, I mean:

Bethleemul: e de vizitat biserica ce s-a construit pe locul unde s-a nascut Christos.

Nazareth:cel mai imp. obiectiv: casa unde a locuit Maria, Iosef & Iisus...

Ierusalim: Zidul Plangerii, Massada, Via Dolorosa, Yad Vashem, muntele pe care a fost crucificat Iisus,Biserica Sf. Mormant, gradina Getsemane, templul lui Avraam ( dupa arhitectura islamica)

Tel-Aviv: e mai mult pt distractie: magazine, plaje....

Jaffa: cel mai vechi port din Israel

Eilat: o statiune misto in sudul Israelului.

 

 

In fine, ar fi mai multe chestii, Israelul ar fi cel mai potrivit pentru crestini ptr ca Isarelul e cel mai bun loc de pelerinaj. Dar si de distractie. Ah, ca sa va descurcati cu limbile: ebraica, araba, engleza.

 

A fost vreunul din voi in Israel ? Care sunt impresile ?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu stiam ca exista topicul asta ca as fi scris mai demult. am fost in israel in mai 2009. era practic prima tara pe care o vizitam dupa Bulgaria, dar la vecinii nostri nu prea poti sa spui ca ai fost in strainatate. Am ajuns cu avionul, nu ELAL, ci alta companie, practic am avut transport gratuit acolo. Am ajuns seara la Tel Aviv dupa niste turbulente la aterizare. Acolo o mare caldura chiar daca era seara. Am luat trenul de sub aeroport si am ajuns pe la ora 2 noaptea in nord la Naharrya. Infrastructura mi se pare beton fata de ce avem noi aici in Romania. AM stat 2 zile in nord, ff cald, venise un vald de caldura dinspre Liban. In nord interesant, erau buncare in fata caselor dupa toate atentatele alea mi se par de bun simt. Oricum lumea f linistita in pofida istoriei, probabil au alta mentalitate. Mi-au placut plamierii si clima, soare si cald mai mereu. Nisipul fin pe plaja, de vis. Dupa am plecat inapoi in Tel Aviv via Haifa, un oras frumos, pacat ca l-am vazut din mersul trenului. Tel Aviv e un oras micut fata de Bucuresti de ex, dar e linistit, e aproape de mare mi-a placut. Nu mi-a placut arhitectura orasului si faptul ca e putin cam murdar, ma asteptam sa fie mai ok. Viata in schimb acolo e destul de buna, castiga de vreo 8 ori mai mult ca noi iar preturile sunt cam ca la noi, exceptand mancarea care e de vreo 2 ori mai scumpa dar castigand de 8 ori mai bine deduceti voi nivelul de trai acolo. Aproape toata lumea vorbeste engleza, sunt detasati, si dupa serviciu nu ii vezi amarati ca la noi ci porniti sa se detaseze de problemele cotidiene. Pt shopping e ok ca locatie, bani sa ai. Am vizitat si Jaffa, cam multi turisti, insa e de apreciat cum au reusit sa faca din unele locuri obiective turistice, niste lucuri mici si poate banale, ma gandesc asa pt ca la noi sunt mult mai multe locuri incarcate de istorie dar nu reusim sa profitam delco de ele. Din pacate nu am reusit sa ajung si la Ierusalim, as fi vrut dar nu am aflat ca e tren incolo decat cand era prea tarziu. In Eilat am auzit si eu de la prietena mea ca e f frumos, e un fel de statiune de fitze ca sa ii zic asa.

Ce te uimeste e ca sunt f multi soldati, acolo se face armata 2 ani, indiferent de sex si educatie. Pleaca cu armele acasa pt ca sunt in alerta mai mereu deci trebuie sa fie gata de actiune. E ciudat sa ii vezi asa pe strada. Nu mi-au placut ultrareligiosii, mi se par arhaici, obtuzi si tot asa.

Una peste alta a fost frumos, mie unul chiar imi place sa calatoresc si sa bifez locatii pe pasaport. Daca aveti intrebari legate de Israel puteti sa ma intrebati :salut:

post-88883-1246871125_thumb.jpg

post-88883-1246871149_thumb.jpg

post-88883-1246871371_thumb.jpg

post-88883-1246871875_thumb.jpg

post-88883-1246872039_thumb.jpg

post-88883-1246872082_thumb.jpg

post-88883-1246872110_thumb.jpg

post-88883-1246872180_thumb.jpg

post-88883-1246872230_thumb.jpg

post-88883-1246872466_thumb.jpg

post-88883-1246872566_thumb.jpg

Editat de gabone77
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi am vazut pentru prima oara in viata mea reclama la TV de vizitat Jerusalem ... nu stiu cum sa iau invitatia asta, insa nu ma grabesc.  

Ne aratau scene din piata de mirodenii si condimente ceea ce am vazut in alte emisiuni despre gastronomie, nimic religios nu era dar nici prea convingator apelul.

 

Parca-s satula de zona calda, nici la Moscova n-am fost inca!!!  dar poate trecem podul in Ucraina la Sighetu-Marmatiei daca ajungem acolo  :haha:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bethlehem aparține Palestinei. Ca și Ierusalimul. Și Jerichonul... și Jaffa.

Dar personal eu m-am distrat acolo: bere sub palmieri în Tel Aviv, shopping cu arabii, interogatoriu pe aeroport ... :D 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×