Sari la conținut
Forum Roportal
Fluturel

Fructe si legume exotice

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Kaki sau Persimmon, fructul zeilor

 

 

Iarna sint in sezon aceste fructe exotice si delicioase putin cunoscute de majoritatea locuitorilor planetei desi rodeste foarte mult un pom.  Nu sint bine reclamate si prelucrate, iar in magazine apar mai mult fructele necoapte sa reziste la transport.   Decand Adam si Eva  :haha:   noi nu mai primim fructe bune in super_marketuri!!!  

Este cunoscut sub mai multe denumiri fructul divin: Diospyros Kaki, „fructul zeilor”, Kaki, Sharon (dacă fructul provine din Israel), mărul asiatic, Japanese Persimmon precum şi curmalul japonez ... mango coreene.   

 

Desi seamana cu rosia, are un gust asemănător piersicii combinat cu pepene galben.   

 

Este plin de vitamine si minerale, se prefac in gem sau sucuri pe langa se consuma crud ca un fruct.  Multi din noi, n-o sa-l gustam niciodata sub nici o forma.

mld106276_1110_persimmons5_vert.jpg?itok

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Curmale Proaspete din California  ... California Medjool Dates

 

 

California_Medjool_Dates_9__33166.134207

 

Curmalele uscate sint bine cunoscute, insa fructele proaspete uriase nu se gasesc peste tot ca sint ultra scumpe si rare de gasit. 

Au si gust diferit de cele bine cunoscute, sint foarte suculente, cremoase, aromate, dulci in felul lor, nu se compara cu cele uscate..

Nici eu n-am mancat pana azi, cand s-a oferit ieftin la Costco am cumparat ca nu prea platesc $12 pentru 454 grame de fructe la alte magazine.

Desi cresc in California in Coachella Valley, tot apar ca fructe exotice si pe aici.  Le gasim mai mult in preajma sarbatorilor islamice pe rafturi.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

4be1de7b75f07ea7bd0042984154a678f21c1385

Cara-Cara Portocala

 

Este un hibrid nu prea vechi ca eu prima oara l-am vazut saptamana trecuta Joi in alimentara si managerul Ion mi-a spus ca-s super bune si sa nu le ocolesc ca nu tin mult ca alte soiuri.  Am cumparat sa le gust, dar azi m-am dus inapoi sa mai cumpar si abia mai erau si nu vor mai veni in acest sezon.  N-au seminte ca as fi creat un pom, n-o sa aibe viata lunga acest hibrid.     

Sint scumpe dar merita ca sint mari, usor de curatat, dulci, zemosi si aromatici cu miez rosu dar nu ca acel Blood Orange care am si eu in curte, fructe mult mai mici, greu de curatat, ca se prefac in suc de obicei, cu miez tare si sint rosu pe dinauntru prin Februarie-Martie. 

 

Un soi de Navel orange a fost la baza reusitei si se obtine mai putina recolta dupa cum se vede, ca e pe loc de Premiul I in raionul de legume-fructe.  Din Venezuela este original, desi s-au vandut in State, nu este cunoscut de aproape nimeni daca numai cu o lada de vreo 50 de kg au scos la vanzare unde si eu am cumparat si intr-o saptamana aproape inca nu s-au vandut 100%.  Costa peste 4 dolari/kg si doar in magazinele de lux erau distribuite, dar le-a vanit randul sa fie cunoscuti pe planeta.   Voi cumpara un pom cand apare in comert.

 

Pretul pe eticheta este pentru 1 pound sau LB=libra este 1,99 de dolari. 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

UniqFruit-sm.jpg


Uniq Fruit, Unique Fruit, Ugli Fruit ... este numit acest fruct rar, cu aspect de ceva stricat, dezhidratat, tocmai bun de aruncat la compost  :haha:

O vad si eu pentru prima oara in viata mea, nu-mi place ca-i adauga si "ugly/urat" in numele unui fruct care este foarte bun!!!

 

Am vazut azi in magazinul Bio, dar este mult mai urat decat pe poza asta, negru, ofilit si cu pete de mucegai, ne-a oferit sa-l gustam. 

Este foarte placuta la gust spre surprinderea mea si altori clienti.  Eu as planta in curte un pom din asta.  O sa cer informatii maine de unde provine.

Arata ca un citrus cu coaja foarte groasa, dar o aroma si aciditate perfecta, taiat nu pare deloc dezhidratat, chiar daca este si stafidit la coaja.

Nu l-as fi ridicat niciodata daca nu-l gustam, dar astept reducerea de pret si mai jos ca au inceput cu $7.99 pe bucata dar a cazut imediat la $5.99 

care tot parea foarte intimidant si in saptamana asta se da cu $2.99 ... dar noi clientii de baza il vrem la 99 de centi bucata ca nu-i mai mare decat un

grapefruit, doar in partea de sus forma difera.   Nu cred ca sint din Jamaica, pretul reflecta mai mare distanta.

Au mai etalat ca noutate si Lime Galben Dulce si un soi de Lamaie fara samburi. 

 

Este sezonul citricelor.  Deja pomii sint aproape de inflorit daca n-ar fi venita iar un curent de aer rece.         


https://whatscookingamerica.net/UniqFruit.htm

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

S-au aruncat la gunoi fructele scumpe ca au fost judecati dupa aspectul ambalajului ca sint stricate demult ... personalul se ia dupa spusele clientilor simandicosi analfabeti.

Pentru ca au bani multi, nu inseamna ca sint si destepti, considera si vinetele otravitoare ca si ciupercile si multe alte legume, radacina de Yucca!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

macris_poza_41497900.jpg

 

Măcrișul, cea mai sănătoasă legumă din lume, pe care românii au uitat-o complet   :think:

 

Pe nedrept neglijat in ultima perioada de consumatori si de cultivatori, el ramane una din plantele legumicole valoroase, atat prin calitatile sale culinare, cat si pentru cele medicinale si pretentiile mici fata de clima si sol.

realitatea

 

Nu există persoană care să nu fi cules măcar o dată această plantă de pe câmp şi să o fi mâncat pe loc sau care să nu fi gustat cel puţin o dată în viaţă celebra ciorbă delicioasă a cărei ingredient principal este.

dcnews.ro

 

Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel. Radacina de macris are un gust dulce-acrisor si se foloseste in cure de detoxifiere si in tratamentul unor afectiuni ale ficatului.

 

Ameliorează astmul, Îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide, Previne bolile cardiovasculare, Antibiotic natural, Previne pietrele la rinichi, Ameliorează bolile de piele, Îmbunătăţeşte vederea, Vindecă ficatul, Previne anemia. 

 

***************

 

Pe langa toate caracteristicile stiintifice enumerate, este si copilaria mea marcat de aceasta leguma ca-l culegeam pana la ultima frunza sa mai avem o varitate in nutritia noastra destul de monotona din cauza inaltimii unde locuiam in Secuime.   Chiar daca au inflorit deja, tot culegeam frunzele mari si groase ca le fierbeam si asa, zonele de pasunat erau pline de Măcriș, era roz totul de la florile lor cat vedeam cu ochii.   Acasa nu-l cultiva nimeni, aflu acum de ce n-am avut probleme cu vitamine cand cresteam iar acum am mari lipsuri de toate alea desi mananc mult mai multe bunatati ca atunci.   In Arizona nici spanacul nu este foarte cunoscut, d'apoi altele din gama larga al naturii. 

Imi lipseste mult, mereu-mi aduc aminte cand gatesc spanac sau dovleac dar nici seminte nu cred ca exista in zona subtropicala.   De asta ne imbolnavim ca doar alimentele deja procesate le folosim ca-s mai repede gata de mancat, dar ne plangem de boli si exeme ce n-am avut in copilarie desi umblam descaltati toata vara. 

Deja regretam dar nu prea se face nimic sa ne apropiem de natura mai mult, dar cu respect.      

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Jackfruit am vazut azi in magazinul din colt asezat cel mai jos la nivel de podea ca este urias si greu precis, costa $25.00 si n-are o buna reputatie din auzite, miroase foarte urit miezul, partea care se mnanca, mi-au spus filipinezii care sint familiari cu aceasta minune.   Daca nu era intre fructe si in computer nu intarea ca e un fruct, dupa forma si marime credeam ca este un soi de dovleac si cred ca sint multi care sint de parere.   Nici americanii nu consuma asa un fruct ca nu experimenteaza pe acei bani.   Nu pare nici apetisant scoarta, mai mult ca la un obiect se uita lumea cand n-are nici explicatie noutatea.   Au mai expus odata dar nu l-au taiat doar fructele rare marunte in comparatie cu Jack, lumea nu cade in spate pentru ceva scump cu gust de castravete lasat prea mult pe vine care va deveni doar seminte, doar ca pe undeva este considerat fruct.   In comparatie cu un mar este urias si creste pe un pom solid!

Image result for Jackfruit

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Image result for Papaya

Papaya  - ar trebui sa fie un fruct popular vara la Mamaya insa nu stiu daca este ... desi culoarea si aroma sint foarte atragatoare.

Vad prin magazinele cu profil latino, taiati in bastonase si etalati intr-un pahar, se fac si smoothies acolo din diferite fructe si inghetate cu multa gheata.   

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai exotic ca asta nici n-am imaginat sau visat ... dar exista din cate se vede :pardon:Se numeste "Big Penis Melon" si e din China ... si se accepta bani din Botswana :lol2:  la targuire.

50 Pcs Magic Pumpkin Plants Chinese Rare Big Penis Melon Vegetables Home Amp Garden Seme

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 4 ore, The Unknown a spus:

Mai exotic ca asta nici n-am imaginat sau visat ... dar exista din cate se vede :pardon:Se numeste "Big Penis Melon" si e din China ... si se accepta bani din Botswana :lol2:  la targuire.

50 Pcs Magic Pumpkin Plants Chinese Rare Big Penis Melon Vegetables Home Amp Garden Seme

Daca vei servi invitatii cu astfel de fructe, veti avea multa veselie si discutii interesante!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×