Sari la conținut
Forum Roportal
virgin tudor

Simptome de tuberculoza?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

deci daca e cineva avizat sau neavizat care are cunostinte legate de tuberculoza va rpg sami spuneti:

ideea e ca eu simt o durere in piept, in partea dreapta. si am si transpiratii nocturne.

si am citit undeva ca tuberculoza poate debuta lin si frumos.

mi-e frica rau. ziceti ceva orice :cry:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Probabil ai citit si tu , dar daca n-ai facut-o sper sa-ti fie de ajutor :

 

Tuberculoza

 

 

 

Ce este tuberculoza?

 

Tuberculoza este o maladie infectioasa periculoasa, care, Tn cazul nedepistarii la timp si tratarii inadecvate, poate duce la pierderea capacitatii de munca, invaliditate si deces.

 

Cel mai frecvent tuberculoza afecteaza plamTnii (tuberculoza pulmonara), TnsS poate afecta si alte organe (tuberculoza oaselor si articulatiilor, tuberculoza renala, tuberculoza ganglionilor limfatici intratoracici, tuberculoza aparatului uro-genital, tuberculoza pielii, a ochiloretc.)

 

 

 

De ce este provocata tuberculoza?

 

Tuberculoza este provocata de mycobacteria tuberculozei (Mycobacterium tuberculosis) numita si bacilul Koch Tn numele medicului Robert Koch, care a descoperit agentul patogen al maladiei.

 

 

 

Ce reprezinta mycobacteria tuberculozei?

 

Este un microorganism neobisnuit de viabil, care Tsi pastreaza proprietatile la uscare, congelare, dupa prelucrarea cu alcool, acid si alcalii. Lumina directa a soarelui, temperaturile ridicate si substantele care contin dor distrug rapid bacteriile. lata de ce eel mai mare rise de contaminare cu tuberculoza reprezinta Tncaperile fnchise, umede si neaerisite.

 

 

 

Cum are loc transmiterea infectiei (contaminarea)?

 

In majoritatea cazurilor, tuberculoza este transmisa pe cale aeriana de la bolnavul cu tuberculoza pulmonara contagioasa, adica care elimina mycobacteria tuberculozei.

 

Sursa principals de infectie o constituie sputa bolnavului care raspTndeste Tn aer microparticulele ei bacilifere eliminate prin tuse, stranut, vorbire si scuipat. Acestea, Tmpreuna cu aerul inspirat, patrund Tn plamTnii persoanelor sanatoase, provocTnd tuberculoza. Persoana sanatoasa poate fi contaminata cu tuberculoza Tn TncSperi aglomerate, neventilate, Tn care se afla un bolnav de tuberculoza pulmonara contagioasa. fn cazul altor forme ale maladiei, cum ar ft, de exemplu, tuberculoza renala sau tuberculoza ganglionilor limfatici, mycobacteriile nu sunt eliminate Tn aer si contaminarea nu poate avea loc.

 

 

 

Cine este receptiv la tuberculoza?

 

Orice persoana poate fi infectata cu tuberculoza, indiferent de statutul social si situatia materiala. Riscului ridicat de transmitere a infectiei sunt expuse:

 

- persoanele care se afla

Editat de *Berbecut*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cel mai indicat ar fi ca la orice banuiala sa ne prezentam la medic.

eu am facut radiografie si nu apare nimic. daca am avut ceva s-a tratat intre timp (iau antibiotice de aproape o saptamana).

problema cu tuberculoza este ca:

"Tuberculoza pulmonara primara apare, frecvent, fara simptome si, eventual, se manifesta ca si o stare gripala."

"

Editat de hernandez

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/nenorocirea-care-loveste-toata-europa-boala-mortala-care-pune-oamenii-la-pamant-numarul-deceselor-a-crescut-alarmant.html  

"Tuberculoza rămâne una dintre cele mai mortale boli infecțioase din lume!!!  

Este a doua după COVID-19, iar tulpinile de TuBerCuloză  rezistente la medicamente sunt încă o preocupare majoră. În lupta împotriva tuberculozei, investițiile urgente sunt critice, mai ales în contextul pandemiei în curs.  

Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut alarmant ca urmare a întârzierii sau a lipsei de diagnosticare, determinate de blocarea serviciilor sanitare din cauza pandemiei de coronavirus, a avertizat joi, 24 martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).   

Regiunea europeană a OMS – care include 53 de ţări, între care Rusia şi fostele republici sovietice – a raportat 21.000 de decese de tuberculoză în 2020, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, în timp ce în ţările din Uniunea Europeană (UE) şi Spaţiul Economic European (EEE) creşterea a fost de 6,7 % (3.800 de decese)."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

plamani-maini-640x335.png

https://www.doctorulzilei.ro/vitamina-care-ne-fereste-de-pneumonie-si-infectii-la-plamani/

Vitamina care ne ferește de pneumonie și infecții la plămâni este Vitamina C, dar si Vitamina D și Zinc sint bune pentru imunitate, de asemenea

Iată ce alimente pot fi consumate pentru a se ajunge la Vitamina C, 500 de mg pe zi, cât recomandă medicii:

  • Ardei roșu, 1, 2 cești – 95 de mg
  • Broccoli, o ceașcă – 74 de mg
  • Varză roșie – 1, 2 cești: 40 de mg
  • Kiwi, unul mediu – 70 de mg
  • Suc de roșii, o ceașcă – 45 de mg 
  • Eu mai adaug si ceapa cruda, mi-a spus o cunostinta care a fost intr-un sanatoriu pe vremuri, iar suc de rosii mai vechi de 1 an este cel mai bun, asta stiu din Sighetu-Marmatiei ca se vindea in piata 250 ml la un pret inalt ca nu in supa intra.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×