Sari la conținut
Forum Roportal
tyna_v

Retete de musaca

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

vreau sa fac musaca cu cartofi si as dori niste sfaturi, retete...am citi pe internet diferite retete dar vreau ceva mai usor :doh:

tin sa precizez ca sunt abia la inceput cu gatitul...si ma straduiesc sa iasa cat de cat bine...si mai am o intrebare am facut pizza...iar blatul nu stiu de ce a iesit foarte tare :cheer: de ce oare?(blatul l-am facut cu un ou drojdie faina sare si am tot turnat apa calda pentru a face aluatul,apoi a stat putin si l-am intins in tava si apoi am pus peste umplutura...si la cuptor nu a stat mult adica am avut grija sa nu se arda..dar pana la urma a iesit tare)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cum adica vrei o reteta mai simpla de musaca? nu e greu de facut, dar e un pic migaloasa. ca sa mai scapi de migaleala, poti efectiv sa tai cartofii in felii mai mari, sa pui compozitia de carne preparata anterior peste ei si sa ii bagi la cuptor, acoperiti cu o folie de aluminiu.

in ce priveste blatul de pizza, se mai intampla. am eu o reteta de aluat bun, dar trebuie sa o caut. :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vreau sa fac musaca cu cartofi si as dori niste sfaturi, retete...am citi pe internet diferite retete dar vreau ceva mai usor ;)

tin sa precizez ca sunt abia la inceput cu gatitul...si ma straduiesc sa iasa cat de cat bine...si mai am o intrebare am facut pizza...iar blatul nu stiu de ce a iesit foarte tare 8) de ce oare?(blatul l-am facut cu un ou drojdie faina sare si am tot turnat apa calda pentru a face aluatul,apoi a stat putin si l-am intins in tava si apoi am pus peste umplutura...si la cuptor nu a stat mult adica am avut grija sa nu se arda..dar pana la urma a iesit tare)

..pemtru ca ai pus ou..de aia sa intarit . :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ingrediente: 1,5 kg de vinete, 1 ceapa, 1 lingura de unt, 100 grame granule soia, 500 grame rosii, 100-200 grame cascaval, 3 oua, patrunjel, sare, piper.

 

Se caleste ceapa in unt pana se inmoaie si se adauga granulele fierte de soia scurse de apa, fierbeti 10-15 minute amestecand.

 

Adaugati condimentele, rosiile, vegeta dupa gust si patrunjelul, apoi acoperiti vasul si mai fierbeti inca 10 min. Se ia vasul de pe foc, se la sa la racit, apoi se amesteca cu albusul de la 2 oua.

 

Se curata vinetele, se taie, se sareaza si se lasa circa 1 ora.

 

Se unge un vas cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de vinete, apoi se adauga compozitia preparata anterio, deasupra se aseaza inca un rand de vinete, apoi galbenusurile se bat, se adauga in ele cascavalul ras si turnati peste vinete. Se pune la foc moderat pana capata culoare aurie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Musaka Libaneza

 

Reteta am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam in casa.

 

Ingrediente:

 

10 vinete italiane, feliate(eu am avut 5 vinete prajite felii la congelator)

4 - 5 rosii feliate(eu am avut 3)

1 / 2 cana patrunjel verde tocat(3 legaturi tocate marunt)

1 cana ceapa felii(o ceapa mare)

1 / 4 pahar usturoi feliat(o capatana)

1 conserva naut(300g de la congelator)

1 ardei iute tocat şi fără seminţe(n-am pus ca n-am avut )

3 / 4 cana pesmet de p

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×