Sari la conținut
Forum Roportal
Fr0z3nasic3

Distincţia vis-realitate

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Este posibil orice.

Intr-adevar este posibil ca noi sa fim doar biete vise ale, sa-i spunem, lui Dumnezeu. Este posibil ca Dumnezeu sa fie doar visul nostru.

E posibil ca aceasta iluzie sa fie cat se poate de reala, la fel cum realitatea poate fi o iluzie. Totul este posibil...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cu toti avem o viziune proprie asupra lumii, ea poate fi mai mult sau mai putin interpretata de fiecare dintre noi, si lumea reala poate corespunde sau nu asteptarilor noastre. Exista unele aspecte ale lumii care ar trebui interpretate la fel de catre toti.

Viata, in cele din urma, dureaza putin, se sfarseste, si totul pare o iluzie... sau amintirile, te ntrebi daca unele intamplari au avut loc cu adevarat... totul poate fi de fapt o simpla iluzie...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai stiu unde am citit ca ,, filozofia este stiinta care formuleaza problemele dar nu le si rezolva"

Eram pasionata de filozofie si aveam o gramada de intrebari in minte dar intr-o zi am inteles ca exista Dumnezeu si atunci am gasit raspunsurile. Filozofia a ramas pentru mine o gimnastica a mintii.

Realitatea e tot ceea ce ne inconjoara daca esti constient de ea - iar visele isi au originea in realitate. Important e din punctul meu de vedere sa faci distinctie intre cele doua si sa le intelegi.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum nu stim tot, putem presupune ca exista orice.

Cum credem si traim intr-un anumit mediu, ne inconjuram de ceva perceput, putem considera ca acesta joaca rolul de real. Si visul este real. Daca ai capacitatea de a face distincita vis-realitate, atunci capeti doua notiuni distincte pe care le ordonezi dupa bunul plac, de obicei, in conformitate si cu sistemul majoritatii. Daca nu stii, nu intuiesti, nu poti realiza distinctii, daca iti imaginezi sau crezi, atunci..acela devine realul tau, indiferent de este general, perceput de multi, sau particular, perceput doar de tine.

...filosofie, doar o parere la fel de gresita ca multe altele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×