Sari la conținut
Forum Roportal
Hetzenauer

Adaugare umbra si fundal in Photoshop

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acest tutorial va prezenta o tehnica de a adauga o umbra unui obiect si a creea un fundal pentru o prezentare cat mai profesionala a unui obiect (o masina, in cazul de fata).

 

Incepem cu masina, care se afla in propriul layer, pe un fundal transparent.

MRTB3RCSX4SOI0O44KU02FNIW.jpg

Layer-ele arata asa:

8A1F102PR0U462FRVOQQY8FTG.jpg

Urmatorul pas este adaugarea umbrei. Pentru acest lucru, trebuiesc parcursi cativa pasi... Intai tineti apasata tasta Ctrl si faceti click pe thumbnail-ul layer-ului masina. Acest lucru va incarca layer-ul ca selectie. Apoi, tineti apasata tasta Ctrl si faceti click pe icon-ul New Layer (penultimul buton), ceea ce va creea un nou layer in spatele celui in care se afla masina.

F2VMQ8500WRBFF6YTEX98RISQ.jpg

Avand inca selectia activa si in noul layer creat, apasati Shift + Backspace, ceea ce va deschide fereastra Fill si alegeti Black sau Foreground Color, daca este negru. Apasati Enter sau click OK.

Y4IL6NDR1TPUTOHAQNFLBZPZY.jpg

Apasati Ctrl + T pentru Free Transform Tool si trageti de marginea de sus a umbrei pana cand o aduceti in pozitia in care ar arata o umbra reala. Cand ati ajuns in pozitie, apasati Enter.

 

Acum trebuie sa ajustam putin umbra, astfel incat sa arate cat mai real. Pentru a realiza acest lucru, ii vom aplica 2 efecte si un Layer Mask. Intai aplicam Motion Blur (Filter - Blur - Motion Blur)... valorile pe care le vedeti sunt relative, in functie de marimea imaginii si a efectului pe care doriti sa-l obtineti. Unghiul, in schimb, va fi 0 intotdeauna, pentru ca umbra este in plan orizontal.

85GVHNSCAQWQVS4EQXP07JATM.jpg

Al 2-lea efect aplicat este tot Blur, insa de aceasta data Gaussian Blur (incredibil cat de util si folosit este acest efect). De asemenea, valorile sunt relative, insa nu difera cu mult indiferent de marimea imaginii.

X3JBKG6R3C5KF513LMKFR2371.jpg

Urmatorul pas este sa daugam un Layer Mask umbrei (al 3-lea buton de jos din Layers Palette). Alegeti instrumentul Brush cu o marime destul de mare incat sa acopere aproape in intregime spatiul dintre rotile masinii (puteti folosi [ si ] pentru a miscora/creste marimea pensulei) si o opacitate scazuta (25-30%).

G1JS37LC9VJ5CB88LD3C6EOFJ.jpg

Pozitionati pensula exact intre roti, aveti grija sa lucrati in Layer Mask si apasati click o singura data. Eventual puteti repeta acest lucru si cu marginile umbrei, in cazul in care considerati ca este necesar sa mai estompati extremitatile.

8C3X39NBRG93J8OS3QTZO64G8.jpg

Umbra e gata... urmeaza sa creem un fundal pentru masina noastra. Pentru a realiza acest lucru vom folosi culori prezente in masina. Selectati layer-ul transparent din fundal si umpleti-l cu cea mai deschisa culoare prezenta in imagine. Adaugati un nou layer, deasupra celui pe care tocmai l-ati umplut si alegeti cea mai inchisa culoare din imagine pentru a-l umple. Layer-ele vor arata asa:

KM5UI2WAPO03QQ0OIIMW2EDK5.jpg

Avand Layer-ul cu cea mai inchisa culoare selectat, tineti apasata tasta Ctrl si faceti click pe thumbnail-ul layer-ului cu masina (il va incarca iarasi ca selectie). Apoin selectati Select - Modify - Expand si alegeti o valoare intre 20 si 40 pixels, in functie de marimea imaginii.

FXXDM9QHSY0EZOTYHAEGPNP20.jpg

Urmatorul lucru pe care il aplicam selectiei este Select - Modify - Feather... la fel, alegeti o valoare intre 35 - 45 pixels, in functie de marime.

7DR1VXOI11HG9Z685ULOITON1.jpg

Odata ce ati aplicat cele 2 modificari selectiei, apasati tasta Delete.

1GV1MR45IORWXHN5OLUJJO5V4.jpg

Intrucat este vorba de o masina in cazul de fata, ii mai putem face o modificare... putem face rotile sa se invarta. Pentru a realiza acest lucru, selectati una din roti cu Elliptical Marquee Tool si aplicati-i Filter - Blur - Radial Blur (valorile difera in functie de gustul fiecaruia).

EHQ5BGAX7NE1HMEZ037MXLXHU.jpg

Rezultatul final va arata cam asa (probabil mai bine decat al meu):

WPRPSWX9QZERMB5R3C4723ZYF.jpg

Tutorial Photoshop publicat prima data pe website-ul lectii Photoshop.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×