Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Amazing Science

Intrebari sarcina

Rate this topic

Recommended Posts

Buna!

 

Nu stiu daca sunt la locul potrivit, dar incerc. Sunt un tip de 28 de ani si vreau sa am un bebe cu sotia mea (27 de ani). Am insa cateva nelamuriri si sper ca cineva de-aici sa ma poata lumina. Poate unii o sa radeti de intrebarile mele, dar asta este, mai bine radeti decat sa nu incerc sa aflu. Sper sa primesc raspunsuri serioase, fara a fi luat peste picior.

 

1.

In ultimele 3 luni, sotia mea a avut prima zi de menstruatie in zilele de 15 aprilie, 14 mai, 13 iunie. Avand in vedere acest lucru, in iunie zilel fertile ar fi 27-29 iunie, corect? Deci asta ar fi perioada propice pentru a face dragoste si a ejacula in vaginul ei in speranta unei sarcini. Sau cu 1-2 zile inainte? Va rog sa-mi spuneti daca e asa sau cum sa calculez cat mai exact perioada fertila.

 

2.

In perioada fertila cum e mai bine sa procedezi? Intr-una din zile sa faci dragoste si sa ejaculezi in vaginul partenerei (o singura data) sau e mai bine ca timp de cateva zile (ianinte si in timpul perioadei fertile) sa faci de mai multe ori dragoste si sa ejaculezi de mai multe ori in interiorul vaginului?

 

3.

Exista variante care cresc posibilitatea de-a urma sa ai un copil de un anumit sex? Adica sa incerci sa faci in asa fel incat sansele de-a avea baietel/fetita sa fie mai mari? Daca da, va rog spuneti-mi pentru ambele sexe.

 

4.

Dupa cat timp se naste bebele? Dupa 9 luni? Dupa 40 de saptamani? Calculate incepand de cand? Se incepe numaratoarea de la zilele fertile in care a avut loc contactul sexual? Sau de la urmatoarea data in care ar trebui sa aiba menstruatie si nu are?

 

5.

De exemplu daca as vrea sa se nasca in luna mai, avand in vedere datele de la punctul 1, perioada cea mai potrivita pentru a ramane insarcinata este perioada fertila din luna august?

 

Va multumesc si sper sa primesc raspunsuri de la voi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Da, aproximativ corect, pentru mai multa precizie trebuie masurata temperatura bazala.

 

2. Eu as face dragoste cat mai des. Dar fara stres si scop clar.

 

3. Teoretic se poate, spermatozoizii rapizi sunt cu Y si traiesc mai putin decat cei X, asa ca daca ejaculezi azi iar ovulul e pregatit sa fie fecundat peste 3 zile sunt sanse sa faci fetita. Practic e foarte greu sa ai atata precizie... La mine s-a confirmat chestia desi n-a fost cautata.

 

4. 40 de saptamani socotite din prima zi a ultimei menstruatii, deci tehnic la 38 de saptamani de la fecundare. Insa se socoteste in prima varianta, adica din prima zi a ultimului CM.

 

5. Fa si tu calculul invers si vezi...

 

Am si eu cateva intrebari:

- ati facut analize? CMV, Toxoplasma, listeria, RH, papanicolau, lama? O ecografie?

 

Un sfat: nu incerca sa-ti iasa totul la fix (zodie, sex) ca sa eviti dezamagiri. Sper sa fiti amandoi sanatosi si ferttili asa incat sa se poata ce vrei tu insa... relax man!

Edited by xeno

Share this post


Link to post
Share on other sites
5.

De exemplu daca as vrea sa se nasca in luna mai, avand in vedere datele de la punctul 1, perioada cea mai potrivita pentru a ramane insarcinata este perioada fertila din luna august?

In 30 mai am nascut si am ramas insarcinata undeva la inceputul lui septembrie. Deci daca vrei sa se nasca mai la inceputul lui mai munciti :yahoo: de prin august

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Dragoste faci cand iti vine cheful,nu la comanda,indiferent de perioada fertila.Daca e sa ramana gravida,poate ramane si in afara perioadei.

2. Idem 1 :yahoo:

3.Am auzit ca nu stiu ce cercetatori ar fi descoperit ca viitoarea mama trebuie sa consume lucerna pentru a avea sanse mai mari sa faca o fetita.Eu nu cred in balivernele astea...si la o adica,nici nu conteaza sexul copilului.Sanatos sa fie si sa aiba noroc in viata! :o:

4. intre 38 si 42 saptamani,de la data conceptiei

5. cam asa...dar,ca regula de baza ,,Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ"

 

Si sfatul de baza,lasati stresul deoparte,pentru ca el este cel mai sigur contraceptiv.Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

 

Mai am ceva, care nu mi s-a lamurit din rapsunsuri.

 

In perioada fertila barbatul ar trebui sa ejaculeze intr-o singura zi in interiorul vaginului, sau e ok in fiecare zi? In cazul celei de-a doua variante exista probabilitate mai mare sa fie gemeni sau nu are absolut nici o legatura cu asta?

 

Multumesc mult!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spermatozoizii traiesc pana la 48 de ore odata ajunsi in corpul femeii.Nu are nici o legatura numarul lor sau perioada de viata cu sarcina gemelara.In cazul ei, ori se elibereaza 2 ovule din care ies gemeni neidentici,ori un ovul fecundat se divide in 2 si rezulta gemeni identici.Daca unul din parinti are gemeni in familie,exista sanse sa faca gemeni...daca nu,e putin probabil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce surprinsa sunt de cum isi fac unii copii la 'comanda', vor sa determine sexul, zodia, culoarea ochilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×