Jump to content
Forum Roportal
Bagherra

Corpul solar

Recommended Posts

Forma corpului solar al omului nu mai are forma corpului carnal sau astral, ci este sferica.

Corpul solar este cel ce da gandurile, imaginatia, memoria, inteligenta si vointa. Isi are ca sediu creierul, de aceea aura lui se afla mai mult in jurul capului.

Gandirea este materiala, are o forta uriasa si se produce sub imboldul vointei spiritului. Ideea este un corp viu, o fiinta pe care cei ce au vedere spirituala o vad materialzandu-se in imaginea la care ne gandim.

Daca se adoarme un om prin hipnoza si se transmite mental o imagine el spune ca vede aceasta. Ideile sunt imagini, forme ce au fiecare o anumita vibratie si sunt oameni care aud voci si idei spirituale, ei numindu-se mediumi auditivi. Corpul solar este o masa de fiinte ultramicroscopice care se gasesc in spatiu in forma de mici sferule ca niste mici glomeruli alcatuiti dintr-o tripleta: inteligenta, vointa, memorie. Dar aceasta tripleta poate fi formata si din doua vibratii de acelasi fel si a treia diferita: doua de vointa si una de memorie; sau doua de vointa si una de inteligenta; sau doua de memorie si una de vointa; doua de memorie si una de inteligenta, etc. Proportia dintre aceste vibratii este de 90% vointa, 9% memorie si 1% inteligenta.

Aceste mici sferule, de vointa, memorie si inteligenta, formeaza un adevarat cod spiritual. Ele se unesc mai multe la un loc, formand glomeruli din ce in ce mai mari, dand spiritului caracterul corespunzator componentei lui. Cu cat vor predomina particulele de inteligenta, cu atat mai evoluat va fi spiritual uman.

Aceste sferule luminoase sunt incarcate cu doua feluri de electricitate, un fluid electric negativ si altul pozitiv.

Oamenii pot sa emita prin anumite parti ale corpului aceasta energie electromagnetica. Persoanele cu ochii negri emit si primesc mai mult fluid electromagnetic decat altii. Parul negru dezvolta mai multa electricitate decat cel blond. Curentul cosmic are directie de la sud la nord, de aceea pozitia corpului atunci cand dormim este sa fie cu capul inspre nord, astfel incat curentul cosmic sa intre prin picioare si sa iasa prin cap.

Prin constiinta sa omul se remarca ca o fiinta independenta cu un "Eu". In acest "Eu" omul rezuma toate cate le vietuieste ca fiinta trupeasca si sufleteasca. Spiritul nostru localizat in Eu-l nostru nu are nimic de a face cu nasterea si cu moartea corpului fizic, el este vesnic. Acest Eu care se naste in spirit si traieste prin el, se poate numi Sine spirituala; prin el se intelege adevarul pur, indiferent daca ne este placut sau neplacut. Sinea spirituala este o revelatie a lumii spirituale, iar intuitia este revelatia spiritului in sine.

Calitatile spirituale ale omului nu pot proveni prin ereditare de la cei doi parinti. Nu s-a descoperit nici o gena din capitalul genetic al omului, responsabila de a transmite ereditar procesele noastre spirituale de gandire, memorie, intuitie sau inteligenta. Spiritul uman apare intr-una din vieti ca o repetare a sa, impreuna cu roadele trairilor sale din trecut, din cursul vietilor anterioare. Dupa cum corpul vietii repeta forma speciei, tot astfel spiritul vietii repeta sufletul dintr-o existenta personala in existenta personala urmatoare. Trarile sufletesti nu sunt pastrate in mod durabil numai in intervalul dintre nastere si moarte, ele sunt pastrate si dincolo de moarte. In destinul nostru sunt consecintele faptelor anterioare traite in vieti anterioare. Spiritul omenesc si-a pregatit destinul prin faptele sale intr-o viata noua, ele este legat de tot ce a infaptuit in viata sa anterioara. Acest destin creat de om in filozofia indiana se numeste Karma. Altfel spus, daca trupul este supus legilor ereditatii, sufletul este supus destinului pe care si l-a creat singur, iar spiritual este supus legii reincarnarii, a vietilor pamantesti repetate. Spiritul este nemuritor, nasterea si moartea guvernand trupul, legile fizice. :P

Edited by Enki

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Corpul solar este o masa de fiinte ultramicroscopice care se gasesc in spatiu in forma de mici sferule ca niste mici glomeruli alcatuiti dintr-o tripleta: inteligenta, vointa, memorie."

 

si cum ii bagam la cap? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca nu ai nimic de zis abtine-te multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
daca nu ai nimic de zis abtine-te multumesc

 

da' poate am de intrebat :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca sunt fiinte ultramicroscopice...Pot sa intreb si eu cine le-a descoperit? Presupun ca descoperitorul nu a inventat si un microscop cu care putem vedea aceste...entitati, sa zicem :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu,de unde crezi? :clap:

Sa fim seriosi...si sa judecam "la rece" treb'soara.Habar n-avem cite lucruri nu stim.Asta,nu inseamna ca ele,nu exista.

Poate,spun o prostie...dar,ma gindeam ca acestea,pot fi acele puncticele luminoase pe care le vedem cind privim in lumina,in soare in special.Desi in alti termeni poate ca ne referim la aceleasi lucruri,de multe ori.

Asa precum "orb"-ii ;sunt proiectii energetice ale ADN-ului nostru."Spiritele" pe care le vedem prin fotografiile noastre.

Greu de "despicat firul in patru" despre ceva,pe topice diferite;toate acestea,se intrepatrund...

Corpul solar,cred ca se observa cel mai bine, la cap.Dar el,nu-i numai la cap.Cred ca este acea aura luminoasa pe care o au sfintii reprezentata in jurul capului.Ceva,ceva...este caci,unde nu-i foc...nu iese fum!Ori... :spiteful:

Sunt convinsa ca in curind,vom avea o mare revelatie...in genetica!Nu stiu daca formularea-mi este corecta dar,sper ca prinzi ideea. :cheer:

Edited by Bagherra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×