Sari la conținut
Forum Roportal
Baby_Blue

Friptura in eprubeta

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Rasfoind presa de astazi, am ramas cu ochii atintiti peste o stire mai mult sau mai putin "apetisanta": friptura in eprubeta! Cred ca peste ani vom avea ocazia ca printre alte "delicatese" sa degustam si ciorba in pahar Berzelius sau mai stiu eu ce alte minunatii! :blinca: Ocaa, haideti sa nu le mai dam idei, ca nu se stie ...

 

Friptura in eprubeta

Nu peste mult timp, oamenii ar putea renunta la sacrificarea animalelor, continuand insa sa consume delicioase fripturi sau gratare din carne de pui, porc sau vita. O echipa de cercetatori americani si olandezi a anuntat ca a reusit sa obtina in laborator carne din celule musculare.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Maryland, SUA, au anuntat o premiera in domeniul ingineriei genetice. "Am reusit sa obtinem primele mostre de carne in eprubeta, pornind de la niste celule musculare care au fost apoi "crescute". Am "antrenat" celulele astfel incat sa imite aproape perfect tesutul animalului viu. Acest tesut a fost intins si relaxat artificial, asemenea miscarii pe care o face muschiul unui animal viu. Am reusit chiar sa obtinem straturi suprapuse ale acestui tesut, ceea ce ii da de fapt carnii gustul specific fiecarui animal", explica Jason Matheny intr-un interviu acordat cotidianului "Bild".

La aceste experimente au participat si specialisti ai NASA, care au reusit sa izoleze celule musculare din carnea de vita, pasare sau peste si au clonat mii de alte celule in jurul celor originale. O a doua modalitate de "crestere" a carnii in laborator este cultivarea celulelor musculare in jurul unor mici bile formate dintr-o substanta speciala, arata revista "Tissue Engineering".

Dupa "recolta" se pot obtine, de exemplu, batoane din carne de pui. Expertii in nutritie sustin ca "pseudo-carnea", cum a fost botezata, ar putea fi mai sanatoasa decat produsul natural. In laborator se poate reduce continutul de colesterol, iar cel de vitamine si minerale poate fi optimizat. Se pot elimina de asemenea grasimile nesanatoase, cum este Omega-3, nociva pentru inima. in plus, aceasta carne nu va fi afectata de boli precum "vaca nebuna" sau salmonella. Nu va mai fi nevoie nici de medicamentele care li se dau astazi animalelor si care afecteaza calitatea carnii. Iar din punct de vedere etic, sacrificarea animalelor pentru hrana va deveni inutila", explica Sven-David Nothmann, medic nutritionist.

 

 

Sursa!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi un mare pas inainte. Ne-am permite luxul sa nu mai sacrificam animale. Este extraordinar.!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ar fi un mare pas inainte. Ne-am permite luxul sa nu mai sacrificam animale. Este extraordinar!!!!!

 

Cea mai faină ştire pe care am aflat-o pe forumul ăsta!!! :flowers: Păi,fraţilor,asta

Editat de smirdara

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asta chiar ar fi o realizare! mai ales avand in vedere ca distrugem incontinuu habitatul natural al animalelor si deci nu vom mai avea nici din astea in curand :| Cred ca partea proasta ar fi ca pretul unui aliment cu astfel de provenienta ar zbura probabil prin acoperis... sau s-ar vinde la celula, nu la kg? :blink:

Editat de daimohn

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

probabil atunci nu va mai exista notiunea de bani. si toata lumea va avea un asemenea aparat in casa. ma intreb cum o sa poti sa ii mai faci complimente gospodinei pentru supa sau friptura.

doamna sintetizatorul dumneavoastra e minunat face o friptura cum numai al mamei mele face. a cam asa ceva nu?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Americanii vor consuma in curand pe langa animale modificate genetic....si animale clonate.......poate tot ei vor da startul si la hrana in epubreta :this:

Editat de andi_

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Americanii vor consuma in curand pe langa animale modificate genetic....si animale clonate.......poate tot ei vor da startul si la hrana in epubreta :doh:

 

da hamburgeri la eprubeta :jester:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×