Sari la conținut
Forum Roportal
roooney7

Cum scap de spameri?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Incearca sa tii versiunea forum-ului up-to-date pentru a scapa de aceste probleme cu boti care se inregistreaza si posteaza.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am si eu o intrebare pentru cunoscatori...

cun se poate sa primesc un spam pe adresa mea de mail ( adresa de firma --office@yyyy.ro) din aceiasi adresa

mai pe inteles:

de pe adresa de mail office@yyyy.ro primesc un spam cu oferte de ceasuri si medicamente in aceiasi adresa office@yyyy.ro...? :blink:

daca ii dau spam este ca si cum mi-as bloca adresa de mail...

daca ii dau unsubscribe ma arunca direct in site-ul respectiv..

cum pot remedia problema?

banuiesc ca aceste mesaje ajung si la clientii mei ca fiind trimise de la mine.

multumesc..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu ai cum sa remediezi problema pentru ca in general pe internet se poate trimite mail aparent de la "oricine" catre "oricine".

 

Filtrele spam ale providerilor de mail se zbat sa faca o treaba buna si procentual chiar reusesc pe undeva in jurul lui 75-85% :hi:

 

Daca vrei sa vezi de unde vine cu adevarat mail-ul, cauta optiunea : Show Headers sau Full Headers, in fereastra cu mesajul primit si vezi IP-ul server-ului de pe care s-a trimis acel mail.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai putea sa iti declari in DNS o inregistrare TXT de tip SPF (http://www.openspf.org/) care sa defineasca serverele autorizate sa trimita email pentru domeniul tau. Dar ca sa functioneze corect ar trebui ca fiecare mailserver (deci si ale clientilor tai) sa verifice ca emailul vine de la unul dintre serverele autorizate.

Personal pe serverele de email ale mele nu accept email pentru hosturi care nu au reverse, verific fiecare host cu bl.spamcop.net si ce trece de asta le filtrez cu amavis + spamassasin. Daca un IP este detectat ca trimite spam este adaugat automat in firewall (cu DROP) unde-l tin timp de 1/2h. Asa am eliminat cam 90% din spam care in cazul meu era global cam la cateva sute de emailuri / zi

 

Uite cateva loguri de reject:

 

NOQUEUE: reject: RCPT from ena82.internetdsl.tpnet.pl[83.15.186.82]: 554 5.7.1 Service unavailable; Client host [83.15.186.82] blocked using bl.spamcop.net; Blocked - see http://www.spamcop.net/bl.shtml?83.15.186.82; from=<nfrancois1@magic.fr> to=<> proto=SMTP helo=<kogucik-hkvbps3>

NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[212.200.25.62]: 550 5.7.1 Client host rejected: cannot find your hostname, [212.200.25.62]; from=<hudsonnn@webitpr.com> to=<> proto=ESMTP helo=<212.200.25.62>

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×