Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

in primul rand va salut pe toti si va anunt ca aveti tot respectul din partea mea, pentru ca eu nu ma pricep la calculatoare si apreciez oamenii care stiu sa faca ceea ce eu nu stiu :) am si eu o MAARE problema! vreau sa va-treb daca este posibil ca o persoana care nu are acces la calculatorul meu personal imi poate monitoriza tot ceea ce scriu, mailurile mesajele instant. am vazut ca exista tot felul de metode...sincer mi se pare putin exagerat dat fiind faptul ca toti avem intimitatea noastra. daca este posibil cum pot afla daca sunt in vizorul cuiva si MAI ALES cum ma pot apara? va multumesc si astept un raspuns daca sunteti binevoitori. o zi buna

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt vreun specialist,dar poti instala un FIREWALL.Pe langa antivirus,ai grija sa instalezi si un ANTISPYWARE...altminteri ai sa colectionezi de pe net tot felul de programele ticaloase care ruleaza si iti fac calcul sa mearga ca o rajnita (incearca daca vrei AVG anti-spyware,ca e gratis)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poti sa instalezi si firewall si antivirus si orice alt program care iti promite o securitate 100% eficienta.

 

Le instalezi degeaba pentru ca totul se rezuma la legatura dintre experienta si naivitatea ta in momentul in care navighezi pe internet, vorbesti pe chat sau instalezi vreun program "dubios" care comunica printr-un port cu anumite persoane care se distreaza sau noteaza tot ce faci.

 

Oricum ca un prim pas e bine sa incepi prin a instala un antivirus si firewall insa ele sa fie doar inceputul.

Editat de Adi Barb

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Care este providerul tau de internet? E foarte important, pentru ca multe informatii (email, messenger, etc) se transmit prin retea necriptat, facand astfel posibila interceptarea lor su ajutorul unui sniffer. Partea buna e ca asa ceva functioneaza doar in reteaua locala (ma rog, trece si de router daca stii cum). Daca providerul tau iti ofera acces "lan", atunci esti destul de vulnerabil fata de toti colegii tai din spatele routerului. Nu trebuie sa fii un geniu in informatica pentru a face un pic de sniffing in retea. Cei care ti-au raspuns te-au indrumat corect, instaleaza un firewall, un antivirus si un antispyware (sau mai bine sterge windows-ul si instaleaza un linux- dar asta e doar parerea mea:). Ce mai poti face e sa criptezi email-urile trimise, asta ar trebui sa stie orice client de mail. Pentru conexiuni care contin date confidentiale, incearca sa folosesti https.

Ca idee de baza, retine ca in lan esti foarte vulnerabil, in sensul ca ii va fi usor oricui sa iti intercepteze datele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca cineva vrea sa aiba acces la tot ceea ce faci tu pe PC-ul personal ,poate avea acces nelimitat.....BINEINTELES CA TREBUIE SA SI STIE CUM. Si,crede-ma,ca sunt multi care stiu.

Sunt o multitudine de metode[programele]cu care se poate face asta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×