Sari la conținut
Forum Roportal
atv lover

Fructe si legume din piata sau supermarket ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

gettyimages-462112185   Rosii Heirloom din Amerika

Sint cele mai scumpe in toate magazinele locale si toate sint coapte in acele culori chiar sint si foarte verzi pe dinafara dar rosu la miez.   Nu mai zic ce gust devin au!!!

Cumpar doar in momente cand se dau sub 1 dolar/0,454 grame, altfel nu se merita ca stau si mult pe rafturi si sint stricati pe dinauntru!!!

La piata cred ca ar fi foarte scump, o sa merg Sambata sa ma plimb si acolo sa vad noutati.   Din acest soi de rosii se vinde si conserve de rosii doar in anumite magazine

exclusiviste la un pret extrem de greu de imaginat.  Cand sint aproape de expirarea datei de valabilitate cu 2- 3 luni inainte de dau pe 2 bani sa n-aibe urme ca nu se cumpara

ceva fiind scumpe!!!   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Comuna din România unde sunt produse legume gustoase pe bandă rulantă.

Producătorii unt nevoiți, însă, să le vândă la prețuri mai mici samsarilor.

Este vorba despre comuna Matca din județul Galați, cunoscută în România pentru producția de legume.  În acest loc sunt peste 4.000 de producători, iar solarele lor

sunt întinse pe 1.000 de hectare. Au și culturi în câmp, întinse pe 2.000 de hectare.

*In copilarie si in Suseni obtineam sute de vagoane de tren de cartofi pe an si NU aveam VOIE sa-l vindem, doar sa-l predam gratuit statului, sa carapam de foame noi secuii.

Cumparam mai multi porci si vindeam carnea prelucrata in primavara, de Paste era scump totul si faceam bani atunci.   Mai veneau si cei din zone mai calde cu rosii si ardei

in schimb de cartofi ca erau foarte gustosi.  Trebuia sa pacalim mereu communistii ca nu ne lasau sa traim precum fac si azi.  Tiganii/samsarii nu cautau nimic in zonele reci

aveam noroc ca nu ne deranjau decat in lunile de vara, mai calde sa ne faca inele de aur si alte bijuterii, contra varza si cartofi ca in carutele lor nu se facea control de securisti.

Cresteam multe pasari; gaini, gaste, rațe, vara faceam multe paste fainoase in supa si pentru alte feluri le taiam in zeci de forme.  In alimentara satului nu se gasea mai nimic,

iar cele din orase erau de calitate proasta,  le vindeam cand erau mai scumpe si ouale, iarna, ca si gainile batrane pentru supa mai ales pentru inmormantari erau cautate. 

Sa afle cei din  Galati, ca nu sint singurii care nu sint tratati ca lumea de Statul de care apartin desi vorbesc romana fara accent maghiar. 

fanatik.ro 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.gCCofPPr4ibBw88ab-77ogHaF7&pid=Api&P=0&h=220 th?id=OIF.urfgwl9t3ey1uA6PIJAvWQ&pid=Api&P=0&h=220th?id=OIP.EolXgVMiyfM4DfP9GbfCWgHaIG&pid=Api&P=0&h=220th?id=OIP.y4jzU7VhxyIgLY-G1TwFlgHaFj&pid=Api&P=0&h=220

Fructul care te scapă de stres există și are o mulțime de beneficii. Oferă o protecție puternică în fața infecțiilor și e o bombă de vitamine.

Toate's Lamai pe pozele selectate de mine si mai sint soiuri locale dar nu trec Oceanul niciodata.   Mexico esta tara Lamailor si al Ardeilor Iuti, al Fasolei boabe uscate, al Porumbului, Cartofilor etc., ca n-au incaput toate in vapoarele lui Columbus sa le duca in Europa ca nu era destul loc sa le descarce!!! 

Eu beau acum inca la sfarsitul sezonului de citrice 100 de grame de zeama de lamaie presat de mine din fructul crescut tot de mine pe zi, de obicei dupa ce am mancat.   Cat o sa tina zeama preparata si pastrata in congelator repet procedura ca dupa aceea apar pepenii si ciresii si alte fructe de care vreau sa ma satur desi sint mai scumpe.

Eu doar in sezonul de coacere mananc fructele asa cum apar!!!   Sint foarte atenta cand vine vorba de ordinea in care se mananca ceva.   

Cel mai tarziu, pana la 1 Mai trebuie sa fie culese citricele din pomi!!!   Adineaori m-am plimbat putin in gradina si am observat ca frunzele pomilor se ofilesc de caldura de peste zi, pamantul este uscat cam la 2-3 metri in adancime pe la noi.

Deja am intrat in programul de "irigarea solului" in fiecate a doua saptamana, iarna doar odata pe luna primim apa cand se inunda gradinile care au acest sistem din vechea traditie locala cand Cultura Citricelor dadea nume Statului Arizona, imediat dupa vanzarea, purtarea si folosirea armelor.  

https://www.fanatik.ro/fructul-care-te-scapa-de-stres-daca-il-mirosi-are-proprietati-uimitoare-si-e-o-bomba-de-vitamine-20667281

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×