Sari la conținut
Forum Roportal
atv lover

Fructe si legume din piata sau supermarket ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

csipkebogyó

Macese, fructe de toamna minunate, este sezonul lor la cules acum dar eu n-am unde sa merg pentru asta, lipseste un anturaj sau ceva organizat, ca altfel este riscant.   NU se mai gaseste Gem de Macese de cativa ani in magazine, inainte rupeau rafturile, erau si in borcane de 5 litri, au disparut fara urme, nimeni nu stie ce s-a intamplat.   Ce perfect era pe clatite ...                      Cel putin pot sa admir poza, in Ungaria a ramas traditia in picioare, doar nu ajunge AICI la mine.   In secuime rudele deja au inchis ermetic borcanele cu gemul asta, ele cumpara nu boabe din astea, doar presat, sucul de macesi pe care-l fierb la foc mic, pana devine gros, se evapora apa.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

3192fd2b1170a71d780a641a0443f851-t.jpg   Spanacul, verdeata miraculoasa intra pe scena la mine cel putin, incepand de dimineata asta. 

Dacă îmbunătățește si vederea, ne apără de anemie și are numeroase beneficii asupra organismului nostru, atacam sursă de vitamine!!!

Inca nu stiu unde-l voi gasi mai prospat dar ma orientez, se poate pune si in omleta si in multe locuri, ador spanacul, face tenul foarte catifelat, dar asta nu se spune stirea zilei.  

https://spynews.ro/beauty-lifestyle/leguma-care-vindeca-rapid-ulcerul-cum-arata-si-ce-beneficii-are-asupra-organismului-292648.html?utm_source=Website&utm_medium=playtech1&utm_campaign=RSS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi vinetele aveau pret de $1,49 bucata ca si vara altadata, pe vremuri mai bune.   Am facut dintr-una pane care s-a terminat pana sa ajung sa stau la masa.   Maine/azi mai cumpar ca erau dulci si fara seminte aproape, ca si eu vreau sa mananc pane!!! nu numai sa lucrez in bucatarie.   

Ghearele de pui erau scumpe, 3,99/LB = 0,454 grame, cel mai mic pachet costa 6 dolari, am cumparat si pipote ca erau foarte proaspete dar mai scumpe ca am de facut umplutura cu ele dar si pilaf.   Ghearele in supa le voi fierbe cu o gaina mare, 15 dolari a costat ca s-a stricat frigiderele din alimentara si daca nu vinde carnea rapid se va strica!!!  O sa ne insanatosim de la Colagen, ca fierb incet ca si piftia, iar zeama se va solidifica la rece, am gasit si radacini de patrunjel dar nu si gulie  :o: , voi folosi cotoare de varza!!!    Cam tot atat costa si benzina ca nu se gasec aproape de mine marfuri din astea.  

O sa trec si la arabul sa vad ce mai are si el sa ma aprovizionez cu tot ce am nevoie pana ... o vreme ca vin sarbatorile, sint aici defapt deja.   Sa nu uit de usturoi si Tarhon.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vazand boabele rosii, mi-am adus aminte ca am cumparat si merisoare boabe proaspete sa fac in amestec cu portocale un sauce langa curcan, pui sau alta carne umpluta.

O sa pastrez si pentru uscat  sa am pentru ceai.   Marfa asta doar acum se gaseste un timp foarte scurt ca se prelucreaza in sucuri, si altele.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mail?url=https%3A%2F%2Fimages.immdemo.net%2Fproduct%2F235%2F4664_2_eaf1c146-1601-4f21-9b21-5b96a41507f8.png&t=1671094282&ymreqid=f0d70914-037a-3e83-1cd0-53000101e800&sig=5o.8zSXW8Fbg8NWs.e.Alg--~D                      Aceste rosii foarte bune la gust se vand de maine la pret de 0,75 de centi/pound = 0,454 de grame, redus din $1,99  

Oferta tine 7 zile, Miercuri se schimba mereu preturile si este ideal ziua pentru aprovizionare.  Langa branzeturi si mezeluri se pun pe platourile reci, sau doar ca decoratie.  

Economisim chiar mult pe rosii, ardeii gras sint 87 de cents pe bucata si grele de 500 grame, castravetii cateodata merg si 5 pe dolar si nu din acei mici, din sere cu gust bun.  

Pentru ca sarbatorile mai sint actuale, ne mai tratam cu multe vegetale crude langa ceva carne fripta sau branzeturi in loc de mancare gatita care deja s-a aglomerat in frigidere.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tipuri-de-banane.jpg

Banane din lumea intreaga, sint diferite ca si oamenii.    Sint extrem de sanatoase dar dauneaza celor cu probleme de Diabet insa trebuie sa-ti placa sa le poti manca ca nu sint pentru toata lumea precum Caviar.      

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

fructe-1024x683.jpg

"În timp ce sportivii de înaltă performanță folosesc suplimente pentru a accelera timpul necesar pentru a câștiga masă musculară, noi, cei care nu facem parte din această categorie, putem consuma kiwi, măr și banane pentru a reduce grăsimea corporală. Prin urmare, cel mai bine este să vă îndreptați către alimente naturale, cum ar fi fructele." 

https://substantial.ro/fructele-care-iti-cresc-masa-musculara-trebuie-neaparat-sa-le-consumi/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

'ugly' produce on green background

Legume sau fructe imperfecte sint numiti URATE in State si nu le vrea nimeni.  In mai toate magazinele alimentare  sint puse in pungi pe un raft separat de restul la pret de 99 centi peste un kg si de acolo sint foarte repede ridicate.   Producatorii mai ofera gratuit si pentru cei saraci sa fie impartiti de Banca de Alimente.  Altfel devine ingrasamant pamantului.  

lineup of 'ugly' produce

https://www.msn.com/en-us/money/news/what-is-ugly-produce-and-why-it-can-save-you-money/ar-AA173p0T?ocid=winp1taskbar&cvid=d1ca4bb93d0a4a5d89ab49441bc6193a

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am cumparat ieri varza intr-un magazin foarte BIO, aici se numesc Organic.   

Numele lantului de magazine este  WHOLE FOODS MARKET, dar are si variante "comerciale" adica non-organic din fiecare marfa, sa para mult de oferit pe rafturi. 

Asa era si cu varza, cea BIO costa $1,49/lb iar celalalt doar 99 de centi per 0,454 grame!!!   Am cumparat pentru $9,98 varza si pentru $4,98 marar verde 2 legaturi, tot BIO.

Verzele sint foarte frumoase, nu sint rotunde ci turtite, au frunzele relaxate nu incretite si deloc groase, exact ce-mi trebuie ca pe Joi am de facut Sarmale pentru 2 "asociati". 

Daca voiam in Piata Libera sa cumpar varza cultivat de producator, m-ar fi costat de 3 ori mai mult, dar si el cumpara din depozitul central adus din Mexico ca Texas este congelat si inundat, iar vremea de afara nici in Arizona nu este de plantat sau recoltat nimic inca!   In alte ierni, si din Texas vine varza de pe camp, ca se recolteaza pana aproape de noua plantare.  

Daca nu vedeam varza cu frunze netede, nici pe Marar nu dadeam suma asta, ca in alt magazin puteam cumpara 4 legaturi.  Asa m-a scutit sa mai calatoresc ca nu sint aproape magazinele etnice unde mai cumpar ieftin legume si fructe.   Cu ocazia asta mai vad si schimbarile, ca abia mai recunosc strazile ca e deajuns sa darame 5 case si sa ridice un mare magazin si apartamente pe deasupra, 4 etaje.

   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

This Ancient Fruit May Boost Liver Function, Melt Fat, and Promote Hair Growth   

Direct din BIBLIE o sa comand aceste fructe ANTICE ca in State nu se gasesc prin Sud, precis in munti cresc dar eu nu prea sint cataratoare pe stanci ca sint altfel muntii decat am fost familiar, plus serpi si altele, nu ma complic ca si cu ciuperci.  Am renuntat la toate, cumpar ce gasesc doar in magazine.

Odata am vazut in San Diego, dar eram in Port la cumparaturi, unde era un magazin cu marfurile neridicate de firmele care au comandat marfuri.   De unde venea marfa le-a pus extra marfa sa fie in relatii bune, dar n-a fost explicat americanului iar surplusul se vindea imediat ca era reclamat la TV si lumea mergea ca era si mai ieftin. 

Maine o sa trec strada intr-o pepiniera sa le intreb daca poate sa-mi faca rost de acesti arbusti, si ridic comanda cand ajunge.    Mor de pofta dupa Agrise, in copilarie mai mancam ca aveam in gradina, au fost si gem intr-un magazin etnic dar foarte demult, acum nu gasesc nici gem de Macese ca nu mai importa nimeni. 

Pentru Boia din Ungaria original din Kalocsa am de mers la Zurich in Elvetia sau comand de acolo, dar de ce sa nu merg!!!   Dau comanda dinainte sa fiu sigura ca are marfa impachetata din fabrica dupa cum prevede Vama Americana, imi mai comanda si Integrame si o sticla de ceva bautura buna este cadoul.        

https://www.yahoo.com/lifestyle/ancient-fruit-may-boost-liver-100007314.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×