Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna tuturor...va rog mult sa imi spuneti cum as putea sa il conving pe tatal meu sa mearga la un chirurg sa isi scoata un lipom de pe umar. E asa periculos? Stiu ca se fac niste analize, in prealabil. Prietenul meu a avut cativa in cap. Unul dintre ei se cam marise, se vedea ca un corn in cap...il avea chiar in fata. Cat sunt de periculoase punctele astea de grasime? Ce riscuri implica si ce efecte au dupa extratie? Sper sa primesc si eu raspuns de la voi. Va pup! :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Lipomatozele iau diverse forme. Cea mai frecventa si cea mai caracteristica este reprezentata prin boala lui Launois-Bensaude: de cauza necunoscuta exact, aceasta boala afecteaza mai ales barbatul alcoolic spre varsta de 50 ani; lipoamele, relativ simetrice, sunt amplasate pe gat, deformand ceafa in forma de cocoasa de bizon", deasupra si dedesubtul claviculelor, apoi se intind spre piept, abdomen si pulpe.

Singurul tratament este cel chirurgical.

Nu este mai periculos decat orice alta interventie chirurgicala superficiala.............

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Esti sigura ca ceea ce are tatal tau e lipom?Te intreb chestia asta pentru ca mama mea a fost operata vineri dupa vreo 3 ani de convingeri....avea la fel niste chestii pe corp, una pe abdomen si una exact la ceafa, ca o cocoasa mica, toti credeam ca e lipom insa, tot stand asa si amanand vizita la medic cel de pe burta a inceput sa se inroseasca, dedesubt la palpare era tare, credeam cu totii ca e depunere de grasime insa a fost diagnosticata cu flegmon.Doctorul i-a spus ca daca mai statea vorbea cu bunica din ceruri.Fereasca Dumnezeu!Unchiul meu la fel...dupa aparitia unui lipom pe fata s-a operat si la analizele de dupa extragerea lipomului a fost diagnosticat cu cancer de piele...Spune-i tatalui tau sa mearga de urgenta la medic si sa nu mai amane ca nu e de glumit cu astea!Sanatate multa!

Editat de Electra2008

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna tuturor...va rog mult sa imi spuneti cum as putea sa il conving pe tatal meu sa mearga la un chirurg sa isi scoata un lipom de pe umar. E asa periculos? Stiu ca se fac niste analize, in prealabil. Prietenul meu a avut cativa in cap. Unul dintre ei se cam marise, se vedea ca un corn in cap...il avea chiar in fata. Cat sunt de periculoase punctele astea de grasime? Ce riscuri implica si ce efecte au dupa extratie? Sper sa primesc si eu raspuns de la voi. Va pup! :bye:

 

Buna,

 

viitorul meu sot este chirurg. Din cate am auzit de la el, daca este vorba despre lipom si nu despre altceva interventia este destul de simpla, nu implica pericole majore. Trebuie scoase pentru ca in timp se pot mari si/sau inmulti ori infecta. Daca se infecteaza sunt mai dificil de scos. Daca nu sunt scoase cu camasa cu tot, se formeaza din nou.

Sper sa-ti fie de folos informatiile.

 

Flyby

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

salut sunt probabil omul cu cele mai multe lipoame din tara (300)probabil .cele mai inestetice sunt cele de pe brate dar probabil o operatie ar costa foarte mult,asa ca pentru inceput m-ar interesa daca le pot opera doar pe cele mari(10)si cat ar costa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va sfatuiesc daca aveti lipoame sau chisturi sub piele sa mergeti sa le scoateti chiar daca momentan vi se pare ca nu va pot face probleme.....eu de exemplu am un chist de 10 ani la picior si l-am lasat in pace pentru ca nu ma durea, in prezent e infectat si e mult mai dificila operatia pt ca mi-a afectat si tesuturile din jurul lui.

 

As avea o intrebare, poate se pricepe cineva: firma la care am lucrat pana luna trecuta a dat faliment dar din cauza ca patronul ma trecuse part-time nu mai pot lua somaj(sunt niste conditii pt a lua somaj pt cei cu part-time aproape imposibil de indeplinit numai ca sa nu-l primesti). Deci momentan nu sunt nici salariata, nici somera(teoretic). Avand in vedere ca pana luna trecuta am avut platita asigurarea medicala, oare asta m-ar putea ajuta pt operatie sau trebuie sa platesc absolut tot din buzunar?( stiam ceva de o perioada de 3 luni de la ultima plata a asigurarii medicale dar nu sunt foarte sigura)

 

Multa sanatate :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×