Sari la conținut
Forum Roportal
Marinius

Cabala

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Discutii despre cartea ce cuprinde anumite studii ezoterice: Cabala/Kabbalah.

 

1. "O etimologie considera ca a aparut in Indii, alta o pune in seama persistentei unui cult inchinat Cybelei, un dictionar ii asaza printre Philon si pe peripateticianul Avicenna! Realitatea este mai simpla. In ebraica, cuvantul kabbala (קַבָּלָה‎),din radacina K B L (a primi) inseamna aproximativ traditie."

 

2. "Spiritul Cabalei este intelegerea Torei prin iubirea de Dumnezeu; sau mai bine spus: este esenta Torei, sufletul ei. "O, Tora! Lumina ce lumineaza totul! Ce de izvoare, de paraie, de fluvii si de mari emana din tine si se raspandesc in toate partile. Totul subzista prin tine, Sus si Jos, de la tine emana Lumina. Tora! Tora! Cerboaica prea iubita si gazela plina de farmec" [Pilde V, 19] "Cine va putea dezvalui misterele pe care le ascunzi?" [Zohar III, 166b]"

 

(am sa postez maine ce doresc, calitativ si cantitativ, este destul de tarziu. acum am postat din cartea pe care am cumparat-o: 1./2. "Guy Casaril. Cabala si Rabi SImon ben Ihai. Intelepciune si Credinta.")

Editat de Marinius

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inafara de faptul ca MADONNA e innebunita dupa miscarea asta Kabbalhista, nu prea stiu multe . . .aaa, si ca nu are dogme ! :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×