Rodica` 6322 Report post Posted April 12 Acum 11 ore, gargbird a spus: Tu ai dat foc la biserică? Incendiu La Biserica De Lemn Din Borșa, Chiar în Ziua De Florii. Lăcașul De Cult A Ars Ca O Torță, în Totalitate. VIDEO | Libertatea https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26195594-biserica-lemn-stil-maramuresean-din-parohia-borsa-complex-ars-totalitate-ziua-floriilor.htm Share this post Link to post Share on other sites
Amarena 13561 Report post Posted April 14 On 4/12/2023 at 12:14 AM, gargbird said: Tu ai dat foc la biserică? Da. Asta-i ce-a rămas. (când am ajuns noi în Borșa pompierii strângeau furtunele. Apoi s-au pus pe marginea unui mormânt din curtea bisericii și au mâncat pizza.) P.S. Educați-vă populația rurală din nord, de-acolo (al Bucovinei), să nu mai fumeze în vârful muntelui, dreaq. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Amarena 13561 Report post Posted April 14 On 4/12/2023 at 12:06 PM, Rodica` said: Foarte frumoase poze. Ne cerem scuze pentru vremea scârboasă. Nu face nimic, ne-a plăcut. 1 Share this post Link to post Share on other sites
The Unknown 14825 Report post Posted April 14 Acum 7 ore, Amarena a spus: P.S. Educați-vă populația rurală din nord, de-acolo (al Bucovinei), să nu mai fumeze în vârful muntelui, dreaq. Asta ar fi "Scoala Vietii la Seral" sau la "Fara Frecventa"!!! Share this post Link to post Share on other sites
gargbird 9381 Report post Posted April 14 Acum 8 ore, Amarena a spus: P.S. Educați-vă populația rurală din nord, de-acolo (al Bucovinei), să nu mai fumeze în vârful muntelui, dreaq. :)))))) Încerc, dar până acum nu s-a înscris nici un student la cursul meu: "Cum să fii un ghiolban fără să fumezi sau să lași gunoi în vârful muntelui". Probabil toți ghiolbanii sunt deja experți... 1 Share this post Link to post Share on other sites
gargbird 9381 Report post Posted April 14 1 oră în urmă, The Unknown a spus: Asta ar fi "Scoala Vietii la Seral" sau la "Fara Frecventa"!!! Nu știu ce să zic, eu nu prea am școală. 1 Share this post Link to post Share on other sites
The Unknown 14825 Report post Posted April 15 Mi-am adus aminte de un story, vechi de un sfert de secol. Loteria Vizelor era in floare si se putea deja lucra oriunde aproape in Europa si pentru romani. Asa au mers niste maramureseni dusi de un ghid in UK, nu stiau unde-i locul sau ce limba se graie' acolo, dar n-au mers cu traista goala desigur. Horinca era greutatea mare al bagajului si slanina. Ajungand acolo, ghizii au cam disparut cu banii lor si habar n-aveau unde sa meraga de acolo din fata garii. Cineva le-a indrumat ca exista si indarat tren de unde au venit si au ajuns in Franta. Acolo la fel limba era o mare problema dar cineva avea nevoie de muncitori si n-aveau nimic de pierdut, s-au dus. Era un fermier care crestea vaci pentru concursuri si s-au calificat sa-i ingrijeasca. De Craciun s-au dus acasa si lumea radea de ei ca s-au dus in fancy locuri, mai bine era daca mergeau in Ungaria, acolo daca zicea Palinka, deja avea un prieten si se rezolva si cu munca pana mai era ceva in sticla!!! Au ajuns si in State in vizita de 6 luni ca aveau bani, asa au ajuns si la mine cu rudele lor, in speranta ca noi le vom ajuta. Au mers la Los Angeles la alte rude ca acolo se intampla mai repede totul. Au traversat Statele cu masina sa vada ceva din lumea asta, doar nu stiau ca drumurile mari, Freeway-urile nu trec prin orase si n-au vazut nimic decat masini multe. Pe drumuri din astea se pierd multi tineri de aceea nu se inscrie la scoala ta la cursurile de specializare: - .. .. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Amarena 13561 Report post Posted April 30 (edited) Înapoi acasă. Peak District, o zonă cu dealuri, mega turistică. Edited April 30 by Amarena 3 Share this post Link to post Share on other sites
Amarena 13561 Report post Posted May 9 (edited) O țară mică, mega turistică și extrem de frumoasă - Țara Galilor - Eryri National Park (Snowdonia), Conwy Castle, Swallow Falls și urcuș pe Yr Widdfa (Snowdon). Snowdonia vara e wow. Am rămas cu gura căscată. Asta vedeam dimineața când ne trezeam. În ciripitul păsărelelor, behăitul oilor și aer curat. Edited May 9 by Amarena 2 Share this post Link to post Share on other sites
The Unknown 14825 Report post Posted May 9 Minunate peisaje, ador si culoare VERDE in multe nuante!!! Tot ne cheama un prieten la Bradford sa le vizitam ca au ramas si ei in doi, copiii-s la casele lor, ei au 6 copiii adulti, ca ai mei. Pana-n Octombrie sau Noiembrie, de nici o miscare nu poate fi vorba, iar dupa ... deja e prea frig pentru noi de mers in Europa. Nu planificam nimic. Share this post Link to post Share on other sites