Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna ziua!Am tot vazut ca se vorbeste f mult de hepatita de tip C,e f. normal sa fie asa fiindca e f grava,dar ce te faci cand esti un tanar de 25 ani cand suferi de pe urma altei bolii de ficat anume hepatita de tip B,F.multa lume cu care vb de problema mea spune ca sunt dus cu capul dar eu sunt ferm convins ca nu e ste asa.Mai exact despre ce este vb.Deci hepatita asta de tip b pe care am descoperito acum 4 ani am descoperita datorita durerilor f mari de picioare si acum sunt la fel,dar medicii in special ei nu vor sa imi dea crezare.Spun ca hepatitele nu dor asa este ficatul nu ma supara asa de tarecateva impunsaturi si niste crampe cand mananc ce nu trebuie in rest totul este oca,dar ma doare restul corpului din cap pana in picioare ,mai ales picioarele e ceva de speriat nu pot sa stau pe ele jumatate de ora,si nu este senzatia mea.Analizele sunt bune transaminazele erau sub 50ui la ultima analiza,viremia 1979copii,ml,sange dar eu tot prost ma simt si nu inteleg de ce.Am facut tot felul de masuratori oscilometrie,masaje reflexogene etc.NU CEDEAZA DELOC DUREREA ASTA.Acum mai nou m-au trimis la psihiatru ca cica sunt dus cu capul si acum iau niste medicamente,deci nu stiu ce sa mai cred cand eu sunt totusi un om responsabil si stiu eaxct ce anume simt in corpul meu.Nu am nici virusul de ca sa spui ca este vreo complicatie.Totul este bine dar defapt nu este.Simt ca o imflamatie pe traiectul venos,ceva ca niste ganglioni care sunt f tari la atingere si care sunt f tari.Oricum nimeni nu ma intelege.Stiu cazuri care sa-a vindecat prin leacuri babesti dar fie oamenii au murit[ce-i care au facut leacurile] fie nu mai poti da de unde sunt ei.Oricum ce este dureros este ca am 25 ani si nu mai pot face m-am rupt de lume complet,si nu voit ci nevoit,pentru ca nu pot fii un om activ.Cine stie mai multe despre cum pot sa inving boala asta sa ma contacteze la messenger. :"> ionut_dan79 sau aici pe forum.Cu multa speranta ,Ionut.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Ionut Hepatita b nu este o boala pe care sa-o neglijezi.Neluind pastile hepatoprotectoare si netinind un regim alimentar sa stii ca boala avanseaza.Am vazut persoane in spital care aveau ciroza de la hepatita B. Incearca sa te dai cu crema de tataneasa (este la farmacii) pe picioare sau sa tii pe picioare comprese cu frunze de varza verde.Bune sunt si compresele cu spirt in care a stat la macerat planta de tataneasa. Ai grija ce faci si cu hepatita .Multa sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Ionut,

 

in legatura cu problema durerilor tale nu pot sa spun decat ca pot sau nu fi simptime din cauza HBV. Daca ai fost diagnosticat acuma 4 ani cu HBV ce ti-au recomndat doctorii? Nu faci un tratament? Caci se pare ca inca ai virusul!! Cand ai facut aceasta viremie? Eu as zice sa te gandesti cat mai repede la un tratament. HBC cronica poate duce si ea mai tarziu la complicatii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua si bine v-am gasit. Si eu am tot 25 de ani. Va citesc de ceva vreme dar nu am scris pana acum pentru ca problema mea este ca si a lui armand25 adica am hepatita cronica cu virus B. Am descoperit-o anul trecut si am avut parte de un an de groaza. Teama, disperare, frustrare. Intelegerea situatiei si a dimensiunilor acestei probleme (10% din populatia Romaniei are hep cronica cu B sau C si cred eu ca mai sunt cel putin 1 milion de persoane inca nedescoperite). Exista totusi niste deosebiri intre B si C. HVB are anumite perioade in care devine inactiva cand virusul se afla in faza nonreplicativa sau cand replicarea e foarte redusa. Sunt opinii ale medicilor din intreaga lume potrivit carora o viremie sub 10.000 copii/ml, impreuna cu AgHbe- si Anti Hbe +, cu transaminaze in limite normale (unde ei considera normale analize pana in 25, chiar dc limita superioara e 50) semnifica faptul ca pacientul e intr-o faza inactiva. Indicatiile sunt repetarea la fiecare 3 luni a transaminazelor pentru ca spre deosebire de hepatita C exista o corelatie intre cresterea transaminazelor si a viremiei. Eu am o viremie de 2070 copii/ml transaminaze sub 20, electroforeza proteinelor normale, bilirubina normala, timp Quicca si de sangerare normali, mi-am facut si punctia desi dupa viremie mi-a spus ca momentan nu era necesara. Medicul care se ocupa de mine si care imi este si prieten de familie mi-a spus ca este inca intr-o faza de inceput si doar daca evolueaza (atunci cand incep sa creasca transaminazele ar fi un posibil semnal) sa merg sa imi refac viremie + restul analizelor. Singura mea problema e o splina marita care imi sechestreaza trombocitele pe care insa uneori o controlez prin repaos. De fapt faptul ca am avut trombocitele mici a fost semnal de alarma ca boala ar fi intr-o forma mai grava. Din fericire, viremia, ecografia (excelenta) si punctia au aratat ca e o inflamatie usoara (nu am intrebat detalii tehnice atata timp cat medicul asta mi-a spus si nici nu am luat rezultatul acasa la mine, e acasa la medic). Eu fac foarte multa sport si asta face ca splina sa fie mai marita dar cand stau linistit o luna isi revin undeva pe la 150000. Acum o luna erau cam 120000.

Cauzele durerilor tale pot fi multiple, insa am citit un studiu pe site-ul www.hepb.org potrivit caruia pacientii cu hepatita B prezinta fibromialgie, ca manifestare extrahepatica, adica dureri de incheieturi, ale musculaturii, cefalee si insomnii. Ganglionii mariti sunt un rezultat probabil al inflamatiei musculare. Asa ca nu cred ca problema e in mintea ta. Parerea mea este sa fii foarte atent cu medicatia care ti se da, incearca sa renunti la antidepresive sau alte tampenii.

A si inca ceva: in stadiul in care te afli tu, ca si mine, nu exista nici o indicatie de tratament, doar observare. Si asta o spun nu numai medicii nostri ci si cei din strainatate. Chiar a fost o conferinta la Timisoara acum o luna, imi spunea medicul meu, si au insistat asupra acestei probleme. Concluzia a fost aceea ca Lamivudina si Interferonul nu si-au dovedit nici un beneficiu in cazul pacientilor cu transaminaze normale si viremie sub 100.000 copii/ml. Cel mai bine e sa iti refaci transaminazele la 3 luni si o ecografie abdominala pe an. Peste vreo 3 ani ai putea sa iti refaci si viremia. Sper sa fie nedetectabil sau macar in aceleasi limite ca si pana acum. Oricum fii linistit ca atunci cand situatia se va complica (sper ca niciodata) exista o gramada de antivirale plus peg interferon ca tratament. Am vazut ca sunt 4 antivirale de ultima generatie care sunt extraordinare si sunt in faza 2 sau 3 asta inseamna ca in maxim 5 ani vom putea beneficia de ele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hi,

 

As vrea daca poate sa imi raspunda cineva . Am o prietena care a luat hepatita B print-un sarut. Acum ceea ce vreau sa stiu e daca se poate vindeca si daca se ia pur si simplu daca bei dupa aceea persoana. Stiu ca ti se mareste ficatul dar asta dupa cat timp de la infectie?Daca eu imi fac vaccinul impotriva hepatitei B il mai pot lua ? stiu ca se face odata la 5 ani. As vrea mai multe detalii daca stie cineva sau macar sa stea de vb cu mine si sa imi spuna.

 

Multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

chiar nu exista nici un tratament ptr hepatita B? rezultatul analizelor mele a fost acum o luna ALT427 SI AST195 iar acum o saptamina TGP 99,1 HB 14,3 RPR negativ AgHBs pozitiv AC(si nu mai inteleg ce scrie) negativ :sorry: ce tratament se recomanda in cazul asta ...? :tease: k nu stiu ce se intimpla :P

Editat de Veronica

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
chiar nu exista nici un tratament ptr hepatita B? rezultatul analizelor mele a fost acum o luna ALT427 SI AST195 iar acum o saptamina TGP 99,1 HB 14,3 RPR negativ AgHBs pozitiv AC(si nu mai inteleg ce scrie) negativ :sorry: ce tratament se recomanda in cazul asta ...? :tease: k nu stiu ce se intimpla :P

Buna veronica!Sotul meu are hepatita b,descoperita intamplator in decembrie 2005.DE atunci a facut tratament cu interferon alfa(trei inj pe saptamana,pana in sluna septembrie,cand nu a mai suportat si amai facut si o depresie .In urma tratamentului transaminazele au ajuns la valori normale ,dar HBs a ramas tot pozitiv.Mai exista tratament cu antivirale(zefix),dar toate acestea se obtin dupa ce gasesti un medic hepatolog care te investigheaza,iti face dosar pentru casa de asigurari si te urmareste in fiecare luna sa vada evolutia bolii.Incearca sa gasesti medicul,fiindca multi internisti recomanda doar regim si hepatoprotectoare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mie mi-a spus sa stau 6 luni ...si pe urma daca nu se intimpla nik ...fac tratament cu interferon...dar nu vreau sa fac :P k am inteles k e rau :sorry: am fost la Victor babes si ei au descoperit , unde pot sa gasesc un medic hepatolog?

Editat de Veronica

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo,

mai inti vreu sa mentionez, ca traiesc in strainatate de ca. 20 de ani si va rog sa ma scuzati pentru greselile de ortografie, gramatica, etc.

Acum o luna mi s-a gasit hepatita b virus in singe, si anume HBs-Antigen este positiv. Dupa o faza de disperare si alergaturi la doctori ultimul stadiu de informatii pe care il am este:

Sotul meu nu are hepatita b si a facut primul vaccin.

Fiica mea (16 ani) a avut contact cu Hepatita b si are anticorpii foarte mariti: HBs-AK titer > 1000, si Antigenii HBs-AG si HBe-AG negativi.

Eu am facut DNA-Test si mi s-a spus ca s-au gasit virusi dar putini si nu sint infectioasa.

As vrea sa stiu daca se cunosc cazuri in care (ca la mine HBS-Ag positiv dar nu infectioasa) a avut loc o eliminare compelta a virusului din singe si ce masuri sa i-au ca sa pornesc acest proces. Toate transaminazele sint normale.

Sper ca ati inteles problema mea si ma veti ajuta mai departe.

Ciao Juliana

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×