Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
venus222111

Spiritualitate

Rate this topic

Recommended Posts

DORDERAI - 1

 

 

Primeste, foloseste si da mai departe ! GRATUIT C.D. Solicitati la :

Epilog la DORDERAI (Xeroxati si informati !) (Pt. calculator, prog. Media Player, wma) Tel: 0726441509. E-mail : venus222111@yahoo.com

 

 

In octombrie 2004, am realizat C. D.-ul intitulat DORDERAI si m-am straduit sa-l ofer gratuit la cat mai multe persoane. Am scris si afisat urmatoarele : ,,Daca doriti, va pot oferi gratuit, un C. D. ce cuprinde, rezumate prin extragere de fragmente, 100 carti cu tematica filozofica, ezoterica si religioasa. Solicitati aceasta prin telefon 0726441509 sau prin e-mail venus222111@yahoo.com pentru a mentiona adresa unde sa vi-l trimit, chiar casuta postala sau post restant. Cei loco, din orasul Pitesti, care opteaza pentru propria cutie postala din scara blocului, evita cheltuielile postale, iar ceilalti vor primi C.D.-ul intr-un pachetel achitand ramburs cca 30.000 lei. Daca dumneavoastra nu aveti nevoie, ganditi-va daca nu ar avea nevoie cineva din familie, alte rude, prieteni, cunostinte etc. Trebuie sa ne implicam cat mai multi pentru ca lumea sa devina cat mai spirituala si deci cat mai buna!

Va rog frumos, daca nu va intereseaza, sa nu aruncati sau sa rupeti acest bilet, fiindca ar fi pacat deoarece am muncit pentru realizarea acestui C. D. peste 600 de ore adica 3 luni de zile, pe parcursul a 2 ani, cu gandul la Dumnezeu si la binele oamenilor. Dupa citirea biletului si eventuala notare a telefonului si a adresei de e-mail, puneti-l in alta cutie postala, sau dati-l la altcineva, prioritar la persoanele pe care credeti ca le-ar interesa. Fiti atenti ca Fortele Rele incearca sa va influenteze sa luati in derizoriu aceasta problema! Sa zicem toti : Doamne ajuta! Iata selectate cateva titluri pentru a decide :

 

Exper. vietii interioare– dr. C-tin Enachescu

Un geneticia priveste lumea – C Maximilian

Curs de istoria metafizicii – Nae Ionescu

Gandire magica si religie – Lucian Blaga

Introducere in filozofia istoriei – M. Florian

Intre Dumnezeu si neamul meu – P. Tutea

Istoria intre adevar si fictiune – L. Boia

Istorie si utopie – Emil Cioran

Jurnalul de la Paltinis – Gabriel Liiceanu

Limba pasarilor – Andrei Plesu,

Sacrul si profanul – Mircea Eliade

10.000 culturi, o sg. civilizatie – M. Malita Breviar eretic

Carte de intelepciune – C-tin Noica

Jurnal in farame – Eugen Ionescu

Evangheliile gnostice – Elaine Pagels

Elemente de Kabala

India secreta – Paul Brunton

Yoga Sutra – comentata de Osho

Raspunsurile muzicii – George Balan

Sic cogito – B. P. Hasdeu

Intelepciunea supraeului – Paul Brunton

Via meditativa – George Balan

M-am reantors din moarte – Jan Iancovich Cine sunt eu? – Jan Klein

Cum cunosc lumile superioare – R. Steiner

Coment. as Evangh. dupa Luca – R Steiner

Eliberarea de cunoscut – Krisnamurti

Mistica, gand uman si cosmic – R. Steiner

Secretele lumii astrale – Yram

Spiritualitatea rasaritului crestin – T. Spidlik

Unitatea transcendenta a religiilor

Asa-zisul rau – Konrad Lorentz

Puterea sufletului – C. G. Jung

Dialog cu cei de dincolo – episcop J. Pike

Filozofi moderni – Ioan Petrovici

Apocalipsa dupa Ioan – R. Steiner

Mortii ne vorbesc – Preot Francois Brune Calatorii extracorporale – Robert Monroe”

C.D.-ul DORDERAI mai cuprindea 7 ore de poezii, recitate, alese din lirica universala, 2 ore de scheciuri umoristice (pentru prevenirea sau tratarea depresiilor), cca 80 de pagini scrise pe teme spirituale si cateva melodii country. M-au impins la aceasta actiune lectura a cca. 500 de carti, de anumite genuri.

Revin cu C.D.-ul Dorderai - 1 care cuprinde urmatoarele : 106 carti ( 90 de ore de auditie), 39 de ore cu muzica culta pentru meloterapie, 170 de poezii alese (5 ore de auditie), 2 ore de scheciuri umoristice si cca 100 pagini scrise. Cartile si paginile scrise ne vor spiritualiza intelectual iar pentru spiritualizarea emotionala sa folosim umorul , poeziile si muzica culta. (Cerintele calculatorului : Program, Media Player, Cd-rom, viteza 16x.E cam vechi? Copiati C.D-ul pt. el.)

George Balan, Fondatorul si Directorul Institutului de Muzicosofie din Germania, cunoscutul muzicolog roman care a scris peste 60 de carti despre Marea Taina, care este muzica culta, in spiritualizarea omului, in refacerea legaturii cu Dumnezeu, ne sfatuieste in acest sens.

Dumnezeu s-a revelat in mod deosebit in muzica lui Bach, dar s-a revelat si la alti compozitori. Sa ne bucuram, sa ne echilibram sufletul si sa gandim pozitiv ascultand bucatile muzicale intitulate Optimism (Bach, Mozart, Handel, Vivaldi, Beethoven, Scarlatti, Corelli, Gagnebin, Lopez, Petrini, Bois etc.)

Sa incercam apoi, sa transfiguram durerea cu muzica lui Schubert, apoi sa ne bucuram din nou cu Optimism. Sa ne adancim apoi si mai mult in durerea transfigurata prin muzica lui Mahler, dupa care sa ne echilibram prin muzica lui Bruckner si de asemenea cu Optimism si Relaxare.

Cum spuneam, in urma cu 10 luni, informam prin afise scurte, peste 6000 de persoane ca le ofer gratuit rezumate din 106 carti inregistrate pe C.D.

Desigur ca am facut analize privind pe cei cu calculatoare, adica 20%, si a rezultat ca din cele 6000 de persoane, erau 1200 ce dispuneau de asa ceva. Ei, bine, am fost solicitat numai de 6 persoane, adica de un procent de 0,5%, adica 6 da iar 1194 nu !

Deasemenea, am distribuit personal si prin posta, peste 100 de C. D.- uri si constat ca peste 90% au fost neglijate complet. Actiunea s-a desfasurat in orasele Pitesti, Bucuresti, Craiova, Slatina, Brasov si Sighisoara. Au ajuns C.D.-uri si la unele persoane din guvern, cat si la unii reprezentanti ai presei.

Audierea inregistrarilor cat si lectura a cca 80 de pagini scrise ar fi necesitat cca 100 de ore, respectiv, timpul pentru citirea a 10 carti, deci, dupa cele 10 luni trecute, cca o carte pe luna. M-as fi bucurat ca macar un sfert din material sa fie audiat, ceea ce inseamna totusi 25 de ore, 25 de carti audiate in 10 luni. Aceasta insemna cca 2-3 ore de auditie pe luna. Oare de ce nu s-a luat in seama buna intentie, munca intensa si de durata, si cca 4 milioane de lei cheltuiti ?!

De ce, chiar prin familia mea exista dezinteres pentru aceste preocupari ale mele? Dupa 10 luni de esec primesc mustrari batjocoritoare : „Ti-am spus ca faci lucruri fara rost, ca un fraier; dovada nici o atentie sau vreo parere pe e-mail. Avem nevoie de bani nu de vorbe ! ”. Oare sa fi avut dreptate Schopenhauer cand s-a izolat de oameni, pierzandu-si increderea in ei, si luandu-si ca tovaras un caine ? Eu cred ca, desi rara, increderea in oameni exista, si in primul rand Tatal Ceresc vede si contabilizeaza tot. Va rog sa-mi scuzati lipsa de modestie, dar sunt cunoscut ca vesel, credincios, sarguincios, dornic de cunoastere, serios, generos (din modestul venit lunar dau la altii 5-10% in fiecare luna). Iata deci, cateva concluzii:

Pentru ca omul sa evolueze pe trepte spirituale superioare, este nevoie ca el sa treaca prin experiente dure de viata, dar sa se ridice, nelasandu-se coplesit de ele. Dumnezeu il incearca pe om, chiar in mod deosebit de dramatic, aducandu-i uneori pieirea in chinuri, dar acest fapt nu se intampla din ura ci din iubire deoarece omul trebuie sa se indrepte catre Dumnezeu in mod autentic, nu fals, simplist si superficial, cum se constata. De fapt, nu are loc o distrugere definitiva, ci trecerea prin moarte in alt plan existential in care i se judeca faptele, se pedepseste, sau sta intr-o vacanta, dupa care este trimis din nou in scoala vietii, prin reancarnare, traind de la foarte bine la foarte rau dupa cum merita. Toata intelepciunea omenirii arata ca omul trebuie sa ajunga in lumile superioare si aceasta se face prin exercitii de interiorizare, prin care isi gaseste Fiinta ce il conduce in mod corect scotandu-l din robia dorintelor, care, chiar satisfacute, devin din ce in ce mai multe si mai mari, il tin rob si-l duc in iad. Personalitatea este cea care doreste in mod nesabuit si ea acopera Fiinta, adevarata natura a omului, pe care el trebuie s-o descopere, altfel suferintele neavand sfarsit. Omul, trebuie sa evolueze pana acolo incat sa refuze o remuneratie materiala prea mare si acumularea sau risipirea a cat mai multor bunuri materiale pentru satisfacerea simturilor, atata timp cat foarte multe suflete de pe planeta, fratii lui, se zbat in mizerie. Acest mod de viata, dus pana la jertfa suprema, este cel aratat noua ca exemplu, de Domnul Iisus Hristos. Cei ce nu iau in seama faptul ca toti oamenii sunt frati ai aceluias Tata Ceresc si ca nu se pot huzuri mereu in timp ce fratii sufera de foame, de adapost si lipsa de medicamente, se vor reancarna in viata viitoare in persoane ce vor trai in mizerie, foarte multi in randurile subnutritilor din Asia si Africa. In Romania, iata, in 2005, are loc marea tragedie a inundatiilor si multi oameni isi vor pierde echilibrul mental, viata devenindu-le un chin si fiind o povara in plus pentru nevoiasa noastra societate. Vom asista deci la inmultirea celor napastuiti, iar cei ce vor trai in prosperitate deosebita, fara sa le pese de ceilalti nu sant decat intr-o vacanta provizorie dupa care va urma, asa cum am mai spus, reancarnarea intr-o alta viata asemanatoare cu a celor de care n-au avut mila, sau mult mai rau. Dovezile reancarnarii cat si multe alte idei spirituale, le gasiti in materialul de pe C. D.-ul ce vi-l ofer gratuit, numit Dorderai – 1. Detalii la tel: 0726441509 sau pe e-mail:venus222111@yahoo.com Lucian Blaga spune ca dogma poate mantui dar pentru unii exista ceva foarte adanc si dincolo de dogma.

Este deci necesar ca omul sa se spiritualizeze intelectual si emotional, pentru a putea sa se comporte corespunzator. Dogmele si slujbele sunt bune pana la un anumit nivel. Dovada sunt numarul mare de cai spirituale existente, cat si unii pustnici si mistici care intra in conflict cu Biserica. Studiul ezoterismului este foarte necesar pentru a merge mai sus de limitele impuse de dogmele teologice actuale ce au facut din oameni niste practicanti ai credintei ‚,din Craciun in Pasti ” iar din majoritatea preotilor de mir, niste abili sustinatori ai dogmei care le aduce venituri grase prin asa-zisele contributii benevole care te lasa cu mana la inima si care sunt deci pentru buzunarele lor, nu pentru sprijinul bisericii, prin neeliberarea de chitante conform cu sumele, nu benevole, ci solicitate.

Datorita acestor fapte, Biserica este plina de oameni, care, chiar daca unii sunt intelectuali, sunt nepregatiti spiritual, chiar ca autodidacti, prin studii de : teologie, filozofie, mitologie, ateism, istoria religiei, sociologia religiei, psihologia religiei, filozofia religiei, parapsihologie, ezoterism etc. Frumoasele cantari bisericesti, frumoasele si necesarele ritualuri, frumusetea picturii si arhitecturii bisericesti, blandetea preotilor ( care nu-si mai dau seama ca se mint pe ei insisi), nevoia de comuniune, teama de pacate, nevoile de consolare ale unui suflet zdrobit, toate realizeaza cadrul propice, de a fi oi ascultatoare si bune de muls pentru „lupii moralisti”. Blandetea fara daruire si dreptate, oricui strica discernamantul si-l umple de pacate. De urmat, catolicii, neoprotestantii, monahii.

Este necesara votarea preotilor, o ,,schimbare la fata” la fiecare 2 ani, in fiecare parohie, secret, simplu cu biletele de Da si Nu, si cu validarea la un procent de cca 70%, astfel ca lumea sa mearga la biserica cu drag de preot ( sufletul actioneaza subtil asupra altor suflete) si nu din obligatia pomenirii mortilor sau respectarii unor mari sarbatori sau alte ceremonii. Sa se termine odata cu dispretuirea preotilor, manifestata intens, dar pe ascuns, de catre majoritatea oamenilor, datorita temerilor de blestemele lor si datorita problemelor ce le pot crea enoriasilor ce au nevoie de slujiri pentru diferite ceremonii, cat si datorita rusinii de a isca cearta la o ceremonie. Sunt foarte multi preoti tineri ce nu au locuri de munca iar cei in varsta nu vor sa-l paraseasca pana la moarte. Democratia care nu prea exista in Biserica trebuie sa se exercite si prin pensionarea preotilor si intrarea in somaj a celor nealesi, dupa votare. Episcopiile sa termine cu coruptia din sanul Bisericii, si sa-i inlocuiasca pe cei nealesi, cu preoti nepatati, care de asemenea la fiecare 2 ani sa se supuna votului. Marele duhovnic calugar, Parintele Ioan Iovan de la Manastirea Recea, jud. Mures, ne spune in brosura „Memorialul durerii” pag. 29 ca inlocuirea preotilor necorespunzatori este obligatia enoriasilor de a o solicita si sarcina Bisericii de a o indeplini, altfel se traieste in pacat.

Daca intr-un bloc se afla cca 300 de personae si daca ar frecventa biserica asa cum fac pocaitii neoprotestanti, inseamna ca pentru fiecare bloc ar trebui cate o biserica. De ce atat de putina lume frecventeaza biserica ? Se lauda degeaba Biserica Ortodoxa cu forta credintei ei. Daca multi din preotii nostri, desi se roaga , slujesc, se impartasesc, toata viata, sunt lacomi, necinstiti, cheflii, etc., atunci cum sa mai aiba oamenii incredere in modelul de slujire ortodox? Ce perla frumoasa ar fi Ortodoxia daca ar avea slujitori curati, si multilateral pregatiti ! Cristian Badilita, eseist, patrolog si doctor in istoria crestinismului, deplangand modelul preotului ortodox, ne spune ca acesta trebuie sa ajunga la modelul preotului catolic francez, adica cinstit si cult. Jos cu tot ce este costisitor! S-a incetatenit ideea ca preotii ar fi deosebit de culti, dar aceasta era valabil pentru naivi, fiindca sunt ganditori cu forta si obisnuinta lecturii unei carti pe zi, fiind deci mult mai pregatiti si intr-adevar culti. Ei studiaza si carti de teologie relativ usor, dar nu-si aleg ca ideal teologia.

George Balan care pe langa muzica si filozofie a absolvit si teologia, ne spune ca teologii, sustinand dogma cu orice pret, pierd din vedere adevarul.

Ati cunoscut vreun preot care sa poata lamuri contradictiile biblice semnalate de ateisti, sau sa explice cartea ,, Miturile esentiale” de Victor Kernbach ? Daca ar fi sa nu tina seama de stricarea credintei oamenilor si de rolul Bisericii in societate, un ganditor ca Plesu, Patapievici, Paler sau Liiceanu i-ar face praf in discutii contradictorii pe foarte multi teologi, in nu prea multe minute. O politica religioasa anume, a dus la formarea unei dogmatici interesata de putere si bani. Nu se poate vorbi de adevar fara o minte cat mai cuprinzatoare si aceasta se poate constata din titlurile cartilor citite. Fiindca, poti citi cateva mii de carti, in viteza, iar, spre exemplu, una de antropozofie de Rudolf Steiner, care presupune nu doar o forta intelectuala ci si una sufleteasca, sa nu o poti intelege nici pe pariu. De ce era mai multa fraternitate intre oameni, in comunismul ateist ? Era lacomia mai mare atunci sau este acum ? De ce Occidentul, unde n-a existat comunismul este mai necredincios ca Rasaritul, si se paganizeaza ambele, din ce in ce mai mult ? La arabi desi nu exista preoti milostenia ajunge la chiar 40%.

Diversitatea si profunzimea lecturilor sunt importante. Ele trebuie sa faca omul foarte responsabil fata de Dumnezeu. Credem ca o buna spiritualitate se caracterizeaza prin urmatoarele : 1. Participarea frecventa la cult 2.Lectura a cca 100 de carti bune 3. Raspandirea cunoasterii. 4.Darea unei zecimi din venit, lunar, in primul rand la oamenii credinciosi 5. Prezenta atacului Diavolului, si alungarea lui prin credinta. Cine nu este atacat de Diavol destul de des, fara a fi totusi prada marilor nenorociri, datorita fortei faptelor bune, si chemarii Domnului Iisus Hristos in ajutor, nu este sigur ca se afla pe un drum inalt spiritual. Nu ne referim aici la cei ce sunt posedati, pe care din slaba credinta Diavolul a pus deja stapanire.

Sugerez reprezentantilor angajati in mass-media sa verifice daca alesii nostri pot sa inteleaga ceva din antropozofia lui Rudolf Steiner, sau cel putin daca si-au insusit filozofia lui Lucian Blaga. Sa ne amintim ca fostul Ministru al Invatamantului, filozoful Andrei Marga, spunea ca pentru o buna judecata, toti guvernantii ar trebui sa urmeze cursuri de Logica a lui Aristotel, deoarece se constata lipsa unui rationament corect.

Acum 10 luni de zile, am conspectat cartea ,, Politica ecologica a planetei” si am pus-o pe C. D.-ul DORDERAI, atragand atentia asupra lipsei de spiritualitate suficienta, ce conduce la agresiune nepermisa asupra naturii ce se razbuna prin cataclisme. Cu o constiinta mai inalta nu se mai poate taia un copac sau ucide un animal, oricum, fara mila. Si aceasta mila ne invata masura tuturor lucrurilor. Am taiat padurile si am produs inundatii catastrofale, cu pierderi de vieti omenesti, si pagube materiale foarte mari, ca avem nevoie de sprijin international.

Cum se ocupa mass-media de problema nr. 1 a omenirii care este poluarea ? Protocolul de la Kyoto privind poluarea nu este semnat de toate tarile, de cativa ani, iar nu de mult, a avut loc o intrunire internationala, la Kiev, care a durat cateva zile. Au prezentat ziarele sau televiziunea ceva ? De ce nu sunt emisiuni multe si bine facute cu asa ceva ? Ce stim despre pesticide, deodoranti, detergenti, ingrasaminte, fum, reziduuri, betonare, risipa etc.? De ce nici materialul conspectat de mine si raspandit prin C. D. nu se citeste ? Biserica cum invata oamenii sa lupte impotriva acestei crime asupra Fiintei Pamantului ?

Dar faptul ca aceste materiale raspandite de mine sunt primite ca o ciuma, cum trebuie judecat ? Eu nu am facut altceva decat sa raspandesc ideile unor oameni geniali. Ei sunt aproape totul in aceasta actiune, eu foarte putin. Oare sa fie Blaga, Staniloaie sau Eliade niste ciumati ? Cine imi scoate din cap ideea ca materialul prezentat spiritualizeaza puternic si nedogmatic si ca tocmai de aceea Diavolul isi aplica strategia deosebit de subtila si eficienta ca in general lumea sa nu-l cunoasca, sa-l neglijeze, sa nu-l aprofundeze, sa se creada ca este in ordine, traind caldicel, fara a-si pune probleme majore existentiale, astfel ca sa piarda sansa mantuirii? Nu uitati de piedicile pe care le va pune imediat Diavolul sa nu va insusiti continutul acestui C. D. - Dorderai – 1. Pentru a reusi, trebuiefacute cat mai multe fapte bune si cerut neaparat si cat mai des, ajutorul Domnului Iisus Hristos. Doamne ajuta! Poate de asta data voi primi pe e-mail parerile dvs. (bune si rele), spre a-i contrazice pe zeflemisti. Puteti sa nu va declinati identitatea. Va rog si astept ! ( Copiati cele 2 pag. Epilog si dati mai departe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru ceea ce incerci sa faci.Felicitari,ma bucura sa vad ca mai exista persoane ca tine. :airkiss:

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu as dori CD-ul(te-am adaugat in lista mea de mess) :P si vreau sa te felicit pt bunatatea ta :roll: D-zeu sa-ti rasplateasca pt fiecare cuvintel pe care l-ai scris in acest CD pt ca stiu ca a venit din suflet :salut: :- :doh:

Edited by misela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×